петък, 23 април 2021 г.

Дали наистина не съм първият български видео-блогър?

 

 

Те са, както виждате, от 2008, 2009 г. А ето и първото клипче, което съм качил, то е мое изказване от Националното съвещание на блогърите в България, качен е на 12.04.2008 г.. Дали, от тази точка погледнато, наистина не съм първият български видео-блогър?

 

Клипче със заглавие "Как аз разбирам философията?", имащо 752 показвания, е качено на 13.04.2008 г. и то е най-вероятно първата онлайн-лекция по философия, знам ли?

 

Затуй във фейсбук запитах ето какво: 

Дали моя милост не е първият български видео-блогър? Това клипче е от 13.04.2008 г., ако някой намери по-старо, направено от друг български видеоблогър, ще призная, че не съм първият, но сега-засега нека да приема, че съм първият. :-) Пак да си направя едно малко изследване де...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...
Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата. изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ногу пари изкара от туй нещу. Бравус!