Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 март 2021 г.

На какво е символ позорното антибългарско капище "Альоша"?


Ако искаме да поразим самия корен на злото за България - туморът, разпространил метастазите си из цялата страна, трябва да направим протестен палатков лагер на Альоша, с искане за незабавното му демонтиране. 
Това е символичният руски анклав - мястото, на което суверенитетът на българите, истината и историята са отменени вече от 66 години. 
Альоша е жалонът на робството [Л. Далчев], символът, който бележи принадлежността на България към руския свят, откъдето е внесен, поддържан и направляван моделът, произвеждащ тежките пороци, с които сега се борим - корупцията, паралелната мафиотска власт, сталинската прокуратура, несвободните медии и много други, заради които днешна България е по-скоро руска губерния, нежели европейска страна. 
Това позорно антибългарско капище е (не)моралната опора на русофилстващите българи, бленуващи да завлекат страната ни в евразийското блато. 
Альоша прави възможни КТБ, Росенец, Лукойл, Сараите, "Осемте джуджета" и другите, немислими в една правова демократична държава абсурди. 
Нито ERM-2, нито Schengen ще ни направят наистина европейска страна, ако истуканът на поробителя продължава да стърчи в центъра на Пловдив. Единствено демонтирането на Альоша, изтръгването на този отровен корен от българската земя ще ни възвърне достойството и ще позволи да се изправим, за да изградим една наистина демократична европейска правова държава. 
___________ 
*Альоша - монумент на окупационната червена армия 

Ivan Ivanov


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ако не ти харесва този монумент на признателност към всички които са дали живота си за да може да живееш ти сега както ти е удобно не го гледай или иди на друго място В тази планета има и други страни Опитай може там да се чувстваш по добре Отговора ми е към г-н Иван Иванов

Бачо Кольо каза...

Альоша над Пловдив - това е символът на победата на Доброто над Злото, на Истината над Лъжата.
Альоша, това е прекрасен начин да ни се напомни, че когато сбъркаш и се закачиш, за кой ли път, за неправилния влак, никога не е късно да вземеш правилното решение. Благодарение на това решение, България минимизира загубите от идиотското решение на Борис 3 да ни залепи за Хитлеристка Германия.
Альоша ни дава и днес посока за действие - не е късно да бием шута на окупаторите от НАТО, този гангренясал рудимент от средата на миналия век. Рудимент, разнасящ милитаристичната си зараза от Горно Уйно, та до Южнокитайски море.

Ангел Грънчаров каза...

Тавариш Колю пак търси идиоти, които да се вържат на лъжите му... Колю, не върви, таваришч, така грозно да се лъже, да се говори обратното на истината. Паметниците на Альшовците, пръстани по цялата страна, са именно паметници на лъжата, нали знаеш що пише на тях? "На братята-ОСВОБОДИТЕЛИ от признателния български народ!", по-грозна лъжа има ли бе, таваришч Колю? А иначе е хубаво, че демонстрираш тотално сбърканите си и напълно неверни представи за всичко... сам се прецакваш по превъзходен начин!

Bacho Кольо каза...

"...сам се прецакваш по превъзходен начин!"

Не искам да бъда язвителен, още повече, че това няма нищо общо с Альоша, но защо ли си мисля, че пак ти ще си прецаканият?!?

Ангел Грънчаров каза...

Как така защо си мислиш това, таваришч Колю, много е ясно защо така си мислиш: ами защото всичките ти представи за нещата са напълно изкривени, ето защо си мислиш така?! :-) Нема начин да си мислиш иначе по тази причина...

Анонимен каза...

Градът ни е прекрасен. Благодаря ви за хубавата снимка!