Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 21 март 2021 г.

Днес се навършват три години от кончината на моята скъпа и така добра майка...


Майка ми беше човекът, на който дължа всичко. Моля всички, които я познаваха, да си спомнят за нея. Зная, че ще я поменат с добро, тя зло не направи никому.

А тия, които не я познават, нека да знаят, че моята майка беше рядка личност. С целия си нелек, но достойно изживян живот тя остави дълбока диря в нашите сърца.
И затова нейният образ ни вдъхновява всеки ден...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

11 коментара:

Анонимен каза...

Кой нормален човек ще си зареже работата и ще си губи времето с тъпотиите на бай Ангел Тъпунгера, наречени "дебати"? Само си представете, седи си човек в кабинета, работи си, изведнъж вратата се отваря и пристига Тъпунгера със свитата си (Мария Василева, Владимир Трошев и прочие тъпунгерска измет) и аре да дебатираме! "Ама аз не искам, имам си работа, нямам време за губене!" - ще каже човекът. Нееееееееее, според Тъпунгера, бягаш от дебати, значи си страхлив, значи твоята теза е несъстоятелна и ти си неспособен да я защитиш, значи Тъпунгера е прав! Ама Тъпунгера какво работи? Аааааааааааа, охранител е! Ми що не си дебатира с другите охранители?

Рамон Меркадер

Unknown каза...

Към анонимния: Просто си представете с вашата ограничена Вселена, че има хора,които се интересуват от "тъпунгера" и неговите дебати. Плюс това,проява на лош вкус е мнението Ви, да стои, точно под този пост/ако изобщо сте го забелязали/

Ива Краева

Анонимен каза...

Имате моите съболезнования.

Анонимен каза...

Майка му не го е възпитала този нещастник, инак едва ли би осмърдявал света и училищата, откакто се е довлякъл в Пловдив. Попитайте с колко от колегите си в няколкото пловдивски училища, където е пребивавал с протекция отгоре, не се е скарал и не е предизвиквал отвращение. Такива се раждат един на милион: зли и нагли по рождение, посредствени по природа, но безскрупулни.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

"Учител" по злобарски идиотизъм-аморализъм ли сте ма, другарко?

Анонимен каза...

"Учител" по злобарски идиотизъм-аморализъм ли сте ма, другарко?

Пази, Боже, сляпо да прогледа! Колегите Ви в пловдивския електротехникум са били мекушави към стила Ви на партиен секретар от сталинския период на БКП. Освен доносите до кого ли не, които са Ви визитна картичка, не пропускате да споменете, че сте професионален философ-психолог – пар екселанс, заклинание в нещо, което не сте. Типично по гьобелсовски. И не сте се отказал от навика си да огласявате похвални писъмца до себе си и после сам да си отговаряте от името на фиктивни възторжени почитатели. Двайсет години активна безсмислена дейност в телевизията, както и да го погледне човек, си е ценен атестат що за политика води тази медийна трибуна.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

УУУУУУУУУУ, па, другарко, колке сте зла и завистлива?!? Леле, и не Ви смущава това, че пишете тия идиотщини по моя адрес под некролога на моята починала майка, което е върхът, другарко, Вие надминахте самата себе си по безочие! Като капак на сичко тая телевизия Ви е влезла в душата, мама му стара, след като толкова Ви се иска да почнете да хортувате по телевизия, елате първом у мойто предаване, да Ви види най-напред народо, а ако сте годна да водите предаване, аз ще Ви подаря едното мое предаване, ще ви го харижа, още повече че, както си мислите, аз не съм философ и психолог, ала Вие, предполагаме, сте, щом ми давате такава солидна оценка, нали така? Следите ли ми мисълта? И последно, другарко: като сте учителка, бихте ли посмяла да кажете в кое училище сте учителка, та ний, небезразличните граждани, да предизвикаме и да уредим изгонването Ви от училище. Щот Вие сте позорът, олицетворяващ деградацията на българското образование. Вие се обществено опасна, но сте и опасна за себе си. Помислювате ли понекога да си отнемете сама живота ма, другарко?

Анонимен каза...

"...Щот Вие сте позорът, олицетворяващ деградацията на българското образование. Вие се обществено опасна, но сте и опасна за себе си. Помислювате ли понекога да си отнемете сама живота ма, другарко?"

До Грънчаров:

Локвата си въобразява, че създава впечатление за дълбочина.

Учител

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие себе си асоциирате с дълбоко езеро, тъй ли? Я дайте некое доказателство за Вашата тъй неизмерима дълбина? Имате ли некакво постижение в живота, за да ни убедите, че сте права в туй отношение?

Анонимен каза...

А това остракиране на Тръмп как ти се вижда, нима българи от фейса го направиха?



Само пример да видиш робската им природа и "демокрация", неслучайно Тръмп постоянно говореше за фалшивите им новини - а това е успешен бизнесмен, не е сульо-пульо фантазьор, той знае това общество.



Демокрация е, че не могат да го пратят в лагер и да конфискуват парите му...



Но напоследък си мисля че западното остракиране замести изпращането в Сибир - просто само си губиш работата, а това значи нещо, нали?...



Нещо остана от демокрацията, но Интернет я намали според мен - защото те шпионират навсякъде, една вафла да изям, банката и правителството знаят къде и в колко часа.



Интернета подкопа много демокрацията и е една шпионска платформа по-ефективна от КГБ...



Фейса е новия Комсомол... Гугъл е КГБ... Държавните сайтове са Бай Тошо възкръснал с бюрокрацията си...



Така ще тръгне Антихриста, в това мозъчно промито поколение той ще намери жизнена среда да проповядва лъжите си... Само Христосчо може да ни спаси от нечестивите, а броя им е като морския пясък, казва Bible...



Не си прави философски илюзии, пич... Ще има и Трета война, и глад...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Към А. от А.

Ей готин! Ахмед ли си или Асен, що обиждаш българите? Да не мислиш, че ми е кеф да слушам цял ден колко българите сме прости и колко руснаците били гадни към нас? Бай ти Ангел е само капка катран в пейзажа. Живей си живота в твойта Абстралия и пални една свещица пред твоя господ Щатите да не отварят война на Русия, че кога атовете се сритат, знаеш кой отнася пердаха, нали? Жив и здрав ми бъди, чета те и чат-пат ти се кефя.

Учител