Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Ще се включите ли в една крайно народополезна акция?

Как да повлияем на разочарованите от политиката за да идат да гласуват? - тази е темата на предаването "На Агората..." по ПОтв.

Nedelin Boyadjiev
1 коментар
Харесване
Коментар
Споделяне

Коментари

  • То започва от 11 часа и можете да го гледате на страницата на ПОтв във фейсбук. А да се включите в предаването и да кажете какво мислите можете по директния телефон, чрез който зрителите участват в предаванията на най-демократичната, народна и граж данска телевизия у нас, която обаче, за жалост, няма национално разпространение от доставчиците на телевизионни програми. Това може да се поправи ако гражданите от всички села и градове на страната затрупат с жалби примерно офисите на ВИВАКОМ - и поискат ПОтв да бъде включена в техния списък с доставяни телевизии. Ще се включите ли в тази толкова народополезна акция? Знайте, че от момента, в който ПОтв почне да се излъчва в цялата страната, за няколко месеца мутро-ченгесаро-олигархичния модел на власт ще се разклати и скоро ще отиде по дяволите - толкова огромна е мощта на истината!!!
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

Привет,

Днес ми стана много тъпо, че разни ваши зрители кой от кого с по-голямо его се замерват с «компромати», а пък и замереният (в случая «Радио Свежен») не остана длъжен и отвърна на удара, в т.ч. и с обидни квалификации и изразени съмнения за психическа пригодност на «обвинителя».

В началото (когато започнах да гледам по-сериозно преди година) си мислех, че тази телевизия се гледа от «интелигенцията на Пловдив» и е нещо като маркер за елита на града. Обаче, вече се съмнявам, че е така. Аз виждам (по-скоро чувам) основно едни междуличностни нападки и никакъв опит за визионерство и идейност за нова държавност и стил на управление. Що за интелектуалци са такива, които нямат визия? Ами, очевидно не са.

Досега съм чул основно тролене от типа — «ти мен уважаваш ли ме», «…. е мръсен КОМОНИЗЗЗТ», … .

Време е тез по принцип различни хора, да се обединят в нещо общо: може да е списък от 20-30 цели, които ново правителство да изпълнява. Нека да започнем да градим и обединяваме, а не да делим. Ние не сме любовници, че да трябва да се харесваме един други, не ли? Трябва да се работи в «ползу роду».

Затова, таз вечер или когато ви е удобно, предлагам да направите предаване на тема всеки да предлага точки за полит програма на евентуална нова партия. Думата програма е твърде претенциозна (все пак съм програмист), но да кажем списък от цели или множество от управленски цели.

Аз съм създал една своя визия още от 2013г. ( https://www.eurochicago.com/2013/06/scriptura-voluntatis-nostrae/) Може да и обърнете внимание. Може да доразвия таз своя «визия» в едно книжле и да го издам в пакет с учебника ми тази година. Ще видим :)

Когато съм писал таз «Scriptura», бех прекалено повлиян от антикомунистическите глупости на разни дедовци като тия, дето ви се обаждат, но въпреки това съм гледал да пиша нещата сравнително обективно, така, че голяма част от тях си остават «валидни» и днес. До известна степен и сега съм «антикомунист», но една истинска стройна идеология изисква много повече от това да си «анти» — нещо. И искам дебело да подчертая, че антикомунист не значи непременно десен. Много хора това така и не го разбират все още и им излиза една «уж дясна пяна» на устата, а реално са си леви. Мисля си, че дали си лев или десен, до голяма степен (над 90%) зависи от това с какви авоари и пари разполагаш :) По тоз показател всички сме от ляв надолу :) Аз съм горе-долу «средна класа», но в нормалните западни общества и средната класа доста често гласува наляво. Да не говорим, че по принцип там деленето ляв-десен е повече по оста либерал — консерватори и по тоз показател БСП е по-дясна от «уж десните» партии в БГ — «градска десница» и «франкенщайн Боко».

Към днешна дата, аз съм нито ляв, нито десен и заедно с това и ляв и десен, когато се наложи и е добро за хората — божите овце. Даже си мисля, че ляв — десен е по принцип изкуствено делене — далеч по-правилно делене би било: истинен и неистинен или алтруист и егоист, ЧЕСТен и НЕЧЕСТен.

Един ден обществата ще узреят духовно да излязат от тоз капан на изкуствените Мьобиусови пространства, породени от несъществени/изкуствени деления на хората (като това на леви и десни).

--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Не.

Анонимен каза...

Лично аз, като работещ в сферата на образованието, имам пълната решимост да подкрепям сегашните управляващи, които удвоиха заплатата ми.
А на познатите ми, които са против ГЕРБ, правя всичко възможно да вменявам, че от гласуването няма полза - така те може да не гласуват, а ни, подръжниците на ГЕРБ, ще гласуваме. :-)