Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 април 2021 г.

Поканиха ме да участвам в научно-практическа конференция с международно участие по ФИЛОСОФИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

На имейла си получих следната покана за участие в научно-практическа конференция с международно участие в Украйна:

 

Уважаемый господин Гранчаров Ангел Иванов!

 

По рекомендации Сергея Шевченко, доктора философских наук, профессора кафедры философии, биоэтики и истории медицины Национального медицинского университета имени Богомольца имеем честь пригласить Вас в качестве международного специалиста в области философии образования принять участие в нашей конференции.

Научно-практическая конференция с международным участием «Актуальные вопросы философии образования», пройдет 28.10.2021 в формате он-лайн на кафедре философии и социологии Национального фармацевтического университета, г. Харьков, Украина. Будем рады Вашему участию и надеемся на дальнейшее сотрудничество.

С уважением, доктор философских наук, профессор, заведующий кафедрой философии и социологии Национального фармацевтического университета, Иванова Карина Андреевна.

 

e-mail: socialsciences@nuph.edu.ua

тел.: + 38 067 739 47 77


На горното съобщение отговорих ето как:


Уважаемая госпожа профессор Иванова Карина Андреевна,


Спасибо Вам за столь любезное приглашение участвовать в международной научно-практической конференции, организованной руководимой Вами кафедрой Национального Фармацевтического университета! С удовольствием я принимаю приглашение и в указанные сроки представлю все, что надо.


Тоже буду рад на дальнейшие наше сотрудничество!


С уважением: Ангел Иванов Грънчаров, руководитель Центра развития личности HUMANUS, город Пловдив, Болгария






Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

13 коментара:

Анонимен каза...

Така е. Суетният и тщеславен човек се насира от кеф при всяка проява на внимание от някого.

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СЪВСЕМ ЛОГИЧНО УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ КАНЯТ НАШИЯ БЪЛГАРСКИ ФАШИСТ ДА УЧАСТВА В СБОРИЩЕТО ИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЦЕЛИЯТ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОРЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН ЩЕ СЕ ПОДПИШЕ ПОД ПРОТЕСТНОТО ПИСМО, КОЕТО ЩЕ НАПИША ЗАЩОТО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ОТ ТОВА ЧЕ УКРАИНЦИТЕ КАНЯТ ЕДИН ПАЗАЧ ДА ГОВОРИ НА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ФИЛОСОФИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ НЕГО, А ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НА ТЕТ ЛЕНИН ТРЯБВАШЕ ДА ПОКАНЯТ ЗАЩОТО НЕЙНАТА ФИЛОСОФИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНА, А НА ГРАНЧАРОВ ФИЛОСОФИЯ Е НАПЪЛНО ПОГРЕШНА И НЕКАДЪРНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКА ВСИЧКИ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ТАЗИ ГАВРА С БЪЛГАРСКАТА НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ела да правериш ако искаш: гащите ми са съвсем сухи... :-) Но за ваште гащи едва ли може да се каже това, явно сте се изпонасрала яката от бяс... Не счупихте ли вече клавиша от удрянето на тия удивителни?!

Анонимен каза...

Ми "отивайте", и без това ще е в Зуум и публикуването е безплатно.

Един ден като измислим нова специалност - Философия с IT, може да ви поканим да водите, та трябва да трупате списък реферирани публикации.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Най-големата ми мъка са точно тия публикации, дека са "реферирани" и "строго научни". Още си спомням как страдах когато при писането на дисертацията си требваше да турям, както си му е реда, разни цитати, изприщвах се от мъка...

Анонимен каза...

Бюрократщината във факултета ни измисли вече точно определен списък с търсачки, в които трябва да са индексирани публикациите ни, че да се признават за реферирани и индексирани 🙂 Та затова на предния конкурс за финансиране за млади учени загубих една публикация, ама пак го спечелих.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Това са глупости! Според мен тия неща ги измислят некадърниците, тия, които не могат нищо да постигнат в науката, не умеят да пишат и пр., с оглед да пречат за кариерното развитие на кадърните, на творческите личности, за които подобни пранги (знаете ли що е прангя?) са нетърпими...

Анонимен каза...

Има си пранги, ама трябва да се съобразяваме со тех, ако искаме един ден да станем доцент. Т'ва е положението 🙂 Специално тая норма е залегнала от министерството, а ФМИ вече си определя само списъка с научни търсачки. Е, установих, че и в руската РИНЦ има мои статии...

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Е, аз не съм никога желаел и мечтаел така горещо да стана доцент и професор. Интересно е, че всички мои колеги (по курс), които явно много са мечтаели на младини да станат професори, успяха, след дълго лазене и бутане с лакти и колена, да станат вече професори.

Моя милост си мечтаеше да стане философ, поне малко подобен на Сократ. Е, успях. Станах таман беден и гонен като него. Остава само да ме убият и тогава подобието ни ще стане съвсем пълно. Има ли по-голема чест за мен от тази?!

Човек е това, каквото са мечтите му на младини...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , мен не ми пука за позицията в ПУ, но реално сано това е начина един ден да съм в подходяща позиция, че да изисквам реформа отвътре, а и да повлияя на макс. много студенти. Да хакнеш системата отвътре с нейните правила си е също вид анархия 🙂

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Ще видим кой кого ще хакне. Дали Вие системата или тя Вас. Не подценявайте системата, тя е яка като гранит или бетон. Готов съм да се обзаложа, че един ден, като станете доцент, съвсем ще сте забравил за тия свои приказки отвътре да хакнете системата. (Аз тогава нема да съм жив, но може да ми пишете едно писмо до Ада за да ме уведомите, че съм спечелил баса!) Навремето, преди години, проф. Георги Андреев от ПУ ми говореше, ала аз не го послушах: "Грънчаров, не можеш нищо да направиш, те са се слепнали като огромни гранитни блокове, и то така плътно и здраво, че острие на нож или на ножче за бръснене не можеш да натикаш там, камо ли пък да ги бутнеш или разклатиш! Пази се от, Грънчаров, щото ще те смажат като досадна муха ако поискат!".

Анонимен каза...

Ще пратя едно писмо до този университет, за да покажа как Ангел Грънчаров подкрепя анексията на Крим и ходи член на СИК от името на комунистите.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз наистина ли подкрепям окупацията от Русия на Крим? Щот аз лично до този момент не знаех това. Би ли могла да докажете тъй фриволното си твърдение? Бихте ли била така добра да дадете линк, където "подкрепям" окупацията на Крим от Русия? Освен това, другарко, че съм бил участник в избирателна комисия, предложен от БСП, не е ли хубаво нещо, то именно показва демократичността на Вашата любима партия? Внимавайте вместо да ми извадите очи, да не би да ми изпишете вежди... (Апропо, нема ли некой психиатър наблизу, щот спешно се нуждаете от неговата помощ...)