Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 април 2021 г.

Харесвате ли моя хитон?



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

15 коментара:

Анонимен каза...

Не само го харесваме, той е драматично необходим като знаков символ на свободното и демократичното - както велосипеда за скандинавския премиер. Копнеем да видим образователният министър /и/или на културата?/ да са между гражданите на пловдивската агора с хитон и дискутиращ с тях различни проблеми - от културни, образователни, политически, до философски и злободневни. Тогава ще усетим, че дълго очакваната промяна е реална и необратима. Очакваме Ви на агората!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, моля да ми обясните асно и разбираемо що е морал. Навремето в училище ни говориха нещо за морала, но нищо не е останало в главата ми. Вие сте писал за тия неща и Ви моля да ми го обясните така, че най-после да разбера. Благодаря!

Анонимен каза...

Преди време в предаването си говорихте за глупостта. Не разбрах може ли да се лекува тя? Как мислите?

Анонимен каза...

Истина ли е, че успех сред жените може да имаш само ако умееш да лъжеш? Вярно ли е, че жените не могст да живеят без лъжите?

Анонимен каза...

Как се отнасяте към твърдението, че учениците нищо не научават в дистанционното обучение? Какво да правим в тази ситуация? Ако станете министър на образованието какво ще направите? Бихте ли приел такава длъжност?

Анонимен каза...

И аз да си задам своя въпрос. Веднъж казахте, че ранния, тинейджърския секс или секса в тинейджърската възраст води до малоумие. Сигурен ли сте? А сексуалното въздържане до какво води според Вас?

Анонимен каза...

Ако политическата ситуация изисква предсрочни парламентарни избори, може би е добре да се регистрира Философска партия - на основата на Философския клуб като първоначално присъствие и общо ръководство. Така в Народното събрание ще има едно ядро от граждани с висок морал и демократично съзнание, умеещи да предизвикват и водят дискусии по всички важни въпроси, да съветват мъдро и в интерес на народа всички останали партии. Също много добре би било, вместо с обичайните костюмчета, да са с хитони - така ще се открояват освен с мъдрост и морал, така и с облекло препращащо към изконни философски и демократични традиции. Предпологам много хора на духа и познанието ще подкепят подобен проект за едно неголямо, но много качествено ядро в политическия живот!

Ангел Грънчаров каза...

Как така "Философска партия", чувате ли се какво приказвате?! Нима не е по-добре да се основе "Движение на небезразличните граждани", сред което философите да имат водеща роля (щото тъкмо философите, ако наистина са философи, следва да се образец за небезразличност!)? Иначе все пак оценяваме иронията Ви...

Анонимен каза...

Допустимо ли е и философите да започнат да правят шоу та народът да започне да ги слуша?

Как мислите по този въпрос? Който се върти в ума ми напоследък.

Щото къде е доказано, че само простаците умеят да правят шоу, т.е. да са забавни?! Откъде-накъде философите да трябва винаги и задължително да са скучни и досадни?!

Нима не разбирате, че със своята пословична скучност и досадност философите за нищо не стават, от което пък следва, че и философията им нищо не струва?! Много ме вълнува Вашето мнение по така поставените въпроси.

Ще се радвам да го заявите пределно честно.

За което предварително Ви благодаря!

С уважение: Ваш ученик

Анонимен каза...

Интересно е, че ако човек направи (или каже) някаква глупост, мигновено се намират хора, които му обръщат внимание, радват се и го насърчават да продължи. Не е така обаче ако каже нещо умно, тогава никой не реагира, а всички сконфузено млъкват (пък и даже не го и доизслушват!). Защо ли е така? Как мислите?

Анонимен каза...

На едно място казахте: "Хората, които имат претенции към научното и интелектуалното ниво на други хора го правят тъкмо защото не са уверени в собственото такова..." Бихте ли дал пояснения, бихте ли си продължил мисълта, мисля, че ще бъде интересно да опитате да я изчерпите, да стигнете до завършеност...

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, Вашият коментар на предизборното интервю на проф. Иво Христов по ПОтв има 321 гледания в ютуб, а самото това интервю има 30 887 гледания (и 674 харесвания!), докато Вашето клипче има скромните 5 харесвания. Какво Ви говори всичкото това? Проф. Христов е медийна звезда, направиха го такава услужливите медии, защо го направиха (и кой им плати за да го направят!) е отделна тема. Възможно ли е обаче да направите нещо, че да си повишите гледаемостта защото Вашите клипчета (засягащи иначе твърде важни теми и проблеми!) е обидно ниска? Какво мислите по този въпрос? Аз имам свое мнение, но искам най-напред да чуя Вашето. Може ли свестен и умен човек в нашите условия да получи популярност (и чуваемост!), сравнима с ИвоХристовата, без да има неговата медийна подкрепа? Нали знаете, че има блогъри (влогъри), които постигнаха потресаваща популярност (свързана е и с подобаващите печалби, т.е. със замогването им!) без да са имали някаква подкрепа от страна на конвенционалните медии, най-вече телевизията? Дали вината не е у Вас самия за тази неспроведливост да сте първият български влогър, който обаче няма някаква особена популярност и има съвсем скромно влияние? Ето, сам трябва да признаете, че даже Вашият ученик Ники Димов Ви изпревари по популярност и гледаемост, той има вече повече абонати (873 абонати) от Вас, да не говорим за това, че клипчетата му са значително по-гледаеми (вярно, те са предимно народни хора, а не философски разсъждения!). Интересно ми е да разбера какво е Вашето мнение по всичките тия въпроси.

Анонимен каза...

Най-популярното килпче на Ники Димов има 77 207 показвания и 327 харесвания, а Вашето най-популярно клипче е "На резитба на лозе край Куклен" (пак с Ники Димов!) и то има само 10 327 показвания и 47 харесвания, това е във втория Ви канал, а в първия положението не е кой знае колко по-хубаво: там имате повече, именно 632 абонати, а най-популярният Ви клип има 22 718 показвания и, забележете, само 54 харесвания (заглавието му е Агент Сава - Ахмед Доган: проклятието на България!). Е, там има клипче, което обаче не е Ваше, което е шампион, то е качено от Вас и има заглавие Срамен sex, masturbacia, фантастично porno или...?, обяснимо е защо то има 982 278 показвания и 254 харесвания. Друг Ваш клип Една лична история около леля Vanga има 8708 показвания и само 9 харесвания. Клипчето със заглавие С носталгия към другаря Тодор Живков има 3071 показвания, но е с отвратително качество. Години наред сте записвал с най-лоша уеб камера, което е срамота.....

Анонимен каза...

"Философската партия" може да има и друго име, но в случая е изключително важно тези личности да имат подобаващо и разпознаваемо представителство в Народното събрание, щото иначе сме загубени!

Анонимен каза...

"По хитоните ще ги познаете!"