Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 февруари 2021 г.

Коя е главната причина властващите да са се толкова разпищолили - и да правят тъй наглите си мутренски номера?


Момчил Дойчев: Георги Любенов индиректно ми каза: 

Изследователи като вас никога няма да бъдат допускани до националните медии. 

Искам да попитам Борисов: Има ли отново, както имаше при комунистическия режим, списъци с интелектуалци, на които е забранено да припарват до националните медии? 

Ангел Грънчаров: Има списък на интелектуалци, на които е забранен достъпа на националните медии. Аз съм един от фигуриращите в този списък. В предишни години съм участвал в най-различни предавания във всички национални телевизии, от 4-5 години върху участията ми е наложена пълна забрана! Вече не съм канен никъде... 

Но това е нищо. Има още по-сериозно нещо, което съм изпитал върху кожата си, така да се рече: такива като мен, които си позволяваме да говорим истината, властта по най-мутренски начин ни опрасква (уволнява), репресира ни, тормози ни, подлага ни на какви ли не унижения, дори прави нужното да ни умори от глад, да ни убие. 

Пример: седмица след като написах и изпратих (и публикувах в блога си, разбира се!) едно отворено писмо до г-н Премиеро (ето го и него: Безпощадно правдолюбиво писмо до Б.Борисов: "Или се вслушайте в глухия, идещ от дълбините призив на историята – или си обирайте крушите!") аз бях уволнен от работа по безцеремонно грозен начин; след като водих две години тежък съдебен процес Върховният съд в крайна сметка ме върна на работа (аз цял живот, дори и в последните години на комунизма, съм бил учител по философия и гражданско образование!), но година след това пак бях уволнен. 

В крайна сметка мутренската власт по съвсем "законен начин" ме лиши от преподавателски права и ме остракира от образователната система, аз все още не съм достигнал възрастта за пенсиониране, т.е сега са ми най-добрите в професионално отношение години! 

Та искам да кажа, че са един вид "бели кахъри" това, че властта е направила списък на забранени за медиите интелектуалци, тя прави и още по-страшни неща: опитва се да убие ония, които не й прощават за беззаконията и безобразията. 

Но пак да подчертая нещо най-важно, с което и ще завърша: властващите са се толкова разпищолили и правят мутренските си номера по причина на това, че ние, гражданите, им го позволяваме - и общо взето с безразличие гледаме на беззаконията и безобразията им. 

Е, мърморим, оплакваме се, но не се борим, те не са срещнали нашата непримиримост. А пък и жертви като мен почти никой с нищо не ги подкрепя, и това ще кажа, нещо че то ще оскверни вашето тъй чисто морално чувство!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Властта, икономиката и парите са в ръцете на властимащите. Могат да правят каквото си искат. Безвластните и безпаричните са безгласни и от тях нищо не зависи. Нещата се променят отвътре - трябва да станеш част от властта. Но властта може да те промени преди ти да промениш ситуацията, която не те кефи.