Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 20 февруари 2021 г.

Какъв отговор написа на небезразличните граждани шефката на столичното образование - и какви неприятни въпроси й зададоха те?

Днес разбираме, че на имейла сме получили следния отговор от г-жа Началника на РУО-София-град: (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

12 коментара:

Анонимен каза...

Много, много елементаризъм има тук.
Понеже се чудите как може да има кандидати, които не отговарят на изискванията ще Ви кажа. Светът е полудял и се явяват за учителски места хора с дипломи за сервитьори. Ето така може.
А всичките писания с намеса на политически партии и влияние за учителско място само ми подсказват защо не сте сред предпочетените кандидати.

Рилка Ангелова

Ангел Грънчаров каза...

Рилка Ангелова Искате да кажете, че понеже не съм от ГЕРБ затова не ме допускат до работа като учител? Кога ГЕРБ приватизира всички училища в свидното ни отечество?

Анонимен каза...

Рилка Ангелова мислех, че знаете, че на неотговарящите на изискванията кандидати, документите не се приемат.

Vania Bratovanova

Ангел Грънчаров каза...

Vania Bratovanova А какво търсят неотговарящи на изискванията кандидати когато се кандидатства за учителско място по философия? Има ли нормален човек, който да не отговаря на изискванията и въпреки това да иде да си подаде документите? Госпожата за това дали се е замисляла?

Анонимен каза...

Господин Воденичаров, простичко е. От всички 8 (или може би 6 в период?!?!), Вие не Сте бил с най-сериозни връзки.😆😆😆 Пийте една студена вода, и продължете живота си, по възможност - в друго поприще! Аз така направих след същата ситуция, но капдидатствайки (с връзки!!!) в НУТИ.

Милена Данаилова

Анонимен каза...

Публична тайна е, че Кастревица вечната Амбър прибира по 30-40000лв.за поста директор на училище.

Корнелия Коларова

Анонимен каза...

И все пак! Отговарят на изискванията 8! Поканени са !6

Galina Gencheva

Анонимен каза...

Кастрева???🤔

Rosica Todorova

Анонимен каза...

Корнелия Коларова Хах, е как пък само вие го знаете...И стига сте словоблудствали и писали небивалици...

Anna Vasileva

Анонимен каза...

Anna Vasileva де да бяха небивалици, както златото и е врата в чекмеджета на вожда ви Тиквоний🥰🥰🥰

Корнелия Коларова

Анонимен каза...

Корнелия Коларова И как у един учител, кандидатстващ за директор, толкова пари? И ако ги даде,да предположим, каква му е "изгодата"- до пенсия да ги "избие"ли?Ама моля ви, това е нелепо...

Anna Vasileva

Анонимен каза...

Anna Vasileva Вие сте нелепа и моля ви не желая диалог с гербави!

Корнелия Коларова