Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 май 2021 г.

Четохте ли историческото писмо на небезразличните граждани до Бойко Борисов?

Г-Н БОРИСОВ, ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ЛИ ЗАВИНАГИ ОТ УЧАСТИЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

17 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ще участвате ли в предстоящия конкурс за омбудсман на Пловдив? Смятам, че сте много подходящ за този пост. Кандидатствайте, давам Ви този съвет. Имате голям шанс. Понеже сте безпартийна фигура. Понеже сте учител.

Анонимен каза...

Все забравям да Ви запитам. Проф. Иво Христов още ли не е отговорил на поканата Ви за дебат? Защо ли мълчи толкова? Как тълкувате неговото мълчание? Можете да ми отговорите в днешното предаване по ПОтв. Видях в програмата че ще е днес и от 11.30 ч.

Анонимен каза...

Няма нужда да се отказва. Както показват всички прогнози, Борисов ще спечели и следващите избори - с малко по-голяма преднина от преди. Освен това патриотите със сигурност влизат, защото се обединиха. Две добри новини.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, продължавате да възприемате мечтите си като реалност. Боко повече нема да помирише власт. Но си мечтайте де. Колко пачки успяхте да спечелите от неговото управление?

Анонимен каза...

Привет,
Днес отново слушах пледоарията на г-н Грънчаров за съветските паметници, които трябвало да се махнат. Не мога да повярвам, че вече 32 години се чопка тая тема и не е намерено окончателно решение.
Парадоксално, но е факт, че "демократа" Елцин е "вързал гащите" на тия паметници с двустранен договор и затова сега дори и да искаме, не можем да ги барнем. Можем най-много да ги местим. Смятам, че всяка община поотделно трябва да си намери решение. Решението за Пловдив може да е следното:
Альоша се мести от Бунарджика долу до "Братската могила". Долу градинката на "Братската могила" се преименува Парк-музей на социалистическия реализъм и там отиват всички неща от времето на соца. Ако трябва да се сложи и някоя статуя на Ленин и Сталин и някоя картина или пластика от онова време, за да се получи завършен ансамбъл.
Горе на мястото на Альоша може да се построи или катедрала или статуя на Христос (като в Рио) или Въртящ се ресторант-часовник като в Саас Фее (Швейцария).

--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
Asst. Prof. @ Computer Informatics Dep. @ FMI
@ University of Plovdiv "Paisii Hilendarski"
Programmer @ Dextro-Research.eu
e-mail: georgepashev@uni-plovdiv.bg
Phone: 00359895662140
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Как ще обясните, Грънчаров, че във Виена има паметник на Съветската армия и никой не го пипва да го маха?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, виенчани празнуват изтеглянето на съветските войски като свой национален празник. Точно по тази причина не пипат паметника. Освен това във Виена са загинали много красноармейци, а пък паметникът е изграден от самите руснаци веднага след завземането на Виена и е нещо като тяхна надгробна могила. Сфанахте ли сега колко голяма е разликата между двата паметника, виенският и българските?

Bacho Кольо каза...

В България все още се намират идиоти, които си мислят, че е възможно да бъдат разрушени паметниците на Альоша и на Съветската армия.

П.С. Именно разрушени. За никакво преместване не може и да става дума. Защото преместването им цели само едно - унищожаването им.

П.П.С. Какво стана с "преместените " части на паметника "1 300 години България" пред НДК?!?

Анонимен каза...

Оууу, вие питахте сички виенчани какво празнуват? Машалла! Ашколсун, кьопоолу! Аферим, айшек философ!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, всички знаят кой е националният празник на Австрия. Тъй че реакцията Ви издава единствено пълното Ви невежество, т.е. простотията Ви...

Ангел Грънчаров каза...

"Паметници на Альоша" у нас няма, таваришч Колю, а паметниците са на окупатора и в прослава на установяването на комунистическата тирания. Което показва, че тия празници са съвсем временни. Още преди 30 години трябваше да бъдат махнати.

Bacho Кольо каза...

Празниците са временни, ама съграденото остава. То и театрите в Пловдивския амфитеатър са били временни преди 1800 год. Ама той си стои. При това, той е от мрамор.
А гранитният Альоша ще изкара две хилядарки поне.

Ангел Грънчаров каза...

Нема да изкара и още няколко годинки Альошката. Щото му е много неподходящо мястото. Да беше на друго място можеше и да не боде толкова в очите на хората, дето имаме чувство за национална чест. Затова Альошката ще бъде махнат непременно и то скоро. Бачу Колю може още сега да почва да реве. Как пък вие, комунистите, драги таваришч Колю, нито веднъж не приехте нещо, което е разумно и необходимо, а винаги се съпротивлявахте. Бяхте против всичко, и против деполитизацията, и против приватизацията, и протув многопартийността (плурализма), против частната собственост бяхте, против всичко бяхте, е, наложихме ви всичките тия неща, и махането на Альошката ще ви наложим, сфащаш ли теперь? Това, което е разумно и необходимо, ще стане, въпреки воя на кучетата и бесовщината на комунистите...

Unknown каза...

"...против частната собственост бяхте, против всичко бяхте, е, наложихме ви всичките тия неща, и махането на Альошката ще ви наложим, сфащаш ли теперь?"

Ти какво си наложил, гащник?!? Посрещна 1989 г. като многобещаващ асистент, бъдещо светило на марксизма-ленинзма, и 30 години по-късно свършваш трудовия си път кагто беззъб пазач.
Наритан от шефове, ученици , съдии и омбудсмани.
И тоя несретник ми наложил частната собствиност?!? Бахмааму и идиотията!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, напълно вярно е, аз никога не лъжа: ние, демократите, наложихме на вас, комунистите, и частната собственост, и плурализма, и изборите, и приватизацията, и герба на страната с короната пак ние ви наложихме, спомняте ли си как се инатяхте и по този въпрос? А какъв съм сега се дължи на това, че комунистите като теб трупаха злоба към демократите като мен и ето, в един момент тръгнахте в мое лице да ми отмъстите. Ако Вие, другарко, виждате в мен единствено "беззъб пазач", при това "наритан" от не знам си кой, това само показва безсилната Ви злоба и завистта Ви, щото Вие никога няма да бъдете това, което съм аз, злобна, анонимна, безлична, некадърна комуноидна въшко, панимаете теперь...

Бачо Кольо каза...

Толкова си смотан и самовлюбен, че даже не можеш да познаеш по стила кой ти отговаря. Защото се смяташ за нещо повече от другите. Това го разбрах, когато пускаше уроците си в ПГЕЕ на видео. Не се обърна по име към нито един ученик. Така и не бе научил ичената им.
Прочее, това говори много за качествата ти на възпитател и обучител. По-скоро за пълната липса на такива.

Ангел Грънчаров каза...

Да ти пикам на "стила", таваришч Колю! Никакъв "стил" немаш, вие, комуноидите, говорите абсолютно стандартно, неразличимо, щот изобщо и не мислите де. А иначе гледам яката си ме намразил, значи аз немам никакви качества като учител, възпитател и обучител - щот не съм бил знаел имената на учениците си! :-) И не ти ли дойде на акъло защо не ги наричам по име? Щот не им знам имената, тъй ли ти се чини? Или по некоя друга причина? Апропо, аз преподавах на 500 ученика всяка година...

Апропо, кат немам никакви качества, ти защо продължаваш да посещаваш блога ми? Да ме учиш на правилно мислене ли, комуноиде? :-) И още нещо да те запитам: ти да не стана мутро-гербовак бе? Гледам, че си напълно солидарен с мутро-гербовашките калинки в образованието и вече изцяло споделяш тяхното отношение към мен?! Таваришч Колю, ти нима измени на партията-кърмилница?! :-)