Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 януари 2021 г.

Как Ленин "дърпа ушите" на Тръмп?

:-) Ленин дърпа ушите на Тръмп... заради допуснатите грешки при провеждането на комунистическата революция в Америка...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Ленин няма друг изход, освен да пристъпи към гражданска война, защото Русия е съсипана от войната и народа гладен! Той не предприема експеримент, а се опитва да спаси страната!
"ИМА ТАКАВА ПАРТИЯ!" - фразата, която изрича В. И. Ленин на 4 юни 1917 г. на I Всеруски конгрес на съветите в отговор на тезата на министъра на временното правителство И. Г. Церетели, че няма такава партия, която да поеме отговорността да поеме управлението на Русия! И може би щеше да успее, ако не живя толкова кратко!
ТОЧНИТЕ ДУМИ НА ЛЕНИН:
"Сега редица държави са в навечерието на смъртта си и онези практически мерки, за които се предполага, че са толкова сложни, че е трудно да бъдат въведени, че трябва да бъдат специално разработени, както предишният оратор, гражданският министър на пощите и Телеграфи!? Той каза - а тези мерки са съвсем ясни. Той каза, че в Русия няма политическа партия, която да изрази готовността си да поеме изцяло властта върху себе си. Аз отговарям: „Има! Нито една партия не би трябвало да откаже това и нашата партия не го отказва: ВСЯКА МИНУТА Е ГОТОВА ДА ПОЕМЕ ИЗЦЯЛО ВЛАСТТА"
(Ръкопляскания, смях.)
"Можете да се смеете, колкото искате, но ако граждански министър ни постави пред този въпрос до дясната партия, той ще получи правилния отговор."
- Ленин В. И. Реч за отношението към Временното правителство. PSS, том 32, стр. 267

Blagovesta Mirolubova

Ангел Грънчаров каза...

Какви са тия глупости?! Ленин е маниак и масов убиец!!!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров А Сталин? Ами Троцки, Свердлов, Дзержински, Ягода, Ежов, Берия?

Ognian Gelinov

Ангел Грънчаров каза...

Ognian Gelinov Все от един дол дренки са, но Ленин е главният насърчител на убийствата!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Ако ги изчислим на годишна база, Лениновите са в пъти по-малко. Първо, той не е организирал Голодомори. Когато РСФСР изпада в тежка криза през 1920/21 година, той въвежда НЕП и частното земеделие се съвзема. Второ, той не е провеждал депортации, както тези на Сталин и Берия, 1940-1944 година. Трето, той не е провеждал индустриализация и свързаните с нея екзекуции, 1930-1940 година. Накрая, той не е организирал ВСВ, която да се води след чистка на 30 000 висши и старши офицери, 1938-1940 г. Сталин и Берия са създали заградбатальоните, 1941 г., и СМЕРШ, 1943 г., които части са избили не по-малко нещастни червеноармейци от Вермахта. През 1941 година, за да овладеят ситуацията в Москва (при евакуирани власти), те докарват сибиряците, стрелящи на месо. Ние почти не споменаваме за тази "паника".

Ognian Gelinov

Ангел Грънчаров каза...

Ognian Gelinov Говорите глупости! Кой в телеграми е заповядвал да се разстрелват еди колко си свещеници, богати хора и прочие, и прочие, да се разрушат един-колко си храма и т.н.?!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Телеграми са подписвали Ленин, Троцки, Свердлов. По колко души в телеграма - вие кажете. Сталин е подписвал списъци за разстрели - по няколко стотин души на ден. Освен това сталинисткото Политбюро на ВКП (б) е излизало с Постановления до Военната колегия на Върховния съд на СССР калко смъртни присъди трябва да произнесе. Напр. Пстановление от 17.01.1940 г. за предаване на съд във Военната колегия на 457 "врагове на ВКП (б) и съветската власт, активни участници в конртареволюционните, деснотроцкистки заговорнически и шпионски организации". Да се осъдят 346 души на разстрел по Закона от 1 декември 1934 г.". Друго Постановление на ПБ, което ми е попадало, от 08.04.1939 г., за съдене на 931 души, от които 198 души да се осъдят на смърт. Такива Постановления са стотици. Освен тях има присъди на Колегията на ЧК, на Особое совещание на НКВД, на местните тройки - общо малко над 810 000 души в периода 1934-1940 год.

Ognian Gelinov

Ангел Грънчаров каза...

Ognian Gelinov Вие сте ленинец, така ли? Искате да реабилитирате масовия убиец Ленин, това ли Ви е мечтата? Трябва ли мумията му да бъде погребана?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Не, не съм ленинец. Вашето заключение е безпочвено и ниско интелигентно. Аз съм проучвал съветската история и знам, че Ленин е родоначалник на тоталитаризма - мумията, разбира се, трябва да се погребе някъде. Ленин е създател на "модерния" вождизъм, еднопартийния режим, единството на властта, водещата роля на политическтата полиция, на държавната идеология, на държавната пропаганда. Малко хора днес, правейки се на демократи, разбират същността на тоталитаризма. Просто исках да ви кажа, че последователите на политическите идеи на Ленин - Сталин, Мао, Хитлер, и др., са избили много повече хора. Не разбирам защо възразявате.

Ognian Gelinov

Ангел Грънчаров каза...

Ognian Gelinov Сам се опитахте да оправдаете таваришч Ленин като "хуманен" комунист, т.е. да го представите не като такъв масов убиец каквито са неговите най-верни ученици. Възразих понеже това е в рязко противоречие с историческата истина. Той е не по-малко кръвожаден от учениците и последователите си. Това ми е основанието, щото такава е истината. Учениците били надминали учителя си, ОК, но това не значи, че трябва да възприемаме учителя на най-кървавите, на най-кръвожадните тирани в историята едва ли не като невинен за масовите убийсва по време на гражданската война. Изобщо забелязвам, че хората, които охотно употребяват думата "тоталитаризъм" всъщност го правят защото искат да реабилитират, да оневинят комунизма и неговия първожрец и създател Ленин. Съдете сам: комунизмът винаги е тоталитарен и убива, добре де, защо за да опишем жестокостите му трябва да изобретяваме друга дума, след като думата комунизъм пряко назовава неговата кръвожадна същност?!