Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 април 2021 г.

За какво поспорихме вчера с колегата-блогър Ники Димов?


Колегата-блогър Ники Димов е написал постинг в блога си със заглавие Защо не трябва да се гласува за Демократична България в Пловдив?, на което аз написах следния коментар в блога му тази сутрин (а вчера му и казах направо в очите, след като той дойде, възмутен, да разговаря с мен по тази въпрос!); ето моя коментар в неговия блог:

Оказа се, че подозрението, че доц. Старибратов (понеже е бил директор на Математическа гимназия) е комунист, не отговаря на истината; делегацията на Общността на небезразличните граждани, която разговаря с него, се убеди напълно, че, напротив, г-н Старибратов не само че никога не е бил комунист (член на БКП или БСП), но и произхожда от стар и известен пловдивски буржоазен род. Тъй че разсъждението на Николай Димов противоречи на фактите, т.е. е набеждаване. 

Ние се извинихме на г-н Старибратов за допуснатото недоразумение и за набеждаването му, че е бил комунист, той се оказа напълно човечен човек и разговаря с нас много време, обсъдихме и ситуацията в образованието и стигнахме до едни и същи изводи, различия нямаме. Установихме, че г-н Старибратов се възмущава от политическите назначения на директори на училища в последните години, от това, че дори за директори на елитни училища в Пловдив се назначават доверени хора на БСП и ГЕРБ, т.е. комунисти от двете основни комунистически партии у нас, примерно Математическата гимназия се управлява сега от комунистка, пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" - също, Английската гимназия - също се оглавява от известен комунистически деец. 

Това е положението. Истината е, че г-н Старибратов всъщност е антикомунист и демократ. И е много позитивен и разбран, т.е. е човечен човек. Мнозина от нас ще гласуват за ДБ с преференция за него. 

Николай Димов може да се убеди в нашата правота като намери начин дори и в изборния ден да се срещне и да разговаря с доц.Старибратов. И ще осъзнае колко сме прави. И в какво голямо заблуждение е изпаднал. С него ще се случи това, което се случи с нас.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

В този спор Димов е прав. За левичарско-джендърския болшевизъм не бива да се гласува.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, разгневен, написа коментар, съдържащ вулгарна псувня, по тази причина нема да видите излиянието му. Ако се опита да го каже културно, тогава може...