Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 април 2021 г.

Дали ще ми се вдигне рейтинга ако започна да водя видео-лекциите и ТВ-предаванията си, облечен в древно-гръцките си одежди?

Клипчето със заглавие Харесвате ли древно-гръцките ми одежди? предизвика в youtube.com разговор, в който се роди интересна идея; ето, сами узнайте как стана това (винаги има смисъл да се разговаря: убедихте ли се сега в това?!): 

Angel Grancharov: Интересно е, че ако човек направи (или каже) някаква глупост, мигновено се намират хора, които му обръщат внимание, радват се и го насърчават да продължи. 

Не е така обаче ако каже нещо умно, тогава никой не реагира, а всички сконфузено млъкват (пък и даже не го и доизслушват!). Защо ли е така? Как мислите? 

SPARTAK: Откъде накъде му се радват и го насърчават? Това не е вярно. Обръща му се за кратко внимание за глупоста, но дотук. Единствено в рекламата работят професионалисти, които могат да Ви убедят да си дадете парите за една ненужна "глупост", да насърчите и приятелите си, че не сте консумирали "глупости", и те също да си хвърлят парите за тези глупости. Но един човек сам трудно може да направи "велика глупост" и всички да му обърнат внимание. А ако го направи, той е гений на глупоста. Но такива хора са изключителна рядкост. 

Angel Grancharov: @SPARTAK Е, не може да отречете, че глупостите винаги са се пласирали значително по-добре от умните неща... по съвсем понятни причини... 

Dimitar Stoyanov: Страхотни са! Искам и аз! 

Todor: И аз така. 

Angel Grancharov: Ушийте си сам. Лесно е. Аз сам свърших тази работа... иска се само парче плат с подходящ размер... 

SPARTAK: Чудесна идея. Дрехите правят човека. 

Angel Grancharov: Не, дрехите изобщо не правят човека... нема такова нещо? Иначе оценявам иронията Ви, духовитостта Ви е страхотна! :-) 

SPARTAK: Ха, тук ще спорим много :-) Защо тогава сме или трябва да сме облечени по един и същи начин? Дори и да не трябва, ние го правим - мъже с панталони, жените по техен си начин (в Германия също с панталони да приличат на мъже)? Защо наказват в някои училища, ако си се облякъл немърливо? Защо жените се красят? Това има неименуемо влияние върху хората около Вас и тяхното настроение. И това се отразява обратно и на Вас. Осъзнах го преди много години когато за първи път се обличах по работа с вратовръзка и сако. Сервитьорите се превръщат в слуги! А в какво се превръщат мъжете, когато жените се поразголят? 

Angel Grancharov: @SPARTAK За начините, по които се обличаме, а също така и по това как различните хора се отнасят към голотата на тялото, може да се водят хубави дискусии, които могат да ни покажат най-фундаментални неща за човека и живота. (Примерно, в една своя книга, казва се ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА и в една друга, носи заглавието ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ, и в една трета своя книга, казва се ЕРОТИКА И СВОБОДА, обсъждах, да речем, тезата, която може да се изрази с ето този афоризъм: "Който се срамува от голотата, той се страхува от свободата!") Готов съм да направя клипчета по въпросите, които поставяте, както и по някои други въпроси, до които неизбежно се стига ако се опитаме да отговорим по-задълбочено на тях. Готов съм даже двамата да направим диалог по тези въпроси ако желаете да се включите в обсъждането им... 

SPARTAK: Нима още не знаете защо жените толкова много се мажат с разни мазила?! Казват, че причината е ето каква: когато Бог създал жената да бъде "помощник на човека", погледнал творението си и промърморил: "Е, с малко мазила може и да се пооправи - и да стане що-годе поносима?!" Не съм сигурен, че точно тези са думите, но за смисъла гарантирам! :-)

SPARTAK: @Angel Grancharov Комплимент беше, не ирония. Наистина уважавам идеята и смелостта за одеждата. Ще бъдете забелязан и надявам се да чуят Вашите уроци и мъдростти за живота. 

Angel Grancharov: @SPARTAK Добре, радвам се, че е така! Да Ви попитам в тази връзка: как мислите, ако започна оттук-нататък да правя своите беседи облечен в древно-гръцките си одежди, това дали ще повиши тъй мизерната им гледаемост? :-) Сега ми хрумва, че ще опитам непременно и телевизионните си предавания да водя облечен с древно-гръцки дрехи, още повече, че името на едното е съвсем "древно-гръцко": "На Агората с философа Ангел Грънчаров" :-) 

Дали народът обаче няма да ме възприеме като хептен побъркан, като съвсем изкукуригал?! :-(

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

рейтингЪТ.

Анонимен каза...

Хахото си е хахо, в каквито и палячовски дрехи да се дегизира.

Анонимен каза...

Единственият начин да си вдигнеш рейтинга е да престанеш да бъдеш скучен.

Ангел Грънчаров каза...

И как един скучен човек стана нескучен, драга тъй забавна със злобата и завистта си другарко? Я направете едно нескучно клипче за да видим как се прави и да се научим от Вас на единствено-правилния начин да не сме повече скучни?

Анонимен каза...

Вие сте плачещия за рейтинг, аз обичам анонимността си и това че съм No one.

Анонимен каза...

Носете това,което ви е удобно. Живеем в свободно общество, ако и телевизията е свободна ще ви остави да се обличате както искате.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, и защо избрахте да сте никоя? И защо Ви е толкова хубаво да сте никоя? Заради простотията си ли? Заради злобата си ли? Заради изгарящата Ви отвътре завист ли? Обяснете, Вие, както е известно, сте феномен на природата, на социума, на цивилизацията, на универсума даже и едновременно...