Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 април 2021 г.

Какъв дебат предложиха небезразличните граждани на кандидата за депутат от Демократична България г-н Ивайло Старибратов?

 

Изпратеното лично на г-н Ивайло Старибратов отворено писмо (виж: Как ли ще реагира доц. И.Старибратов след тъй дългото си мълчание по повод на позицията ни за несъстоятелността на неговата кандидатура за депутат от ДБ? доведе до съвсем неочакван резултат: той ни отговори, пък макар и три думи! Ето неговата реплика, а по-долу можете да прочетете нашето ново писмо до него, което и съдържа предложения за провеждане на дебат на живо с него, в който да влязат наши представители днес или утре, двата последни дни на предизборната кампания; та ето въпросната историческа реплика на кандидата за депутат: (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

6 коментара:

Бачо Кольо каза...

Едно нещо не мога да разбера: Докога тоя човечец Любен Воденичаров ще подписва словоблудствата ти?

Анонимен каза...

Г-н Воденичаров,
В писмото ви има доста неточности.

В комисията по Дескримениция, както е видно от протоколите съм присъствал винаги. Най-вероятно ме бърка г-б грънчаров с някой друг.
Колкото до вашия "пример" мога да кажа, че никога не съм бил партиен член и никога при назначение на учители не се ръководя от партийната принадлежност. В гимназията това, кой ще бъде назначен се взема от комисия, а не лично от мен. Даже в 90% от случайте аз не присъствам на събеседванията.
Кирчо Атанасов ме остави, като насленик за 4 години не по партийна принадлежност, а въпреки и нея. Тогава изискване бе да е професионалист, а нне партиен функционер. И до момента съм в топ 20 на най-добрите математици. Което е видно от това, че съм председател на Националната комисия по провеждане на олимпиади и състезания и председател на Съюза на математиците в Пловдив. С 2018 след като имахме серозни разминавания с министъра напуснах гимназията.

Демократ не се става за един ден може да се запознаете с моя дядо Запрян Джонгов депутат от VI велико народно събрание, с Моите прадядовци Недко Каблешков и Иван Нейков.
Колкото до политиката, признавам, че това не ми е фиксидея и да съм се натискал да си зарежа прекрасната професия - учител. Но има изключително много проблеми в системата за които имам идеи как да се преодолеят. Мисля,че имам силите и способността да се реализират..

Утре петък от 13:00 заповядайте на Главната, ще ви отделя специално време за вас.

Ивайло Старибратов (staribratov@uni-plovdiv.bg)

Анонимен каза...

Благодарим за отговора! Утре, живот и здраве, ще пратим делегация на небезразличните граждани да поговори с Вас. Нали не възразявате в нея да влезе и г-н Грънчаров - или не желаете да се срещате с него понеже Ви е лично неприятен?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, "словоблудствата" ми не ги подписва Воденичаров, а само води кореспонденцията на небезразличните. Чиито писма са от цялата група, те не са авторски. Надо думать немножка, таваришч...

Анонимен каза...

Нямам против, стига да не е деструктивен.
Не съм изказвал мнение, че ми е неприятен, а че изопачава фактите.
Срещал съм се едва 2 пъти, а и за мен всички хора са приятни и добри.

Лек ден!

Изпратено от моя телефон Huawei

Ивайло Старибратов (staribratov@uni-plovdiv.bg)

Анонимен каза...

В отговора Ви личи ярка предубеденост спрямо г-н Грънчаров, дължаща се негативно отношение към него. Явно доста Ви е засегнал по някакъв начин. Наричате го "деструктивен", интересно е какъв смисъл влагате в това? Който Ви критикува за Ваши грешки ли е "деструктивен"? В какво се изразява тази деструктивност? Г-н Грънчаров има доста постижения в осмислянето на тъй потребната реформа в образователната област, написал е книги по тия въпроси. Запознат ли сте с тях? Това проява на "деструктивност" ли е? Вие може би се възприемате като крепител на системата, след като във Вашите очи реформаторски настроен деец на образованието ни е "деструктивен"? Какво иска да разруши г-н Грънчаров, което Ви е така скъпо, че желаете да го пазите? Виждате ли как една непремислена дума ни подсказа доста нелицеприятни неща за Вашия начин на мислене и отношение към проблемите в образованието? Същото можем да кажем и спрямо второто обвинение, което хвърлихте срещу г-н Грънчаров, а именно, че бил "изопачавал фактите"? Фактите не могат да се изопачават, а може да се изапачава само тяхната интерпретация. Вие нима имате претенция, че Вашата лична интерпретация е единствено правилна и добра? Ето че това е признак на недемократичност. Ще обсъдим нещата и при срещата ни, но ето че тук потвърдихте съмненията ни...