Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 май 2021 г.

Ще се освободим само като махнем Монумента на окупационната червена армия, Альоша и другите символи на националното ни унижение!

Президентът маркира червената линия на своята еманципация от Кремъл - днес заявил, че е против преместването на ПСА, защото като всеки паметник и той бил свидетел на времето си.
Това че БСП отново са притихнали по живковски си е техен проблем, но БСП никога не са изразявали мнението на повечето софиянци.
И точно на кое време е изразител ПСА, та трябва да го пазим?
Да започна с това, че Борисов е в същата лига, вероятно поради това и Радев е сметнал, че точно по тази тема Бившият не може да го надцака.
Има всякакви паметници, но има и такива които унижават, защото стърчат над националната памет и националните герои, именно за да демонстрират подчиненост на България на Русия. В същност доказателството е и във вчерашните думи на Румен Радев, които ТАСС цитира обилно, че е против преместването на паметника.


Премахването на ПСА е като аборт след изнасилване. Той е символ не само на разделението на нацията, на безправието които лиши от живот, богатство много честни и достойни българи, даде възможност на тогавашни калинки, точно както това сториха по време на Борисовото управление да упраляват в интерес на чужда сила. ПСА е причината не само за тези 45 години тоталитарна власт, но и на тези 30 години катастрофирал преход, който ни остави на последно място в Европа по практически всички показатели които маркират благоденствие, сигурност, развитие и перспектива - и като индивиди и като нация.
Еманципацията ни от Русия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минава през преместването и на ПСА и на другите символи на окупацията ни - като паметника на Альоша и неговите аналози в големите и малки български градове. Най-високите паметници, най-централните улици трябва да бъдат на българските герои от историята ни. Без тези приоритети в общественото и личното само съзнание ние няма да сме завършили процеса на изграждането си като нация.
Тъй като по понятни причини имам знания по темата - не, няма никакви международни договори, които да ни задължавата да пазим този паметник. Той няма статут на военен паметник и никакъв двустранен договор не може да препятства преместването му, ако има воля за това.
Още по-недостойно е това мнение да идва от държавния ни глава, от генерал от българската армия, тази същата армия, в която високия пример и морал се дава от истинските герио, водили реални битки, като генерал Иван Колев, генерал Владимир Вазов и стотици други генерали и офицери, които никога не са поставяли пред България и нейните герои преклонението си пред други царе и генерали.
Именно защото Борисов и Радев са на едно мнение, това е именно Статуквото, след като Бившия 15 години блокира решение на СОС от 1993 година, заявявам категоричното си несъгласие с колянопреклонната позиция на Румен Радев.
Време е софиянци да се произнесат и на обвързващ референдум по темата, защото очевидно няма достатъчно държавни мъже които да поемат отговорност.
Никога няма да се примиря че най-високия паметник в столицата е на чужд войник с оръжие насочено срещу нас, за да напомни че винаги може да се върне.
И още един паралел - тези които легитимират паметника и окупацията ни от Червената армия, признават за легитимна и окупация на Крим от Русия. И по тази тема Радев и Борисов са практически на едно мнение.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Изцяло подкрепям позицията на г-н Илиян Василев! Ще се освободим от руско робство само като махнем Монумента на окупационната червена армия, Альоша и другите символи на националното ни унижение! Прочее, "десният", "проевропейският", "прозападният", "пронатовският", "антикомунистическият" Боко Борисов по въпроса за премахването на паметниците на окупатора и душителя на българската свобода е на АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПОЗИЦИЯ, на която е и открито русофилстващият, левият, прокомунистически настроеният Радев, е, какво ли пък означава това тяхно пълно тъждество?! Означава, че и Боко, и Радев са абсолютно еднакви творения-създания все един и същ създател, именно на руско-путинската и кагебисто-ченгесарската политическа инженерия. И на двамата им е възложена (от техните създатели!) ролята да играят бездарен и лъжлив театър че уж са "опоненти", "алтернативи", че са "врагове" и прочие, и так далее, и тому подобное...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Бачо Кольо каза...

Радев отдавна трябваше да декларира , че против разрушаванто (маскирано като преместване) на Паметника на Съветската армия.
При това трябваше да го направи далеч по-твърдо и категорично.
Отношението му към паметта и историята е от изключителна важност за мен при решението ми дали да гласувам за негов втори мандат.

Ангел Грънчаров каза...

"Паметтта" за тържеството и господството на античовешкия комунизъм, който руските комунистически империалисти ни натрапиха през 1944 г., дарагой таваришч Колю, ще бъде изтрита без остатък. Не можем да се "гордеем" с робството си, на това са способни само извратеняци-комуноиди като теб, завалийо робофилска клета...

Анонимен каза...

Никога няма да се махне нито един символ на съветслата окупация, защото никога България няма да премахне идиотизма на комунизма!

Venci Bubichov

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov И комунизмът е преходно явление в историята и ще бъде надмогнат. Но вредите му ще тегнат връз душите столетия...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров
Не Ангеле, комунизма е невъзможен като обективна даденост, той беше само доктрина с комунистическа диктатура, но не можа да бъде построен защото капитализма не беше преди това унищожен!
А не беше унищожен защото и капитализъм няма!
Няма и да има!
Идиотизма на комунизма измисли врага капитализма!

Venci Bubichov

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov Не мога да разбера какви са тия твои фантастики. Комунизмът беше реалност в тъй тъжния и печален ХХ век, в него той показа истински грозното си лице и същината си. Извърши си ексцесиите, изби много десетки милиони човешки същества, как така да не е съществувал?! Не се хващай на лъжите на комунистите, че комунизмът бил "висш и най-светъл идеал", некакво "пълно съвършенство", за което порочният човешки свят не е достоен и дорасъл; това, прощавай, са не само лъжи, но и глупости. А капитализъм има и свидетелство за това са неговите постижения. Само дето не бива да се нарича с марсковия термин "капитализъм", това всъщност е свободното пазарно и демократично общество, както го наричам според понятието му в своята книга УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, чието подзаглавие е "Източниците на достойнството, успеха и богатството".

Бачо Кольо каза...

"Само дето не бива да се нарича с марсковия термин "капитализъм", това всъщност е свободното пазарно и демократично общество, както го наричам ..."

Той го наричал!?!
Господи, нима по тази земя все още щъкат олигофрени, които вярват в мантрата "свобдоно пазарно", и най-отгоре, за капак и "демократично общество"?!?

Спартак каза...

А защо просто не сменим местата на паметниците на съветските войни с тези на Васил Левски, Ботев, Раковски?
Нима има българи, които имат проблем с това паметник на Левски да е на по-видно място? Или така мислят само “псевдо-българите“, който имат тайно вкъщи потрет я на Сталин или Ленин, я на Кемал или на някой друг османски паша.