Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 март 2021 г.

Как ли ще протече дебатът с директора на пловдивското СУ "Св.Кл.Охридски" след неговия отказ да участва в други дебати освен съдебния?

Преди малко на имейла ми е пристигнало следното писмо:


       Здравейте,господин Грънчаров,


   Получих писмото Ви,изгледах внимателно и видеото.
   Благодаря за поканата,но мисля,че в предишното си писмо Ви дадох отговор.

   Поздрав - З.Димитров

СУ "Св. Климент Охридски" -  град Пловдив
бул. Васил Априлов № 5, тел. 032643975; 032644042; 032643067
https://souklimentohridski.alle.bg/контакти/

На което отвърнах ето как:

Здравейте,

От реакцията Ви разбирам, че сте се уплашил от предложението ми за провеждане на сериозен дебат по въпросите, които неизбежно се пораждат когато се налага тълкуване на нашия казус. Но казусът, веднъж поставен на вниманието на обществото (за което и Вие доста помогнахте особено с даването ми под съд!), така или иначе ще продължим да го обсъждаме, с или без Ваше участие. Вие сам преценете кой вариант Ви е по-изгоден и приятен. Между другото в средите на групата на небезразличните граждани се роди предложение в близките дни делегация на групата да Ви посети в училището за да Ви зададе някои въпроси по казуса около назначаването на нов учител по философия. Бихте ли ни посочил удобен ден и час за тази среща?


С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Пропуснах да Ви информирам за ето този отзив на един от гражданите, които не се безразлични по случая; той така или иначе стана участник в нашия епистоларен (засега) дебат: 

Пределно искреното и човечно обръщение на гражданина Петков-Трашов до директора на СУ "Св.Кл.Охридски" в Пловдив


Не зная дали сте се запознал с него и затова за всеки случай Ви го изпращам.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Привет,

Изпитвам неприязън към всички партии, които цоциолозите са казали, че имат шанс да влязат в парлама - мента. Вчера учителят по свобода - Грънчаров ми припомни, че в древна Елада понякога са избирали своите избранници със жребий и за това реших да изтегля и аз жребий за кого ще гласувам, но на базата на моя алгоритъм, който съм ви споделял и преди - който го мразя най-малко има по-голям шанс за избиране в жребия. ГЕРБ ги мразя безкрайно много и ще имат шанс 0. Мисля да запиша видео с дължина около 20 мин. в което обяснявам изходния код на алгоритъма и го пускам и той ми избира партия + преференция. В списъка с жребия ще присъстват всички партии, които според цоциолозите имат шанс за парлама - мента (освен ГЕРБ) + още няколко, които нямат шанс (за баланс и по-голяма реалистичност).

Е. Тодоров, ако смятате, че това няма да е предизборна агитация - все пак е жребий, може да излъчите видеото и по ТВ. Може да кача скрипта и в публичното пространство в нета, за да може да го ползват и други хора и да гласуват чрез жребий. Даже, ако ме мързи да пиша код за това, мога да го реализирам като онлайн таблица в Google Drive - понеже така или иначе са само сметки без почти никаква функционалност и не си струва да се пише код за това.

После ще се ангажирам да популяризирам жребия като вид протестно гласуване срещу системата - един вид бунт на случайните числа срещу кукловодите на системата. Следващата стъпка е да напиша и научна публикация по темата, понеже ако искам скоро да видя точки за доцент, ще трябва тая година да напиша поне 8 публикации, а вече е средата на март месец :)

--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
Asst. Prof. @ Computer Informatics Dep. @ FMI
@ University of Plovdiv "Paisii Hilendarski"
Programmer @ Dextro-Research.eu
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Привет, Е. Тодоров,
Таз вечер с Учителят по Свобода — Грънчаров смятаме да запишем дискусия за туй що е то — истинска демокрация и ще се разгледат примери от древността — особено Елада и Рим и някои по-модерни и ще ви го предложим за излъчване по ТВ :)

В допълнение, той даде и идея при подходящо време да се сформира Философски клуб, който да се облича с древноримски или елински дрехи и да се събира на останките до Пощата и там да прави граждански дискусии :) Мисля, че таз идея е много свежа и ще направи мост и към древното и славно минало на нашия велик град.

Поздрави,
Г.П.

--
Георги Пашев
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Може да се свържете и с групи за исторически възстановки на античността. Те си имат екипировката, биха могли да съдействат за осъществяване на идеята.