Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Какво казах на приятелите си от фейсбук тази сутрин?

У нас т.нар. "русофили" всъщност са комунистофили. Те Русия я свързват не без основание с комунизма, а него обичат с цялото си сърце и душа. (По тази причина те толкова силно обичат и таваришч Путин, символът на съвременния руски националистически и кагебистки ("православен" и имперски!) комунизъм...)


- Починалите от ковид 19 в България са 4,2% от заболелите. В Пловдив са около 4,1% - 4,2%.
- Това много ли е или малко? От други заболявания и зарази май умират доста повече? Защо китайския вирус е тъй любим на партията и държавата, а също така и на обслужващите ги медии?


"Ваксините свършиха в някои от пунктовете!" Малее, ами сега що ке праиме? Търчи, народе, към ваксините: та като пуснат новите ваксини да сте най-отпреде на опашката!!! Усещате ли как ви работи социалистическо-комунистическата по дух проправителствена пропаганда и агитация?


"Радостна съм, че си сложих първата доза ваксина!", повтаря по пропагандираща проправителствена телевизия (то други освен такива теливизии у нас има ли - ако не броим ПОтв?) една оскотяла от страх и от глупост баба. Видяхте ли до какво скудоумие доведохте хората, драги лъжльовци от НОЩ, воглаве с банкянския тарикат?


На нито една число не вярвам от "статистиките" на тъй "учените" "медици"-лъжци от свитата на лъжльото Дон Боко Де Ла Банкя. И на нито една тяхна дума не вярвам. Като са си продали душите на лъжец като Боко и го обслужват, не заслужават капка доверие от тези, които искат да си запазят разсъдъка здрав, неповреден. "Пандемията" нанесе най-вече поражения на разсъдъка на твърде много хора, не умеещи да разграничават истина от лъжа. Във времето на "пандемичната" истерия видяхме същинска вакханалия на най-безскрупулните лъжци воглаве с Дон Боко Де Ла Банкя...


Който се е ваксинирал требвало да не се къпе повече с оглед хубаво да смърди - та да го познаваме, че е "от наште"! 🙂

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

От кои други зарази се умира повече? Конкретно, моля!

Анонимен каза...

"На нито едно число не вярвам от статистиките на тъй учените медици-лъжци от свитата на лъжльото Дон Боко Де Ла Банкя, на нито една тяхна дума не вярвам". Скъпи г-н Грънчаров, ще продължите да се храните с кашички и чорбички заради тия Ваши разхлопани чейнета, протези, мостове, зъбни коронки. На бодлива крава бог рога не дава, казва простият народ, който на Вас все за нещо Ви е виновен.

На кой адрес да Ви изпратя две пити кашкавал и десет пакета ориз?

Здравко Попов, писател-дърводелец от Пловдив