Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 януари 2021 г.

Откога водя тежка битка с мутро-комунисто-ченгесаро-гербовашката власт, заради което платих огромна цена?

Ангел Грънчаров, 14 януари 2013 г.: Брой 2 от 2013 г. на в-к ГРАЖДАНИНЪ замина за печатницата и утре ще бъде в ръцете на абонатите си... 

КРАТЪК КОМЕНТАР ОТ ДНЕШНИЯ ДЕН: Екипът и издателят на в-к ГРАЖДАНИНЪ не от вчера, а от години воюва, води тежка и неравна битка с мутро-комунисто-ченгесаро-гербовашката власт, заради което понесохме скъпи жертви - и платихме огромна цена... 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Привет, Е. Тодоров,

След като вчера тържествено заявихте в ефир, че няма да четете мои коментари по темата "януарските събития" (а навярно и по много други теми), искам да заявя, че това няма да ме спре да ги пиша. Даже вече съм събрал бая коментари, достатъчни за издаване на малко книжле с коментари и мнения по различни въпроси. Тази година това книжле ще се появи в пакет с учебника ми по Компютърна лингвистика. Въпрос на време е и за двете, текста го има, трябва малко да се преформатира и редактира според изискванията и готово. Ще гледам най-късно до м. май да са излезли и двете, тъй като освен това, преди м. май ми предстоят и др. важни и съдбоносни житейски събития.

По темата за "януарските събития", дори и да ми цензурирате мнението, не пречи да го напиша, тъй като така или иначе то ще излезе в книжката, както съм писал по-горе.

Моето мнение е сигурно като на над 80% от излъганите българи, а именно, че всички политици в прехода са за специален трибунал (не казвам, че са виновни, трибуналът ще установява индивидуална вина на всеки поотделно). Като за начало, трябва да се премахне давността за престъпления, извършени от хора на изборни постове - от президент до депутат и от кмет през районен кмет до общински съветник и например от ректор до шеф катедра, а даже и до материално отговорно лице в катедра, за каквото съм избран аз понастоящем (т.е. ясно съзнавам, че такова предложение би засегнало и мен самия в сегашна и бъдещи ситуации).

Трибуналът ще започне, разбира се, с висшите държавни постове през годините - от 1944г. досега (който е останал жив да отговаря) и ще събира доказателства за материални престъпления и ще съди по бързата процедура. По необходимост, ще отнема и имущество на виновниците. Под виновници не правя разлика между различни партийни принадлежности - няма значение кои са червени, кои са сини, кои са жълти и т.н. Всеки ще отговаря еднакво пред трибунала. Някои хора го наричат "Народен съд", аз бих го нарекъл просто "Трибуналът". За особено големите виновници може да се обсъди и смъртно наказание, макар, че строг тъмничен режим, ако е достатъчно строг, може да е по-лош и от смъртно наказание.

Изобщо нямам никакви скрупули да пиша по-горните редове, защото виждам и имам очи да видя как народът ми страда и живее в нещо като геноцид, в който геноцид загинаха много хора. Този геноцид е даже по-коварен от класическия геноцид с кланета, защото класическият геноцид си има ясно начало и край и обикновено е кратък по време. Като се наколят и наситят на кървища - спират. А в сегашния "хибриден геноцид", в който ние живеем ни убиват бавно, неусетно и продължително, така, че жертвите като бройка за голям период от време също не са никак малко. Някои жертви са жертви на умишлено поддържаната бедност, други са жертви на некадърността на здравната система, като баща ми например; трети са жертва на безразличието на здравната система, като други мои роднини.

Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Сигурно могат да се изброят много категории жертви, затова обмислям да създам софтуерна платформа с името "Ангелът на истината", в който всеки, който смята, че има роднина или познат, който е жертва на геноцид, в последните години от 1944г. до ден днешен, да изпраща информация в нея за съответната жертва. Естествено, ще има и жертви на комунистите - преки или косвени като дядо ми Гошо; но ще има и редица жертви на днешния режим, който аз го наричам мутро-джамахирия.

Един ден, когато успеем да приключим с мутро-джамахирията и с трибунала, който ще въздаде справедливост тук на земята (за Небесната Справедливост ще си има Отделен Трибунал), на по-изявените жертви на всички събития от 1944г. до ден днешен ще кръщаваме улици, булеварди, площади и по идеята на Христо Марков ще има Музеи на злото в по-големите градове, като разбира се, в Пловдив музеят на злото ще бъде точно където той искаше - в подземията на Общината. Между другото, говорейки за Христо Марков, него също го броя за косвена жертва на сегашната мутро-джамахирия. Можете да прочетете в неговия блог "Торос-Вит" какви премеждия имаше през последните години, които несъмнено са докарали до по-скорошната му смърт. Бог се забавя, но не забравя. Един ден всичко ще си дойде на мястото. Както казва един друг, все още жив страдалец Янко Янков - истината винаги излиза наяве, макар и често като удавник. А аз ще направя всичко възможно по силите ми истината да се запомни за поколенията :) С помощта на интернет блоговете (като на Янков и на Марков), тя е записана на сигурно място, но тепърва ще пишем и издаваме книжки по нея, които ще качваме и в Google Books и ще превеждаме и на английски език и ще се правят и филми (документални и игрални) за всичко. И изобщо не ми пука кой, как и защо ще бъде обиден.

Като разгледахме общите положения по мнението ми, да видим и следствията - СДС се оказаха поредните предатели, а някои от тях и престъпници с които ще се занимава ако не мечтания от мен Трибунал, то Трибуналът на Историята и Небесния Трибунал, който е сигурен за всички. Много хора заложиха надежди в СДС, скачаха, плакаха, мръзнеха. Любимецът ви Петър Стоянов спечели изборите с доволно голяма преднина при първото му явяване. Народът обичаше и него. Затова, не е справедливо да обвинявате народът, че не е обичал Петър Стоянов и не му е вярвал - напротив, избра го и му вярваше. Но той не успя да отговори на надеждите им (включително и моите на около 7 годишно лапе по това време, бил съм достатъчно съзнателен да разбирам какво става). С неговите недомлъвки от сорта на "Кажи си, Иване", а самият той не казвайки нищо; загуби доверието на хората окончателно. Ако знаеш нещо и ако имаш данни за извършени престъпления, без значения дали от Иван или Драган, си длъжен да ги предадеш на прокуратурата и по своя преценка да ги предадеш и на народа, на който служиш. Той не го направи и е виновен най-малкото за това. Тепърва ще се установява дали няма и други вини. Аз мисля, че има, но засега ще ги запазя за друг път.



--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Продължавай борбата, справяш се прекрасно. Имаш нашата пълна подкрепа както до сега.