Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 март 2021 г.

Докога патриаршеският ни храм ще носи името на безбожник, масов убиец и менте-светец?



Разследване на историка Дмитрий Левчик за измисленото житие и несъществуващите геройства на един от най-кървавите васали на Златната орда. Камбаната от този текст бие за България - патриаршеският ни храм носи името на този безбожник, масов убиец и менте светец!

Митът за "Свети Александър Невски" – братоубиец, васал на Златната орда


Той е свят за Русия - по-точно кинематографичният му образ, който няма нищо общо с историята и истината

Дмитрий Левчик*, kasparov.ru

Разказът за живота на великия княз Киевски и Владимирски Александър Невски трябва да започне с историята на неговия баща - също велик княз - Ярослав Всеволодович. 
Титлата "велик княз" той получава от татарските си владетели.
И не случайно. 
Той нямал никакво право да князува, защото е бил по-младия брат на Юрий Всеволодович. Но Юрий загадъчно изчезва през 1238 година в навечерието на щурма над Владимир от войските на татарския хан Батай. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Тогава този храм трябва да се събори и да се построи нов защото тези които са платили за настоящия са събирали пари за храм Невский а не Кирил и Методи. Какво е това желание да се събаря или преименува нещо построено а не да се строи нещо ново и модерно?

Анонимен каза...

Глупостите на уволнения клошар вече застигнаха и Александър Невски. Не може да си плати тока, но иначе ербап по всички теми.

Анонимен каза...

https://youtube.com/watch?v=sRBsJNdK1t0&feature=share

Ето ти Грънчаров, ето какво е истинско и вдъхновяващо слово, а не рутинните приказки на смешния комуняга Байдън! Ето това е дясно, а не псевдо "дясното", което ти и Продай България проповядвате! Ето, кой не е комунист, за разлика от теб другарю!

Никола

Ангел Грънчаров каза...

Глупости! Тръмп яката се осра и затова може да вдъхновява само посерковците...

Анонимен каза...

🤣🤣🤣 С кое точно се осра, с изпълнените си обещания може би, с това, че докара мир между Израел и негови смъртни врагове, с това че възроди американската икономика, осрана от Обама и администрацията му от либерасто-комуняги! Посерко е човек, който се вдъхновява от такива, като Деменцио Байдън и Ристю Пинокиото, и Насю Гнома от либерасто-комунистическата им групировка Недемократична България!

Никола

Ангел Грънчаров каза...

Нема що, не сте посерковци мутро-гербоваците щом се взъхновявате от клоуни като Боко, Тръмп и Путин...

Престъпна комунистическа и ченгесарска групировка е ГЕРБ, ако това не знаете, значи нищо не знаете...

Анонимен каза...

🤣🤣🤣 Да слагаш Доналд Тръмп до Путя е типичната лъжа на либерасто-комунистите, ако това не знаете, значи нищо не знаете

Никола

Ангел Грънчаров каза...

Амче как да обясним тъй необяснимата иначе любов между друмата и това, че цялата пропаганда в Путинландия подкрепяше довереника на Путин Тръмпчо?

Анонимен каза...

Може да се обясни само и единствено с лъжите на комунягите от Демократическата партия и за малките деца стана ясно, че са пълни измислици

Защо млъкна "десни" Грънчаров, защо ли, защото си си пределно на ясно, че това което защитаваш е всичко друго, но не и дясно, защото дълбоко в себе си осъзнаваш, че не си нищо друго освен една лява комунистическа подлога! Ти Грънчаров не си философ, ако твърдиш, че си тогава Макиавели, Хегел, Кант и т.н., биха се отказали от това да се наричат философи, защото биха били обидени да се налага да ги поставят до твоето име! Ти не си философ, ти Грънчаров си един смешен празнодумец, това си ти! Комунистическа подлога, обслужваща, "уж" толкова омразния ти Путин! Едно човешко нищожество, като Вождовете си Ристо Пинокиото, Танас Гнома и Костов, Костов - човека на когото ДС и Комунягите платиха да унищожи дясното! Е Грънчов вижда се, че въпреки нечовешките си усилия не успя, не разби дясното и смешни либерасто-комуняги, както вас скоро дори няма да съществуват! Набий си го в чорурата! Определено вече съм наясно, защо не си учител, просто защото си некадърен! Така, че философино, за това че не преподаваш, не търси вината във властта, а в себе си!

Никола

Ангел Грънчаров каза...

Никакви комуняги не са демократите в Америка. Кагебистки чорбалаци не ми пробутвайте, при мен те не вървят. А че прибягвате до моето оплюване като личност показва само това, че нямате смислени аргументи в спора.

Явно сте обезумял, г-не, от този пусти кариеризъм. От подмазване на мутро-комунистите сте обезумял. Дърдорите врели-некипели. За служба и пари сте си продал душата на Дявола.

Един ден ще се разкайвате за лъжливите си думи. Какъв съм аз не можете да ме оценявате Вие, щото сте некомпетентен, както са некомпетентни мутро-гербовашките калинки, които властват в образованието. И които съсипаха и чалгизираха образованието.

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, написала първите два коментара:

Другарко, когато са строили храма, не са му знаели още името. Освен това се вижда, че въпросният Александър Невски е менте-светец и това значи, че ние се орезиляваме като сме си кръстили най-големия храм на него. Това са го направили тогавашните управници за да хвърлят нещо в огромната уста на побеснялата руска мечка, която винаги копнее да завладее и съсипе България. Но тия неща, другарко, комуноид като Вас не могат да сфанат. И още нещо, другарко: от злоба към мен и към нормалните и разумни хора сте побесняла хептен: какъв клошар съм аз ма, другарко? Първо трябва мутрите да ми вземат апартамента и къщата, пък после ще бъда вече клошар. Действайте по тази линия, другарко, насочете бесовщината си срещу моите два дома да видим дали бесът Ви е толкова голям, че, примерно, да успеете да предизвикате подпалването им... Като подпалите домовете ми, тогава ще Ви призная за световен бесовски феномен, другарко!