Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 януари 2021 г.

Докога мутро-гербовашката власт безцеремонно нагло ще потъпква моето човешко и конституционно гарантирано право на труд и на живот?



Нови свидетелства за репресивното ми остракиране от образователната система:

Ангел Грънчаров, 11.01.2021 до ръководството на 153 СУ "Неофит Рилски" - София (във връзка с това, че подадох документите и изобщо не бях поканен на интервю, т.е. кандидатурата ми без никакви обяснения беше отхвърлена!): 

Здравейте, 

Преди известно време изпратих документите си като кандидат за вакантното учителско място по философия. За моя изненада не получих нито входящ номер, нито пък някакво известие за това как е протекла процедурата. Много ме вълнува въпроса: на какво основание ръководството на училището така твърдо игнорира моята кандидатура? 

Ще Ви бъда благодарен да ми отговорите; предварително благодаря за отговора! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

153 SU info@nrilski153.org 
>Относно: учител философия 
>До: angeligdb@abv.bg 
>Изпратено на: 12.01.2021 09:27 

Уважаеми г-н Грънчаров, 

Заявлението Ви е постъпило с вх.№ 0933/04.12.2020г., съгласно заповед 0401/05.01.2021 г. и утвърдените правила за подбор на човешки ресурси в 153 СУ "Неофит Рилски", комисията се свърза с всички одобрени кандидати. 

Ангел Грънчаров: Здравейте, 

Благодаря за отговора! А бихте ли могли да ми съобщите основанието, по причина на което моя милост не е одобрена? Твърде много ме вълнува този въпрос, интересно ми е: все някакво основание би следвало да има; ще Ви бъда много благодарен да ми го съобщите. (Мисля, че не е нужно да занимаваме РУО-София и МОН, та те да ми помогнат да задоволя любопитството си.)

Хубав ден Ви желая! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

info@nrilski153.org 
>Относно: Re: учител философия 
>До: angeligdb@abv.bg 
>Изпратено на: 12:07 

Г-н Грънчаров, 

В отговор на вашия въпрос, след заседание на назначената комисия за подбор на учител по философия, провело се на 05.01.2021, същата е взела решение да покани на интервю кандидатите, които имат опит с електронно обучение през изминалата учебна година. Взетите решения са описани в протокол №1 от 12.01.2021 г. 

Ангел Грънчаров: Здравейте,

Благодаря за отговора! Съобразно взетото от Комисията решение излиза, че и моя милост следваше да бъде поканен - имам опит в електронното обучение не от миналата година, а от много години преди това. Аз съм създател на много активна платформа за електронно обучение, която съществува от поне 10 години. Вашият отговор засили още повече желанието ми да узная КОЯ Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ИГНОРИРАНЕТО, ЗА ЕЛИМИНИРАНЕТО на моята кандидатура за това учителско място. Ще Ви бъда много благодарен да проявите добрината да ми я съобщите! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

В ОТГОВОР НА ГОРНОТО МИ ЗАПИТВАНЕ РЪКОВОДСТВОТО НА УЧИЛИЩЕТО ИЗПАДНА В ДЪЛБОКО МНОГОЗНАЧИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ! 

Тия дни също така кандидатствах и за обявено вакантно място по философия в СУ "Отец Паисий" - гр.Стамболийски (половин щат); оттам получих следния отговор: 

Здравейте! Днес се проведе събеседване с кандидатите. Одобрен е един от тях, отговарящ на изискванията. Благодарим за проявения интерес! 

С поздрав: СУ "Отец Паисий", град Стамболийски 

Ангел Грънчаров: Здравейте, 

Благодаря за съобщението! Във връзка с Вашия отговор на въпроса ми възниква нов въпрос: а какви са изизкванията, на които отговаря единствено назначеният от Вас кандидат? И благодарение на които той има несъмнени предимства пред останалите кандидати? 

Питам защото в обществото се ширят какви ли не мнения за решаващия критерий за назначение на каквато и да е длъжност в държавно учреждение в днешни условия. Примерно: назначава се кандидатът, който е член на управляващата партия (ГЕРБ). Аз примерно съм с 1-ви клас-квалификация. Дали пък назначеният кандидат не е доктор на науките? 

Ще Ви бъда благодарен ако задоволите интереса ми. В противен случай ще приема, че съмненията ми за субективен подбор са оправдани. 

Което ще ме принуди да обжалвам процедурата по съответния ред... 

Приятна вечер! 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 

В ОТГОВОР НА ГОРНОТО МИ ЗАПИТВАНЕ И РЪКОВОДСТВОТО НА ТОВА УЧИЛИЩЕТО СЪЩО ИЗПАДНА В ДЪЛБОКО МНОГОЗНАЧИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Никой нищо не ти потъпква, драги. Нали бачкаш?

Анонимен каза...

Това е все едно да питаш защо не са те назначили за министър. Няма правилник, който да ги задължава да ти отговорят. Хората си работят по правилата.

Ангел Грънчаров каза...

"Хората", другарко, по никакви правила не работят. Там е проблемът. Но Вие живеете на Луната и затова не го забелязвате. Неслучайно наричат страната ни Мутроландска Джамахирия...

Анонимен каза...

Никой не я нарича така, освен теб, синко...