Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 януари 2021 г.

Получих покана да участвам като автор в сборника "ДИОГЕН", издаван от Философския факултет на Велико-Търновския университет "Св.Св.Кирил и Методий"



Здравейте, г-н Грънчаров,

Казвам се Доротея Дунева. Асистент в катедра "Психология", Философски факултет на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий".
Тази академична година съм съставител на сборник "Диоген".
Впечатлена съм от Вашите публикации в областта на философията и психологията.
За катедрата ни ще бъде привилегия ако приемете да участвате като автор.

Желая Ви здрава и благословена с добри дни 2021 г.!

С уважение: ас. д-р Доротея Дунева

ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!

Каним Ви да вземете участие в 

МЕЖДУНАРОДНОТО СПИСАНИЕ ПО ФИЛОСОФИЯ И ПСИХОЛОГИЯ "ДИОГЕН"

ТОМ: ПСИХОЛОГИЯ

ТЕМА:  Психосоциални измерения на кризата в условията на Ковид-19

Списание "ДИОГЕН" В. Търново: Университетско издателство "Св. св. Кирил и Методий" е в НАЦИОНАЛНИЯТ РЕФЕРЕНТЕН СПИСЪК НА СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ НАУЧНИ ИЗДАНИЯ С НАУЧНО РЕЦЕНЗИРАНЕ.

Списание "ДИОГЕН" е колективен тематичен сборник за иновационни изследвания в областта на психологията, образованието и теоретичните науки. В статиите се обсъждат важни проблеми на съвременната психология и възможните перспективи за разрешаването им.

Краен срок за предаване на статиите: 30. 03. 2021 г.

на ел. адрес: d.duneva@ts.uni-vt.bg

 

Технически изисквания към ръкописите: ...


АНОТАЦИЯ

СБОРНИК „ДИОГЕН” 2021 г.

 

Библиотека „ДИОГЕН" в том 29(1) със заглавие – ПСИХОСОЦИАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ НА КРИЗАТА В УСЛОВИЯТА НА КОВИД 19 дава възможност на млади и вече утвърдени учени да участват с научно-изследователски анализи и постановки по актуални въпроси свързани с психологическите, здравни и социални последици на една от най-значимите кризи в съвременната история. Темата на сборника позволява да присъстват публикации от различни научни области предвид настоящите промени настъпили във всички сфери на обществения, културен и политически живот. Том 29 на библиотека „ДИОГЕН” има за цел да обедини научни идеи, които да представят различни гледни точки, закономерности и механизми свързани с влиянието на пандемията. Личните и социални избори, които правим в борбата  с  Ковид 19 особено в период на социална изолация са свързани с отговорност към нас и другите аргументирана през собствените ни ценности, приоритети и морал. Здравето, финансовото оцеляване, образователния и културен проблем са първостепенни фактори за повишаване на психологическия стрес. Ето защо общите идеи, родени от научните търсения могат да адаптират и съхранят психичното здраве и благосъстояние на хората, и да повишат мотивацията за справяне с една от най-осезаемите последици от настоящата криза – загуба на надежда.

 

Изготвил: ас. д-р Доротея Дунева

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

Няма коментари: