Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 май 2021 г.

Носенето на маски води до затъпяване и озлобяване на населението: дали точно тази не е истинската цел на мероприятието?



Няма ли кой да каже открито, че носенето на маски е простотия? Носенето на маски демонстрира, че масовият човек съвсем не знае що е свобода...

Най-щастливи като носят маски са комуноидите: за тях личността нищо не значи, е, в такъв случай нека и лицето си да скрият! (Ало, таваришчи, лицата ви не са полови органи та така старателно ги криете!?) (Публикувано ЕТО ТУК във Фейсбук)

ОТКЪС ОТ ДИСКУСИЯТА:

Бранимир Варварски: Носенето на маски означава отговорност! Не сипвайте политика в чисто научния и здравен въпрос за носенето на маски, че затова имахте по 4000 случая на ден! 

Ангел Грънчаров: Бранимир Варварски Изобщо не е научен и здравен въпросът за носенето на маски. Не е и чисто политически, макар управляващите да го изпълзваха в пълна мяра в своя полза: за де демонстрират колко много са загрижени за Вашето и моето здраве! Въпрос на психология е. Правят ни на тъпанари. Някои това изобщо нещо не ги обижда. Какво ли пък значи това? 

Бранимир Варварски: Ангел Грънчаров Този въпрос стои в цял свят и същите спорове се водят в цял свят. Ако беше само в България, можеше и да повярвам, че "ви правят на тъпанари". Науката е ясна - носенето на маски предпазва. 

Иван Ганчев: Бранимир Варварски Отговорност към какво? Носенето на маски е супер безотговорно! И това е научно доказано. Водо до развива е на бактериални колонии в устната кухина и увеличаването на въглеродния двуокис. Така че чисто научно доказано господине... И все пак понеже сте фен на науката ето ви научни факти: 

Маските 

Филтърните лицеви маски (ФЛМ), които използват занаятчиите при шлайфане например, наистина спират и филтрират частици, но трябва да се сменят редовно. Обикновените лицево назални маски са с цел спиране на разпръскването на собствената ти слюнка в помещението. За това ги използват хирурзите. Те не предлагат реално инфекциозна защита. Като оставим настрана недостатъчната наличност, носенето на ФЛМ за по-дълъг период от време е изключително неприятно изживяване. За хора с дихателни проблеми, клаустрофобия, астма, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане или подобни оплаквания, носенето на тези атрибути е опасно. 

"Научно е доказано, че маските са безполезни... И ако е така, е все едно дали ще я закупим в аптеката "Алди" ( "OLX", "AliExpress" ) или просто ще си вържем шал. Шоуто си е шоу и си остава такова, но не помага... Не можем да предотвратим заразяването на населението... Все някога ще достигнем стадния имунитет и едва тогава можем да кажем, че сме победили болестта" 

Франк Улрих Монтгомери, германски радиолог, бивш член на управата на лекарският съюз в Марбург и президент на Световният лекарски съюз. 

По Локдаун, Михаел Морис 

Мизофобия 

При някои страхът от Кромид 19 води до вманиачаване, така наречената мизофобия, позната ни от Монк от едноименният сериал, но в реалния живот тя не е толкова забавна. Страдащите от нея се плащат не само от мръсотия и бацили, а още повече от хората, които ги пренасят. Това води до избягване на общуването и така желаната от Гейца социална дистанция! 

По Локдаун, Михаел Морис 

Хиперкапния 

Онези, които в уплахата си прекаляват с носенето на маските, се излагат на допълнителната опасност от хиперкапния или повишаване на съдържанието на CO2 в кръвта. Някои от тези предпазни средства могат да предизвикат траен недостиг на кислород, защото не позволяват достатъчно издишване на въглероден диоксид. Такова изменение в кръвните газове може да доведе до ограничаване на когнитивните способности, т.е да доведе до забавяне на реакциите и понижаване на психомоторните качества. А в екстремни случаи и до загуба на съзнание. 

Тоест носенето на маски от епидемиологична гледна точка е по-скоро контрапродуктивно, а от психологическа-повече от съмнително. В случая имаме преднамерено заиграване със страховете на хората. 

"Колкото по-състрадателен е нашият дух, толкова по-добре функционира мозъкът. Ако в душата се загнезди страх и гняв, умствените способности отслабват. Веднъж срещнах един учен на 80 г. Когато заговорихме за неговите познания, той заяви, че ако сте ядосани на някой, той ни изглежда твърде отрицателно. Над 90% от този негативизъм е всъщност нашата собствена душевна проекция. Той говореше от своя личен опит. Будизмът казва същото. Когато се разгърнат негативните емоции и гневът вземе връх над духа, е много голяма вероятността да изберем погрешно решение. В този момент онези части от нашият разум и мозък, които правят разликата между правилно и погрешно, функционират твърде зле, а ние сме длъжни да открием доброто. Това важи дори за изтъкнати водещи личности. Далай лама 14-ти, Англия, 2008. 

По Локдаун, Михаел Морис 

Бранимир Варварски: Иван Ганчев Един тон тъпизми си изписал! 

Иван Ганчев: Бранимир Варварски Това ли ти е отговорът? 

Ангел Грънчаров: Иван Ганчев Браво! Благодаря за чудесната и така правдива информация! Ще я публикувам в блога си под заглавието "Носенето на маски води до затъпяване на населението: дали точно тази не е истинската цел на мероприятието?".


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

"Колкото по-състрадателен е нашият дух, толкова по-добре функционира мозъкът. Ако в душата се загнезди страх и гняв, умствените способности отслабват."

Към философа-психолог Грънчаров:

Най-сетне! Ето защо всичко, с което сте се захванали, е афиф и малцина са склонни да Ви слушат, камо ли да Ви четат опусите Каквото докоснете, у Вас активара озлобление и еднотипни клеветнически фрази на махленска клюкарка. Що тъй? Та аз Ви познавам като човек с претенции, но и плах човек в реалния Ваш живот на пришълец в моя роден Пловдив. Какво Ви се е случило, освен че са ви изгонили от образцовия (по време на соца) техникум по електротехника, едно от елитните пловдивски училища? Може и да не ми отговаряте.

Ангел Грънчаров каза...

Просто са Ви извратени всички до една представи, другарко, затова така възприемате нещата. Освен това Ви тресе страшна злоба към мен. Проблемът Ви е, че Вие, безличницата, се мъчите да се съпоставяте с мен и понеже нищо нема при Вас, с което да посмеете да се пофалите, по тази именно причина и ме мразите толкова. Завист се нарича туй бесовско чувство, дето Ви тресе. Което е много тъпо чувство, другарко. Земете напишете най-после една книга, да видим дали ще се оплучи нещо. Апропо, а кой Ви е упалномощавал да говорите от негово име в изречения от типа на "никой не чете написаното от Грънчаров"?!

Бачо Кольо каза...

По мои скромни наблюдения с най-голяма готовност турят маски фашизоидите

Ангел Грънчаров каза...

Ако фашизоиди наричаш национал-комунистите, сиреч наште патреоти с кагебистка закваска, си напълно прав. Те, прочее, е правилно да се наричат комуноиди, нищо фашизоидно нема у тях, но комунистичността им е очебийна. Не е хубаво да се увърта и лъже, таварашч Колю.