Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Предаването "На Агората..." от днес, темата е: Имаме ли нужда от апостоли на свободата - последователи на делото на В.Левски?

 

Записът е направен по време на предаването "На Агората..." по ПОтв. Дискусионният клуб е място за правене на демокрация. 


 

 

СЪЩОТО ПРЕДАВАНЕ НА СТРАНИЦАТА НА ПОТВ ВЪВ ФЕЙСБУК (в случай че горното плейърче не работи)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

11 коментара:

Анонимен каза...

Привет Евгени Тодоров,
Вчера си включих прекалено късно, защото имах работа до късно. Не разбрах каква точно е темата на предаването, но беше нещо свързано с изборите и намиране на алтернатива на Боко Тиквата.

Във връзка с това ще изкажа моето мнение по въпроса.

Ако активността на избирателите ниска, което е доста вероятно, най-вероятно ще има шест или седем партии. При доста висока активност, би имало три или четири партии. Три пъти са почти невъзможни, заради това че има много мъртви души в избирателните списъци и заради това активността винаги се представя като по-ниска отколкото реално е.
Ако Активността е прекалено висока, Това би означавало, най-вероятно, че хората си избрали Фаворит който да замени Боко Тиквата. Другият вариант клип имате се потвърди пак Боко Тиквата, но това е слабо вероятно. Засега такъв фаворит не се очертава, освен ако не е Слави Трифонов, но той е по-слаба ракия.
Ако активността е ниска, защото избирателите масово не вярват на никого, казахме че ще има в парламента поне 6 или 7 партии. Това не съм го правил като конкретни изчисления, а просто съм проследявал различни примери от историята до тук. При средна активност партиите биха били 5.
В сегашната ситуация, най-вероятно е активността да бъде достатъчно ниска, че да станат шест или седем.

Така че основният въпрос и кои шест или седем.

Аз предвиждам един ефект, който наричам ковид ефект. Запитайте се, избирателите на кои партии най-много се страхуват от коронавируса. Точно при тях ще има загуба на гласове. Съответно това би трябвало да са избирателите на проевропейските партии. При тях ще има отлив. Обратно: русофилите не вярват много-много на коронавируса и те ще присъстват по-масово на секциите за гласуване. Има и такива като мен, които са основно българофили, не ги интересува много-много нито запада нито изтока и ние също не вярваме на разрушителния коронавирус. Такива хора сме предимно свободолюбиви и със сигурност бихме гласували против Боко Тиквата. Ние ще гласуваме масово наказателно против него. Следователно мога да направя почти обоснован извод, че коронавируса ще играе против Боко Тиквата.

--
http://gpashev.com

Анонимен каза...

На базата на тези разсъждения до тука, бих подредил парламента в следния вид:
1. Корнелия,
2. Боко Тиквата,
3. ДПС или Слави Трифонов,
4. ДПС или Слави Трифонов,
5. Някоя русофилска партия - например Възраждане или АБВ - ефектът мангъров в АБВ не трябва да се подценява, много негови почитатели ще гласуват за тази партия. Ако са хитри, Румен Петков щяха да направят коалиция с Волен Сидеров. Това щеше да ги изстреля още повече.
6. Партията подкрепена от парите на черепа - най-вероятно това ще бъде обединението около Мая Манолова. Наясно съм че черепа има и друга негова партия, нещо лятно имаше в името, но тя е по-скоро за парлама,
7. Демократична България или Цветан Цветанов. Може Цветанов да успее да ги изпревари. Все пак той знае как се правят избори и как се градят структури. Да не говорим, че е могъщо подкрепен от едни мастити тираджии в Америка, в които са били наливани пари отнякъде, може и от КТБ. За мен по-вероятно е Цветанов да ги изпревари.

Вероятно всички ще подкрепят някакво експертно правителство, което да е смесица от хора от всякакви партии и ще има нови избори още същата или следващата година. Боко Тиквата няма да е премиер повече, нито ще успее да стане президент, дори и да се кандидатира за това.

Винаги съм се питал, защо един очевиден олигарх като Марешки, просто не си купи изборите. И все стигам до същия извод, чи парите му не са наистина негови. Може би са му дадени задкулисно от партията майка, да ги върти там в някакъв бизнес. Аналогична е работата и за телевизия скат, според мен. Затова тия двамата не ги виждам, да не говорим че техните избиратели мразеха Боко Тиквата, а получиха него чрез тях. Това ще ги прати директно в небитието или както се казва в на кучето г***.

В тази ситуация във задачата се пита за кого да гласувам аз. И отговорът е за когото и да гласувам абсолютно все тая. Всички са маскари малко или много. При всички отсъства стройно изразена идеология и идеи за реформа на държавното устройство, което има нужда от капитален ремонт. Всички тези партии си мълчат за този ремонт, който е наложителен. Нямат никаква визия за бъдещето, затова с какво трябва да бъде заменена настоящата посткомунистическа конституция, която все още мирише на сталинизъм. Повечето от партиите са изградени на модела - стани, та да седна. При всички случаи, не ни очаква нищо добро. ще се мъчим в парламентарна и конституционна криза още доста време. Да се надяваме че в тази криза ще се роди истинската алтернатива за бъдещето.

--
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Привет,

Здравка (Дани) Каназирката заби нож в гърба на собствената си партия, като стана кандидатка за депутатка на чужда партия - на Тиквата. Добре, че не съм се лъгал да гласувам некога за нея - поредната подлога на Тиквата.

Вие, Евгени, сте влюбен в нейната персона. Като мацка не е лоша, ама в политиката е нагласистка - един вид плужек и безгръбначно. Срамота, срамота и пак срамота. Трижди срамота.

Не мога да повярвам, че Здравка стигна до такива висоти, областта да зависи от нея, а след това и държавата.



Здравка като валийка на Филибето получава оценка Среден 3.25. Все още не е направила нищо, за да пием планинска вода, а някои места в областта нямат достатъчно питейна вода. Няма система за ранно предупреждаване за наводнения и суши. Няма интегрирана система за управление и следене на водните ресурси в областта.

Тя обеща, че ще направи пътя за Карлово от Труд до отбивката за Калояново двоен, но даже не го е почнала. Вместо това е заета да прави ненужни локали по Асеновградско.

Трябва да се направи бързо нова ЖП отсечка между Пловдив и Чирпан, защото наличната е под всякаква критика и кара влаковете да забавят, понеже се прави един завой почти 90 градуса. Тя трябваше да ускори процеса.

Околовръстен път на Пловдив не става и за чеп за зеле и на места е направо опасен. Да не говорим, че няма още пълен ринг - щяха да правят включване от Скобелева Майка за Асеновградско, ама го няма.

Пътят за Хисаря доста е понаправен и там съм доволен, но можеше и още - там имаше един зарязан недоправен надлез над ЖП прелез преди Хисаря, можеше да се довърши, вместо целия трафик за Хисаря да минава през тесен прелез.

Ремонтирания път за тракийските гробници при Старосел е толкова тесен, че трудно се разминават 2 леки автомобила. Старото положение беше по-добре. Не ми се мисли как един ден там ще се разминават автобуси с туристи.

След Граф Игнатиево по Карловския път има една отбивка за Панагюрище, която минава през едни села и там е в ужасно състояние. Сигурно даже не го е предвидила за ремонт.

Изобщо, при нея липсва системен подход - да вземе картата на пътната мрежа в областта и да маркира лошите участъци и да избере най-значимите за приоритетен ремонт. Това е почти формална математическа задача от Теория на графите.

Както и да е, всичко бих и простил, ама трудно ще и простя, че от критикарка на ГЕРБ стана първа гербаджийка. Срамота и позор. Срам ме е.

Георги Пашев

Анонимен каза...

Ти не избега ли при "лошия Запад" заради комунистите, които прaвеха това, което "великата Москва" им командваше?



>>> Така е, но ти правиш една снимка назад във времето и я философстваш, сега Русия е силна, не я души комунизма повече, има технологии, самолети, ракети, ти моеш ли да направиш самолет?



Стига с тая Германия, казах ти, 12 минути й трябват за да я нема, заедно с великия й брутен продукт...



Но което не виждаш, е настъпателната природа на немския капитализъм - всичката ви бяла техника, кафеварки и чайници - всичко е немско... Така е и в Русия...



Ти понятие си нямаш какво е американска икономическа система, и че тя прави тия неща сама, а не импортира немски...



Почти няма немски стоки в Австралия, трябва да разбереш това за да разбереш какво е икономическа сила - ние (и Щатите) нямаме нужда от тях - като ни трябва пералня, имаме наша... Колите са японски, почти няма Мерцедеси, много са скъпи тука за поддръжка, всяка част се импортира... В Япония колите са смешно евтини, Тойота която е почти нова и при вас е 10 000, в Япония е 3 000...



Никаква Германия не играе тука, те го знаят и пикаят газ... Единствено им остава да поробват Изтока (като Хитлер) и го правят без съпротива в халва като Източноевропейския бивш соц...



Ама с Русия номера не минава, тя има стратегически продукти, където Германия няма и представа, а кафеварки - ами да, можем да си ги купим...



Нищо не разбираш от блатото BG... Света не е както в BG си мислят, те са бивше турско царство, ама по-глупаво от сегашна Турция...



Всичките многобройни турски думи в българския език са като консервиран хербарий отпреди 150 години, турския език е отишъл много напред от това и вие изглеждате на турците като някаква старовремска рая...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Много си се объркал, че Путинландия сега не я души комунизмът, напротив, в днешна Русия комунизмът е в своя апогей, обогатен с лудешки руски империализъм. Ето това не разбираш, а това е темелът, който махне ли се, мисловната ти русофилска схема отива по дяволите.

Анонимен каза...

Суворов имал "световен успех", брат по-малко от 0.1% в английския Запад знаят тоя идиот...



Той е слагач, казах ти какви глупости пише, да го четат домакини в кухнята - сталиновите танкове сваляли веригите и перкали на колела към Германия...



Това е руски идиот, не е Пушкин, не е Рахманинов...



Идиот. От Достоевски.



Казал съм и ще повторя - не можеш да говориш за света от BG - ти не знаеш какво е света, много е различен от вашта действителност...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Суворов казва истината. Слушай и се учи. Ако те вълнува истината де. Ако искаи да затъваш в лъжи бъди си прост путинец...

Анонимен каза...

Ти понятие си нямаш за турската чалга - истинската чалга, откъдето е дошла, а не вашто недоносче гламаво...



Ето, опитай я, дай я на читателите си...



Както аз казвам, има два вида турци: Мюсюлмани турци in Turkey и християни турци in BG, повече известни като бълxàри... Навиците им са напълно идентични, това са 500 години...



Ти да си чул Русия да е била под робство? Да си чул за силата на руското оръжие? Питай Ярослав Хашек, глупако...



Нещо да си чул колко немци изпържи руската реактивна система Катюша? Ето да ти припомня - че си спал дълбоk сън в общежитието в Ленинограда… Хитлер мечтаеше за реактивна артилерия, само че руснаците я направиха, ауч, това е "ох боли" на ингилизджè…



Ето, и ENJOY турската сила !!!



Смъртен свят, смъртен човек... >>>



https://www.youtube.com/watch?v=q66KuJfPT_Y



Аман, аман, а защо го разбираш егати, та това е турски бре, чоджум!



https://www.youtube.com/watch?v=HjVl8a9gR20



Сърцето не забравя и великата Сезен Аксу



https://www.youtube.com/watch?v=lf1MnMGWRlQ



Великата Целувам те…



https://www.youtube.com/watch?v=oL7nN4gUnTc





Сега си помисли сериозно, бълхàрската чалга струва ли и грош? Hе, не струва, боклук е (турска дума, а защо ли я знаеш, в Русия ли я научи?)





A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Не знам, нищо не разбирам от чалга. Хубави са песните, които пращаш. Но не разбирам езика. Само "аман" и чат-пат некоя друга дума. Песните са добри. Не смея обаче да ги пускам в блога ще ме съсипат от подигравки комунистите. Ще кажат, че съм се побъркал. И народът ще поверва: народът ни е прост. Извънредно прост. Не мога да разбера откъде се е взел у теб тази русофилщина. Уж изглеждаш нормален човек, само в тази посока съзнанието ти е повредено и се дършиш като путинско зомби. Защо е така? За мен тайната на твоята русофилщина е ясна. Не си живял в Русия. Отидеш ли да живееш в Русия за три дена ще станеш антикомунист, антипутинец, антирусофил. Това е положението. Докато не си отишъл да живееш в Русия все ще страдаш от най-банална русофилщина.

Анонимен каза...

Ти не искаш да разбереш, че света е различен, а аз мисля върху това, защото го виждам всеки ден... Сякаш някаква сила разделя света и го противопоставя по всякакъв начин, това трябва да е Сейтън...



Какъв свят ми говориш, като представа си нямаш за замърсяването в Делхи или Пекин, там с твоята астма няма да изкараш дълго...



Мой познат руснак, не ти ли казах, пуска прахосмукачка в Пекин, така просто във въздуха, след 2 минути новия бял филтър е тъмнокафяв...



BG няма никаква културна връзка със Запада, езиковата бариера е свирепа... Може да искат Запада, ама не става, не разбират, ядат кроасани, но езика не разбират...



Остава Русия, гледам че изнемогват с английския, той е труден език, не е за тикви, разцепва ги на две...



Няма шанс BG извън Русия, и Запада го знае, но гледа и си трае - той като не му изнася се прави на ощипана девица... Тоя номер силно развеселява руснаците...



Бълхарите нямат нито оръжие, нито ум - следва поредната национална катастрофа, уви...



Жалко е, но западните сили разкъсаха Бълхария още след Сан Стефано, те не искаха силна балканска държава... И получиха своето, сега Балканите са дребни безполезни дърлещи се държавици...



Турция обаче е ОК, както и Русия...



Запада искаше да се качи отгоре на Турция и Русия, само че го изритаха грозно...



Сега трупа оръжия около Русия, но това за нея е детска играчка, ще ги изрита тия близки врагове натрапници с десното си кутре...



Удивително е скудоумието на Запада с Русия - след Наполеон и Хитлер, как си мислят че ще мине номера?



И знаеш ли защо е така - защото Запада се движи от роби, които работят за да се наядат... Много дебели жени на Запад правят стратегическите разработки за да се наядат и осерат...



Ти не познаваш Запада и кой работи тука - това са роби, те немат ум, само слушкат...



Не знам Русия и Китай да се впечатляват от джендъри, аз не знам, рит по задника джендъра не ми се вижда трудно... Нека плачат после от дискриминация...



Знаеш ли поговорката, Победителите не ги съдят...



Ето ти великата песен Йола на Таркан да се освестиш, че си никой на света...



https://www.youtube.com/watch?v=U66ixhdbxEI

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Какво става в света е добра тема, ще видим, ще я поставя сериозно. Пиша книга по тия въпроси. А иначе си много зян по историята. Ти си на нивото на дедо Славейковото: "Кат Русия нема втора, тъй могъща на света, тя е нашта опара, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, ще спасят от неволя братский бълхарсий народ". Поетът го е казал с тепнайсет думи. Ти го разказваш с огромни фермани. Научи това стихче и си го повтаряй като мантра. Представите ти за света са на нивото на 16-ти век. Дедо Славейков е дори по-напред. Он също така е написал и ето това: "Не сме народ, а мърша... с това ще започна и ще свърша". И по тази пункт си на неговото ниво. Ниско ли е или е високо, сам съди. Дедо Петко Славейков е изразил цялата душа на немислещия и консервирал съзнанието си на нивото на 16-ти век български русофил. Немате никакво развитие за последните пет века. Това, за жалост, е положението.