Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 февруари 2021 г.

Искате ли да си направите един добър тест за това колко струвате като личност?


Един хубав тест за оценка на стойността на своята личност можете да си направите в този ден, ето как ви препоръчвам да постъпите:

На днешния ден, т.е. в деня, в който комунистите избиха елита на Царство България, е добре всеки от нас да се запита:

Ако съм бил жив в ония страшни времена дали комунистите щяха да ме пощадят, т.е. дали тия, които не търпят личностите, щяха да "преглътнат" някак моето съществуване?

Ако се налага да отвърнеш на този въпрос примерно така:

"Не, не смятам, че точно такъв като мен комунистите щяха да убият, та аз с нищичко нямаше да им преча?!"...

..., правете си сметка какво говори това за вашата личност?

Но ако истината и справедливостта изискват да отвърнеш:

"Да, мен комунистите непременно щяха също да ме убият - щото такива като мен те по начало не могат да понасят!"...

..., давате ли си сметка колко висока оценка за вашата личност стои зад такава една констатация?

(Аз лично за себе си съм убеден, че мен специално комунистите след 9 септ. 1944 г. нямаше да ме пощадят - по причина на това, че те не ме пощадиха и сега, толкова години след онези - още по-страшни от сегашните! - времена.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Или още по добър тест. Какво става от теб ако единственото ценно нещо което имаш (панелка) е придобито при комунизма?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а колко неща комунизмът ни взе, за да ни натика в една панелка (за която сме работили по 20 години!)? На тоз въпрос би ли ни отговорила, другарко анонимна мерзавке?

Анонимен каза...

Какво може да земе на един селянин без нищо. Човек на който родителите му не са ходили до тоалетна в къщата си не може да му бъде отненто нищо поради това, че нищо не е притежавал.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, оскотяла сте от комунизъм. Българите преди да дойде чумата, наречена комунизъм, имаха всичко. Всичко си беше тяхно. Всичко им взехте вий, комунистите, т.е. разбойниците. Такава е истината, другарко. (Апропо, жертвите на комунизма в Русия още немат нужници в къщите си...)

Анонимен каза...

Е какво сте имали на селото ти? Няколко скапани ниви които си върна след 90. Продай си панелката и се върни на село. С парите ще можеш да си купиш повече от мизерията която са имали родителите ти и равносметката ще е, че комунизма е утроил малкото което сте имали.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много сте тъпа, но още повече сте нагла и долна. Не мислите изобщо. Погледнете гърците какво имат сега, но комунизъм не са имали, драга тъпанарке. Били са по-бедни от българите преди войната, сега са в пъти по-богати от нас. Нещо да кажате, тъпанарке-комунодике?

Бачо Кольо каза...

Интересно, за къф чеп ти е е да правиш такъв безсмислен тест? Че то вече е ясно какво биха направили комунистите с теб. Като внук на активен комунист преди 9-ти , комунистите те изпратиха в СССР, в града на В.И. Ленин, в университета на А.А. Жданов, за да овладееш великото учение на Маркс, Енгелс , Плеханов и Ленин. И след това същите комунисти те направиха асистент по марксизъм - ленинизъм. И , трябва да ти отдадем дължимото, ти с чест издържа този тест!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Бачу Колю, ето че тестът ми има смисъл, примерно ти си показа змийската комунистическа отрова. Става дума за времената, в които вие, комунистите, режехте човешки глави и убивахте всичко, що е личност, било с прави лопати, било с тояги, било убивахте направо с куршуми. Ето в тия времена ти, разбира се, щеше да бъдеш сред тия, които режеха човешки глави, щото, както виждаме от излиянието ти, ме мразиш така жестоко, че ако ти падна, без замисляне ще ме обезглавиш, нали правилно е предположението ми? А сега, понеже е проклетата демокрация, се опитваш да ме убиеш морално, дърдорейки бълвоча, което мсеки може да прочете по-горе. Мен комунистите не са ме пратили да уча в Русия, аз сам отидох, а ме препоръчаха неколцина професори, които бяха установили у мен известен талантец. И не се излъгаха: аз докато бях в Русия не съм учил "безсмъртното ти учение" на Ленин, а съм учил велики философи, знаеш добре това, а Ленин и пр. съвсем не съм ги учил. Прецаках тъпата ви идеологическа система, драги ми правоверни комунисте! Ето затова трябваше да ме убиете. Но няма нищо де, след това, като осъзнахте що сте направили, започнахте лека-полека да ме убивате, та до ден днешен. Ето, ти сам участваш активно в убиването му, както и се полага да правоверен комунист-путинец като тебе.