Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 март 2021 г.

В Дискусионния клуб тази вечер: Как един философ се сблъска с едно нихилистично настроено анонимно плямпало?

 



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

15 коментара:

Анонимен каза...

Жалка гледка е, когато човек си служи с такива думи за опонента си в един спор. Заглавието говори много повече за самия вас, отколкото за другия. Малко човече сте, злобно човече, неспособно да преглътне противното мнение и разстройващо се от загубата на един дребен интернетен спор.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз съм правдолюбив и справедлив човек, философията ме е научила на това. Това са неща, които Вие просто не можете да оцените по чисто субективни причини (липсва Ви потребният за това умствен и личностен ресурс)...

Анонимен каза...

Всъщност съвсем не е така. Много е тъжно, когато някой изпадне в чак такава погрешка...

Ангел Грънчаров каза...

Глупаво е да си мислите, че дали нещо е така или не е така решавате Вие, другарко. Нещата се решават съвсем не от Вас. Те са си някакви и това просто трябва да се признае, но понеже Вие живеете на някаква друга планета, си дърдорите каквото Ви скимне. Причаната за това е, че сте движена чисто и просто от злоба към моята скромна особа, която пък от своя сметка е мотивирана от изгарящата Ви завист.

Анонимен каза...

Привет,
Е. Тодоров,

Вчера вечерта водихме един от поредните скучни онлайн разговори с Грънчаров и Воденичаров, докато не се появи (по моя инициатива, ще си призная) един Прекрасен Луд. Той е българин, който дълги години е живял в Швейцария («меката» на свободата в Европа) и е ошлайфал мисленето си като един истински съвременен анархист (по моему). Той започна (нарочно) да провокира Грънчаров и Воденичаров, че са скучни и безинтересни и ги обиди и реакцията на Грънчаров беше много интересна. За първи път от седмици наред се получи истински и разгорещен дебат, който е типичен за едни по-свободни общества от нашето.
Тоя човек, макар и да се прави на идиот понякога, е доста интелигентен и умее да провокира хората да се замислят доколко вкоренените в мозъка им догми са истински, а не фалшиви и оттам да успеят (евентуално) да тръгнат по пътя към Себеосъзнаване и търсене на някоя по-голяма Истина от догмите, в които са се вкоренили. Затова и много често бива хулен и оплюван (доста несправедливо). Това, че не си показваше лицето в чата, беше също част от провокацията.
Ето например, една от провокациите му беше, че е клошар, а другите събеседници дори не успяха да «стоплят», че това също е част от «провокацията» му. Даже в порив на обида, Грънчаров почна да го обижда — кой бил той, един прост клошар, който да оценява Грънчаров дали бил скучен или не.
Предлагам ви, ако имате желание, да изрежете видеото от дискусията от там, откъдето идва «Прекрасния Луд» и да го излъчите даже с надпис «No Comment» и нека всеки зрител сам си направи изводите за себе си от туй импровизирано «риалити». Ако ви е трудно да го изрежете, мога да ви го изрежа и аз и да ви дам видеото, стига да имате желание да го излъчите.

Видеото е тука: ( https://www.facebook.com/AIGdb/videos/10158313804261872)

PS: Истинската си същност човек показва точно, когато го изкарат от зоната на комфорт — тук не коментирам дори дали това изкарване е било справедливо или не. Само ще кажа, че по някое време крясъците на Грънчаров по тембър наподобяваха речи на Адолф Хитлер, когато е разгорещен, а за думите му по адрес на «Прекрасния Луд», да не говоря.

Уважаеми, г-н Тодоров,
Почти съм сигурен, че вие няма да поискате да излъчите това видео, защото то би могло да злепостави хора от ТВ, но въпреки това, съм длъжен да ви го предложа, защото по моему е ценен експеримент.

Навярно, след тоя експеримент, който е по моя инициатива, Грънчаров пак ще ми се сърди за неопределено време, но това беше моя начин да «раздвижа нещата» във вялия и заспал разговор, който никой не слуша. Между другото, точно такива разгорещени дебати се гледат с много по-голям интерес, така както на мен ми са ми много по-интересни вашите викове, когато понеделник спорите с Любчо Апостолов и нерядко сте доста вбесен, но и вие във вашия бяс не можете да стигнете думите, които употреби Грънчаров по отношение на Прекрасния Луд. По спомен ще кажа, че по едно време Грънчаров показа тотално неподозирана иначе авторитарна същност, когато каза на Прекрасния Луд, че трябва да коленичи доземи и да му целува краката и на него и на Воденичаров. Освен това, той бил длъжен да си наизустява техните «мъдри мисли» :)

Естенствено, нарочно подхвърлих тази задача точно на него (Прекрасния Луд), защото знаех, че той има «дарбата» наистина да изкара хора като Грънчаров извън нерви в разгорещен дебат. Например, аз нямам тая дарба или по-точно имам, но прекалената ми учтивост в живи предавания/включвания пречи.


--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Г-н Пашев е единственият човек, който има някакви идеи. Грънчаров е доста ограничен и не зачита нито едно различно мнение. Крещи и обижда човек, който казва, че харесва Пашев, много е смешно и жалко. Трябвало да коленичи и щял да го изпитва. Вие сте много загубен!

Анонимен каза...

На кого му пука за простия качамак Ангелчо Съветски Долнобански? Който прибира пенсията на баба Марийка за себе си. Имаме доказателства и скоро ще внесем сигнал в прокуратурата.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката анонимна, но хептен дебилна оплювачка-комуноидка тази нощ е измъдрила нова тъпотия: че съм бил присвоявал пенсията на баба Марийка! :-) Да я поздравим за тази тъй възхитителна тъпотия! (Преди време дърдореше нелепици от рода на това, че баба Марийка била собственичка на котешки ферми за месо и моя милост си бил доставял прясно котешко месо, вижда се, че идиотщините на въпросната другарка немат край...

Анонимен каза...

Грънчаров, истината е, че човекът е прав до безсъзнание. Идеи нула, действия нула, постижения нула, последователи нула. Можеш да благодариш на всички хора, които ти го казват, че ти отварят очите, комуноидна хлебарке ;) Само знаеш да обиждаш и нищо друго. Марш в Долна баня и не излизай никога повече от това село :) Вярно е, че истината боли :)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, от истината ги боли само ония, които живеят и се хранят само с лъжи. Ние, дето обичаме истината, смятаме, че тя е балзам за душата и прогонва всички болки. Но нали се разбрахме ма, другарко, че е тъпо да ме фалите чак толкова, нема нужда де, нема и смисъл, ний сме скромен човек. Иначе е хубаво, че сте тъй безпределно тъпа, че продължавате да ме фалите всеки ден... но просто нема нужда, разберете го най-сетне...

Анонимен каза...

Хохохихихихиихохоох, колко остроумен комуноид си... Браво, на това ли те научиха в Ленинград? Респект! Що не запишеш и някоя магистратура или докторантура там?

Анонимен каза...

Дискридитирахте се, като човек в този клип. Като философ е ясно, че сте ялов, но като човек показахте истинското си комунистическо лице! Нищо чудно, че сте изгонен от образованието, вие се държите ужасяващо с хората, които мислят различно от вас. Кой сте вие, че ще казвате кой говори умни неща или глупости, за какъв сте се взел?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, я дайте да видим Вие що сте сътворила в този живот? Щот не сте била алова, предполагаме, сте много плодовита, дайте да видим некой Ваш плод....

С тъпанарите се държа както подобава да се държи човек с тъпанарите: казвам им го. Не че има ефект, но да се знае. Щот ето другарката се прави на умна комуноидка, макар че като папагалка повтаря това, що е научила от мен... даже некои термини взе да ми краде, щот уж е плодовита, пък нищо не може да роди... въпреки напъните си...

Анонимен каза...

Нямаме вирус... Тука не ни управляват някакви глупаци и аз съм доволен - както и другите около мен... Ако работят срещу нас, ще ги свалим, това не е робската BG да търпи, все едно е още под султана... Единствената страна която нямаше дисиденти през комунизма...



Ето това ти е изходната точка преди да говориш за демокрация - защото, извинявай, но не си видял такава... При вас отсъства... Обаче капитализма присъства - улеснен от липсата й, се е модифицирал в мафиотски... Но така беше и Чикаго 1925, а какво ще кажеш за мексиканския капитализъм или южноафриканския, с убийства от които да ти се завие свят и пак нищо.



Така че има капитализъм при вас, но не е никак южноафрикански или никарагуански или елсалвадорски, нали?



Че какво пищиш тогава от руския капитализъм, той е далеч по-цивилизован от споменатите капитализми…



Пак си забравил че BG не е сама на планетата, и германците са същите, те мислят че от тях изгрява слънцето...



Ама как една малка BG се е надула толкова, не бива да е руската империя която разгроми военната машина на света Германия, да се чудиш наистина!



Едни богомили родили + черешов топ, егати и комедиантите...



Но са добри в музиката, чалгата по-специално, ах тези 500 години...

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

Руският кому..., пардон, "капитализъм" и по-прогресивен от никарагуанския? Може, може, но е таман като бугарскио кат "прогресивност", иначе казано, по бандистичност...