Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 април 2021 г.

Какво предложих на директора на Софийската Математическа гимназия?

Тази сутрин написах и изпратих следното писмо:

До г-н Директора на СМГ "П.Хилендарски"

Здравейте, уважаеми г-н директор,

Ваши ученици ми писаха и предложиха сътрудничество между екипите, издаващи тяхното списанието и философското списание ИДЕИ, издавано от мен. Ето публикацията, в която публикувах кореспонденцията им, понеже ми се стори, че е хубаво да им направя малко реклама: 


Та в тази връзка ми хрумна да изпратя сбирка от хартиените издания на броеве на сп. ИДЕИ и мои авторски книги, които да подаря на училищната ви библиотека. Пиша Ви за да Ви уведомя за това и да поискам съгласието Ви. Много се радвам, че сте създали нужните условия за толкова благодатно развитие на талантите на младите хора в ръководеното от Вас училище!

Смятам, че бъдещото ни сътрудничество може да бъде много плодотворно. 

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Съмнявам се, че правенето на мили очи ще накара въпросния директор да ви вземе на работа. Защото това е целта ви.

Ангел Грънчаров каза...

Не, тъй пълна с комплекси и така бдителна другарко, не познахте, не е тази целта ми. Съвсем друга ми е целта, но поради крещящото Ви умствено и нравствено израждане просто няма как да я разберете и оцените...

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,

Радвам се, че харесвате списание "Парадигма". Ще се радваме нашата училищна библиотека да получи броеве на Вашето списание и Ваши книги. Със сигурност ще има много деца, които биха ги прочели и осмислили.

Желая Ви усмихната и успешна седмица!

Поздрави,
д-р Антоан Тонев

Анонимен каза...

Олеле. Грънчаров, само контрастът между мазно-милия тон на писмото и дърварския тон на коментарите ви под него, ще накара всеки разумен човек да избягва да си има каквато и да е работа с вас. Защо?

Англосаксонците имат една дума -- integrity -- която вероятно се превежда като почтенност, т.е. да следваш неотклонно принципите си във всякакви ситуации. Ако все пак твърдите, че сте почтен, то учтивостта не е един от принципите ви, а тя е фундаметална за успешното човешко общуване. Ако пък учтивостта ви е принцип, вие не сте почтен, защото в писмото я проявявате, а в коментарите отдолу - не. Значи или не сте учтив, или не сте почтен, следователно е разумно да се стои далеч от вас. Q.E.D.

Така изглеждате отстрани. Дано ви послужи за нещо, ама надали.

Ангел Грънчаров каза...

Е, другарко, разбираме мъката Ви, но ще Ви мине. А иначе отбягвайте да се изказвате по морални теми - по понятни причини. Ако изобщо имахте някакво позитивно отношение към морала, каквото демонстрирате тук, нямаше да се подвизавате като анонимна интернетна оплювачка, нали така? А за мен не е нужно да се притеснявате чак толкова все пак...