Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 февруари 2021 г.

Знаете ли, че в непоносимия студ в неотопляваната панелка дори и пламъкът на свещичката топли?

Настъпиха студени дни. "Отопляваме" се като гледаме пламъка на горящи свещи. Не можем да си позволим отопление понеже след като мутренската власт забрани на мен и на съпругата ми (също учителка) да учителстваме и затова живеем вече втора година с моята минимална заплата на пазач.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Е 2 години без работа не е нормално. Не сме 1995, че да няма свободни места. Пълно е с обяви за продавачки, хигиенистки и грижещи се за възрастни хора.

Ангел Грънчаров каза...

Вие търсила ли сте работа напоследък? Или просто си говорите ей-така, дума да става?

Анонимен каза...

Аз търсих и намерих. Работя за 1300 лева чисто в международна фирма край Пловдив. И не се иска някакво специално образование. На 62 години съм. Какво е Вашето оправдание, г-н Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте лъжкиня, другарко. Нищо не сте си намерила, Вие работите като мерзавка. Колко Ви плащат за това другарите от ГЕРБСП?

Ангел Грънчаров каза...

И какво по-точно работите в тази "международна филма" ма, другарко? Метачка ли сте?

Ангел Грънчаров каза...

Дежурната другарка-оплювачка полудя напълно и пише напълно несвързани глупости, примерно че била мотокаристка, била офицер, но още не се била пенсионирала, била моя връстница и пр. Да я оставим в усамотение да си ближе душевните рани.

Мнение каза...

В Северна Корея така се отопляват със свещи, когато няма ток и централно парно, само че ги слагат в глинени съдове, глината се нагрява от пламъка на свещта и излъчва топлината, а свободният пламък топли малко.

Сериозно ли палите свещи, за да се топлите или се шегувате с читателите? Преди 2 дни беше 14 февруари, сигурно затова сте вечеряли на свещи :)

Ангел Грънчаров каза...

За сведение на всички: феноменално злобната дежурна другарка-оплювачка дотолкова превъртя, че в поредното си душевно излияние (което не мога да пусна поради вулгарността му!) ни съобщи, че била имала... пенис! Нека да от състрадание да я оставим на спокойствие - за да ближе своите тъй жестоки душевни рани.