Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 февруари 2021 г.

Матушката Русия, никога не залагаща само на един троянски кон, радостно потрива ръце от тропота на копитата на конете си Боко и Радев!


Троянските коне на Русия излизат на българската арена с истинските си имена: Боря против Румэн


Присъда, протести, дипломация. Случая "Навални" коментира журналистът Иво Инджев.

Най-сетне започна да се откроява фактът, че малка България, владение на руския постколониализъм, е проекция на голямата политика на огромната Русия. Пред и зад кулисите тук се разпореждат колониалните корпорации Газпром, Росатом, Локойл, но те си остават “незабележими” за критиките на разни патрэоты, на които се привижда новодошъл американски колониализъм. 

От години твърдя това, но се натъквам на кол, на който се опитвам да ме набучат опоненти, врагове и дори съмишленици по политически пристрастия, които от поне десетилетие и половина леко ми се подсмихваха като на някакъв смахнат “русофоб”.

Доживях да видя, да чета и да чуя как почти всички, включително и подсмихващите се до неотдавна, приеха за вярно или поне за важно онова, на което се подиграваха. ...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Привет,

Реших, че ще е полезно да заема една непримирима обществена позиция за защита на инвалиди, бездомници. Освен анархист, съм и християн — социален по идеология, затова е абсолютно нормално да изисквам от политиците да обръщат повече внимание на «Най-малките Мои братя».

Затова, смятам да предложа на БСП или БСП Пловдив — като партия, която има претенцията да е социална (май единствената такава) да сложат в листата си в Пловдив на избираемо място един клошар или един инвалид (по техен избор). Нека докажат на практика, че наистина са социална партия и да дадат на някой беден инвалид, който едвам свързва двата края, депутатски привилегии — и мерцедес и шофьор и 5 бона заплата и секретарка и място за приемна и всичко, както си му е реда.

После, Елена Йончева да направи сърцераздирателен филм по тоя случай за «беднякът депутат» и това да ни разплачи всичките и да се надпреварваме да гласуваме за БСП. Така ще могат да задминат Боко и Спас в Пловдив.

И изобщо, вече няма да гласувам за партия, която не предлага нещо конкретно и реално изпълнимо за инвалиди и клошари. Ако няма такава партия, трябва да се направи Клошарска Партия на България или просто Партия «Солидарност». Даже съм готов да участвам в учредяването на такава.


--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Ангел Грънчаров каза...

Много умно, много социално, нема що: един.единствен клошар ще направиме богат депутат, останалите - да мрат! Социално, даже социалистическо е това, нема що!