Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 януари 2021 г.

Защо сега светът няма лидери от ранга на Рейгън, папа Йоан Павел Втори, Тачър, Кол - и от какво зависи да се появят отново?


Избягам ниските страсти, когато говоря и пиша за Америка, но това, което се случва там, ме тревожи неимоверно. Не е тайна, че съм привърженичка на Републиканската партия твърде, твърде отдавна, още от времето когато прочетох, че именно тя остро е критикувала Рузвелт заради това, че оставя Източна Европа в лапите на Сталин. И до днес, за мен Рейгън е велик комуникатор, на когото дължим много. За разлика от някои фейсбукари, които изведнъж се събудиха демократи, а други републиканци, аз изучвам историята на тази велика страна и процесите на олевяване, особено видими в образователните системи, и то много преди Тръмп, ме карат да мисля, че истинският сблъсък на ценности предстои.

Архипелагът Рейгън - големият липсващ!

ВЪПРОС: Искате ли да обсъдим въпроса "Защо сега светът няма лидери от ранга на Рейгън, папа Йоан Павел Втори, Тачър, Кол - и от какво зависи да се появят отново?"?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Няма СССР, елементарно е. При еднополюстна система са само лекенца.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Всъщност левичарите си подготвиха почвата и така подредиха нещата, че да не е възможно появяването на такъв лидер. Той ще бъде смазан още в училище или най-късно в университета.

Михаил Бъчваров

Ангел Грънчаров каза...

Михаил Бъчваров Много вярна е Вашата теза. Нашите училища произвеждат копия на Боко. В тях личността бива тъпкана от най-ранна възраст и даскалиците не мирясват докато не я смажат! Без промяна в образованието не само че няма да имаме силни лидери, но дори и свястните личности са същинска рядкост! (За университетите да не говоря, там ситуацията е още по-тежка, там "нАучната" и "академичната" мафия на властолюбивите некадърници има пълна власт!)

Анонимен каза...

Първият коментиращ е напълно прав! Западните университети са в момента такава левичарска и марксистка клоака, че е почти изключено да се появят добри лидери. Тръмп беше едно рядко изключение и вижте как го хулят социалисто-левичарите.