Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 януари 2021 г.

Булгарийо, Булгарийо, здравата си я загазила с тоз свой народ май, а?


 Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Боко тиквата си живее с мисълта че е незаменим. Може наистина да е така,като се има предвид, че не са го заменили 11 години а може би и нагоре. Той е тотална нагла мутра и мафиот, но хората харесват тази мутра. Тези харесват и робството, което аз наричам мутро джамахирия. Не виждат никаква алтернатива на него, не са свикнали да мислят идейно и ценностно, основната мисъл е свързана с това кой точно вожд ще качат на трона на мутро джамахирията. Смяна на системата се смята за табу и който да говори за това бива веднагически заглушаван. Боко тиквата има своята вина, новина има и самата система която позволих той да съществува. Даже аз твърдя, че Боко е 1 ефективно проявление на сегашната система, защото стана главатар на 1 мутро олигархична структура, а това е най-ефективната структура, която сегашната тъпа конституция би могла да създаде. Точно затова в рамките на тази конституция, Боко тиквата няма как да бъде изгонен, освен ако по-висши главатари не му го заповядат или той не го поиска.
Самият факт, че живеем в такава имитация на държава, е достатъчно оскърбителен сам по себе си. Ние сме обида за нашите предци, жалка имитация на тях, и срам за тях, щом още позволяваме тази мутро джамахирия в този си вид да съществува.
Даде и Боко тиквата да не съществуваше, някакъв друг негов еквивалент все някога щеше да се появи. Няма значение самия власти Как се казва, важното е че той е логично следствие от това, което създадоха тъй наречените демократични депутати във великото народно събрание. Колко са демократични, и колко плода на тяхната работа е демократичен, сами можете да си отговорите. Ние страдаме целокупно като народ заради тях. Те са най-големите виновници за това което се случва сега. Боко тиквата е един кошмар, на този кошмар стана възможен благодарение на тях.

Георги Пашев

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно. Съгласен съм с всичко написано. Нямаме разминаване, което е удивително... :-)