Представена публикация

Ще се намери ли благодетел, който да помогне да спасим списание ИДЕИ?

Списание ИДЕИ , което издавам от 12 години, е застрашено да умре поради крайната бедност на издателя му, моя милост, учител по философия, ...

събота, 17 април 2021 г.

Кой е платил 300 000 лева на "Евроком" за да показват тъй путинолюбивия рублолюбец Костя Копейкин?


Методиевич се оказа много обидчив, когато не може да обижда наред

Ако това е вярно, в задачата се пита: колко ще да е плащането в телевизиите с многократно по-голяма аудитория?

ДОБАВКА:Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Уважавам Костадинов. Както показват социологическите проучвания, на следващите избори - предсрочни, разбира се - както той така и редица други патриотични и националистически партии ще бъдат в парламента, което е прекрасно.

Ангел Грънчаров каза...

Кое му е "прекрасното" на това корумпирани рубладжии да са в Парламента ма, другарко?