Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 февруари 2021 г.

Как Виктор Суворов "изпълни" заповедта на таваришч Тупин (Путин), който със закон забрани да бъдат сравнявани бойните другари Хитлер и Сталин?

 

ДОБАВКА:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

12 коментара:

Анонимен каза...

Хич не ми пращай уялия се глупак Суворов - разучих го преди теб, когато ти спеше през комунизма, защото Би Би Си го развяваха тогава... Отделно че е Володя Резун, а защо е взел име на прославен генерал, тая амеба, а?... За да не е амеба, естественнннно...



Суворов не е умен наистина, но имитира западняците да е силно комерсиален тип, подбира трудно доказуеми теми и започва да ги раздува за домакини в кухнята... Как руските танкове си сваляли веригите и продължавали на колела към Германия, ти виждал ли си някога подобен глупак, а?...



Никой не го уважава заради измишльотините му, навремето бях завладян от "Аквариума" но нищо ново - ами Животинска ферма от Оруел?



Тоя е крадец, ама некадърен руски крадец наистина...



Ти отново си много наивен, ама нали си учител... Вова не играе роля, храненик на английската система, дано вируса тресне тая некадърна хлебарка, да се изразя като Вишински, ха-ха-ха...



Отдавна го следя, Остап Бендер е, това му е нивото...



Ако те води за носа, съжалявам, пак причината е че не си на Запад, тука няма как да си прост, при вас нивото е ниско, ниво “прасе Каракачан”, не е така на Запад, вервай ми, тука се твори, при вас е замръзнало блато...



Като това >>>



https://www.youtube.com/watch?v=z_DZT_hT93o





Xa-xa-xa-xa-xa…





A. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Нивото на Суворов е нивото на истината. Казва истината, това е. Затова и има световен успех. Затова и има такъв успех в Русия също така. Казва ИСТИНАТА. И я казва без усуквания.

Продължавам да немея пред зомбирането ти, изобщо не умееш да различаваш истина от лъжа, нещо повече, подменяш местата им, лъжата смяташ за "истина", а истината - "лъжа", което е страшно! Човече, да не гледаш от сутрин до вечер путинската телевизия?! Даже масовият руски тъпанар не е чак толкова зомбиран като теб от глупостите на кагебистката лъжлива пропаганда... Имам чувството, че живееш на Луната... това е феноменално!!!!

Анонимен каза...

Това, което обяснявате като съветска или нациска пропаганда, вече е само в учебниците, г-н Грънчаров. Днешните форми на канализиране на човешкия ресурс и управление на човешкото внимание е много по-перфидно, недиректно и професионално. Явно, до тази истина не сте достигнали все още. Затова има пиар агенции и скъпи маркетинг-рекламни отдели, има ги не напразно. И ако наистина се интересувате от истината, защо отричате факта, че на зад всяка партия и медия в Бг и по света има гръбнак от частни (и по-малко обществени бюджетни) финансови ресурси, които се използват за разпространение на политическите цели, дори популистки, а както казвате "мафиотски"? И нима ще кажете, че само в България има "популисти", а в Америка няма, така ли? Откъде това "сляпо" доверие към тези "свободни" хора.
Истинската свобода е само вътрешната свобода.

d2moko

Ангел Грънчаров каза...

И Вие сте се заразил с тъй модерните конспиративистки глупости. Те се произвеждат в пропагандните лаборатории на КГБ. И се пръскат подобно на мнимата зараза с вирусите.

Анонимен каза...

Заклеймяването на търсещите истината и свободно мислещите като конспиратори е доказан и ефективен метод. Но стана вече голямо клише. И както знаем, сайтовете с разкриваща журналистика също биват етикитирани по този начин навсякъде по света. А защо ли? Кой би имал нещо против бивол, да речем... Както знаем, те не пишат фантастики, а показват истини и документи. По тази логика и всеки разследващ съдия и прокурор са конспиративни лица. Къде е границата между конспиративната фантастика и правното основание да търсим истината за заобикалящото ни?

Ангел Грънчаров каза...

Много ми е чудно как стигнахте до това положение, че не само не умеете да различавате истина и лъжа, но и дори подменяте местата им, истината смятате за "лъжа", а лъжата Ви се струва, че е "истина". За мен това е главният въпрос. Ще Ви бъда благодарен ако опитате да поразсъждавате на този казус. При много хора се е стигнало до този феномен в наше време. А това е страшно. В Светото Писание нали знаете как почва човешката история? Бог поставил Адам в ситуация на изпитание: кой ли път ще избере? Адам избрал пътя на свободата и... ИСТИНАТА! Щото истината, както казва Христос, ни прави свободни. Знаете ли що означава тъкмо от истината да почне човек да изпитва отвращение? Наричат епохата ни епоха на ПОСТИСТИНАТА. Пълно е със зомбита, които ненавиждат истината, а обичат лъжите. Простете, но ми се чини, че сте от тях. Питам Ви: имате ли понякога съмнение: а дали не се заблуждавам, дали не греша?

Анонимен каза...

Благодаря Ви за отделеното време, г-н Грънчаров! Уважаението на първо място.
Нали знаете, човек вижда само това, което познава!
Но Вие бъркате и преплитате явно демокрацията със свободата. За антипод на демокрацията, вземате комунизма, което е глупост. Дори и комунистическите държави са "демократични", примери ГДР и КНДР (това Д не е за Дървена Република).

Живейте си в сладката измислена притча за Америка. Явно за вас това май е истината, като в приказките, имало Златна Ябълка, или само толкова знаете и виждате. Не ръка да пипне и око да види, а квото Мара си знае, това си пее.

d2moko

Ангел Грънчаров каза...

Страдате от антиамериканизъм. Това е доста разпространено заболяване, което обаче не го прави чак толкова престижно колко Ви се чини. За свободата и демокрацията ако искате да се информирате прочетете некоя моя книга, цял живот съм мислил и писал по тия въпроси. Малко неловко е, чини ми се, на краставичар да се опитвате да продавате тъкмо краставици! :-)

Анонимен каза...

Не, разбира се няма такова заболяване, измисляте си. Както и си въобразявате, че страдам от нещо, което не съществува, от накакъв антиамериканизъм, измислици най-общо. Живял съм в Америка и Западна Европа с години и знам какво говоря, и знам много за тях. Така че, нека да се кажем тук ясно, кой е краставичаря.
И хайде да си припомним, как се нарича, когато поробените (българи) имат много топли чувства към поробителите си (американци, европейци, руснаци, турци) и дори им поставят ореоли, че те са единствени спасители. Стокхолмски синдром и Хало-ефект. От този американизъм е очевидно психично разстроен нашия народ. Аз съм на друго мнение за следването на чуждия идеологизъм, ние трябва сами да се вземем в ръце и да се осъзнаем, че истинската свобода и благоденствие зависи от самите нас. От Запада или Изтока може да гледаме и да се учим, но като се научим, сами да си проходим.
В интерес на истината, чел съм голяма част от книгата Ви "Изворите на живота". Изключителен труд. Благодаря Ви открито! Оттогава аз дообогатявам знанията си за философията в търсене на истината. И за заключение, искам да отбележа 2 имена, за които не съм прочел какво мислите - Л.Витгенщайн и Е.Бърнайс - основоположниците на съвременния маркетинг и "нежна пропаганда" за влияние на общественото мнение.

d2moko

Ангел Грънчаров каза...

Поставяте много важен въпрос: за отношението на нас, българите, към свободата, поне две книги съм написал по него, а всичките ми останали книги са посветени на темата за свободата. Сега не мога да Ви разказвам главното от тях (то не може да се разкаже с пет изречения току-така!), щото бързам за работа. Но ако искате, потърсете ги. Много неща ще научите. Масовият българин, за жалост, е роб, хал-хабер си няма що е това свобода. Интересно е, че хора като вас, които са живели на Запад, въпруки самочувствието си, ИЗОБЩО НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ. Дали недоумението пред свободата не е влязло вече в българския ген? А иначе се радвам, че сте чел от главната ми книга. Наистина нямам време. Всичко добро Ви желая! Вашите отговори много силно ме впечатлиха. Бих желал да продължим да разговаряме. Ако желаете, съм готов да проведа видеоразговор с вас и да обсъдим въпроси, които са от взаимен интерес. напълно публичен обаче да бъде този разговор. Какво ще кажете?

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, от 10 години Ви следвам канала тук и разговорите Ви по различни теми. Благодаря Ви за поканата за публичен разговор, която в момента не мога да приема веднага поради редица семейни и технически трудности. За мен ще бъде удоволствие да си поговорим открито. Абониран съм за Вашия канал и ще имаме още възможности за разговори.

Относно отношението на масовия българин към свободата, аз не споря за това. Така е, има невежество и липсващ интерес към философския въпрос за истината и нейното субективно търсене. Но това май не е само наш ген, а природата на необразования, незаинтересован, обикновен човек по целия свят, не е ли така? Овчица в България или в някоя друга държава, все тая, все невежи. Очевидно и управляващите имат интерес и изгода от стадо невежи. Затова едното изселване в накоя си уж по-демократична страна, не ни прави по-свободни вътрешно и не води до повече прозрение за истините в живота и обществото, за което Ви критикувах когато възхвалявате Америката. Нужно е вътрешното пробуждане и прозрение. Аз лично съм отворен за критика за истините, които съм разбрал. И ще го твърдя много банално, но и аз "знам че нищо не знам". И простете, но все пак, за да имаме тук що-годе някакъв смислен разговор трябва да заемем субективна позиция и мнение и да защитаваме също така субективните си истини, житейски опити и разбирания. Ще цитирам отново Гьоте, че виждаме само това което разбираме, и затова с моят опит и познание отвътре на Западния свят, си позволявам да твърдя, че свободата която българина тук намира, ако се реализира въобще, е само материалната и повърхностна.

От личен опит си задавам въпроса... защо са ни тези прехвалени пари и лъжливи свободи, щом приятели и близки и сродни души едва имаме вече. Три милиона българи за 30 години сме вече навън заради този анти-български и про-амеркански наратив по медиите (уж да не пиша пак, че е кажи-речи пропаганда). Много сме, които искаме да се върнем. Ще гласуваме пак и ще се върнем рано или късно! Камъкът си тежи на мястото.

Ангел Грънчаров каза...

Отваряте голяма тема. За мен като личност и като философ (като учител) е много интересен Вашия опит на Запад, с най-голям интерес съм готов да изслушам разказ за Вашите впечатления и оценни на преживяното на Запад. Моето отношение към Запада (Евро-американската цивилизация на свободата по моето разбиране) се основава на чисто философски (ценностни и принципни) подбуди. Това е и предимство (елиминирам субективността си), но и недостатък (липсва ми живостта на пълноценнно живеещата субективност). Интересно ми е това защо продължавате да стоите там, на Запад, след като искате да се върнете тук, у нас. Някои пък, чувал съм, вече не си представят как могат да живеят тука. Има за какво да си поговорим. Ще продължим разговора. Ще се радвам да чета всеки Ваш коментар.