Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 февруари 2021 г.

Какво представлява "Альоша": как ще се освободим от альошовщината, тровеща живота на българите?


"Альоша" е жалонът на робството [Л. Далчев], символът, който бележи принадлежността на България към руския свят, откъдето е внесен, поддържан и направляван моделът, произвеждащ тежките пороци, с които сега се борим - корупцията, паралелната мафиотска власт, сталинската прокуратура, несвободните медии и много други, заради които днешна България е по-скоро руска губерния, нежели европейска страна. 

Това позорно антибългарско капище е (не)моралната опора на русофилстващите българи, бленуащи да завлекат страната ни в евразийското блато. "Альоша" прави възможни КТБ, Росенец, Лукойл, Сараите, "Осемте джуджета" и другите, немислими в една правова демократична държава абсурди. 

Нито ERM-2, нито Schengen ще ни направят наистина европейска страна ако истуканът на поробителя продължава да стърчи в центъра на Пловдив. Единствено демонтирането на "Альоша", изтръгването на този отровен корен от българската земя ще ни възвърне достойството и ще позволи да се изправим: за да изградим една наистина демократична европейска правова държава.

*Альоша - монумент на окупационната червена армия (от страницата на 

ДОБАВКА: "Альошовщина" е робското преклонение пред "Альоша", пред альошовците - и пред онова, което те донесоха и натрапиха на нас, българите: натрапиха ни бесовщината и проказата, наречена комунизъм, която именно съсипва и трови живота ни - живота на нас, българите. Да се освободиш от альошовщината (комунистофилията, робофилията) означава да станеш човек, т.е. да станеш свободно и достойно човешко същество. Иначе казано, да станеш нормален човек, освобождавайки се от робството, от комуноидщината. ("Комуноидщина" и "альошовщина" се едно и също нещо, тези две понятия съвпадат по смисъл.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Липсва политическа воля за премахването на тези паметници. Един софийски кмет подготвил тамошния ПСА/МОЧА за демонтаж, сложил скеле около паметника. Дошъл друг столичен кмет на власт и демонтирал скелето. В Пловдив дори не е правен опит за демонтиране на Альоша.

Анонимен каза...

Альоша ни пази от комунистите. Също като нашето Слънце - бат' Бойко Борисов, Аллах да го дари с вечен живот!

Анонимен каза...

От тъй сплотения и ранобуден екип на пгее тет ленин.

Анонимен каза...

Альоша може да се демонтира и да се дари било на музей на социализма, било на руското посолство в София, било лично на Путин.

А на негово място може да се сложи паметник на някой виден пловдивчанин, примерно - на Петър Стоянов.

Друг вариант е паметникът да се префасонира и да бъде изобразен някой от първите символи на демокрацията - бутилка Кока кола, яйце Киндер сюрприз или банан.

Анонимен каза...

Педерьошката е сакрален поменик-светилник на савеЦките хуни окупатори, които сложиха на власт местните български безродници, чрез които унищожиха физически българския политически, икономически, интелектуален и културен елит!
Без тях туземните фукари, айдуци, крадци и убийци щяха да завършат дните си в затвора, а днес са олигарсите и политиците в кочината наречена България!

Борис Тодоров

Анонимен каза...

Червената армия не е идвала в Пловдив и в София. Двата й паметника са псевдо исторически и нямат място там, където са посадени.

Bacho Кольо каза...

Альоша, скромният спасител на Европа от кафявата чума , гордо извисява гранитната си снахга над хилядолетния Филипополис. И ще остане там, докато го има Пловдив, докато в него живеят благородни и благодарни българи...

Ангел Грънчаров каза...

Слава Богу, Европа не беше "освободена" от альошовците, а само източната й част! А България, таваришч Колю, от какво "освободиха" альошовците? Каква според теб е разликата между кафявата и червената чума, ти си специалист по чумите, ще ми е интересно да прочета твоето обяснение.