Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 януари 2021 г.

Как да спукаме медийния балон около "харизмата" на Боко Борисов?


Предлагам ефективен начин Боко Борисов да бъде развенчан като "политик" и завинаги да забрави за властта и политиката: като ние, гражданите, го принудим да се яви на телевизионни дебати (поотделно!) с всички други лидери на партии - да го видим как ще "защити" направеното от неговите правителства в 11-те години, в които он управлява! Убеден съм, че Боко ще се орезили така, че народът ще види цялата му нищета - умствена, морална, личностна, всякаква! И всички ще се убедят, че он повече не требва да помирисва власт никога повече! И смятам, че също така ще му се наложи да си отпочине при бай Ставри у съответния етаж на Централнио Софийский затвор! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Как можем да го принудим? Какво конкретно трябва да направим?

Анонимен каза...

Страхотен мислител сте. Направо огромен капан сте му поставили. Вие сте водещия философ в България.

Анонимен каза...

Дясно в България е имало преди 1944, а след 1989 г т.н. дясно е карикатура, даже по-скоро една измама, тези които се смятаха за десни през Прехода разрушиха даже идеята за дясното у нас, то се самоизяде, ето например на вас никои от десните не ви подаде ръка г-н Грънчаров.

Dimityr Filipov

Ангел Грънчаров каза...

Dimityr Filipov Не е вярно, че не е имало дясно и десни хора у нас. Аз познавам такива хора и политици, аз самият съм един такъв дясномислещ човек. Е, имало е и ментета сред десните, Боко е най-екстравагантният пример за такава грозна подмяна. Дали дясномислещите трябва да помагат на такива личности като мен, които са попаднали под бухалките и ботушите на мутро-комунисто-гербовашкия режим - това е интересен въпрос. Смятам, че когато някому самозабравили се властници тъпчат правата това би трябвало да възмути и десните, и левите хора и политици. Сред хората, които ми помагаха в този период, е наистина имало и ляво, и дясно мислещи. Не са били много, но е имало такива. И леви, и десни хора ми помагаха. Вярно, на пръстите на двете ръце се броят, не са много, но имаше. Няма да е справедливо да не призная това.

Анонимен каза...

Тогава защо сте привърженик на открито лява партия като ДБ?

Ангел Грънчаров каза...

Пак сте се объркала, другарко. ДБ е истински дясната коалиция, а ГЕРБ са чисто лява партия. Навна ли сте или сте просто глупава и извратена та винаги на бялото каквате че е "черно" и обратно?!