Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 юни 2021 г.

Можем ли да помогнем на г-н Любен Воденичаров?


Ето какво писах вчера на гражданина Георги Пашев (публикувам го тук защото това същото писмо може да бъде отправено към всеки друг ЧОВЕК - стига, разбира се, с основание да го смятаме именно за ЧОВЕК!):

Искам да Ви кажа нещо важно:

Г-н Воденичаров се нуждае от 20-30 000 евро за сложни изследвания (в Турция), които да покажат дали организмът му може да издържи наложителната за оцеляването му операция "трансплантация на бъбрек" (има наследствено заболяване на бъбреците, те са в крайно тежко състояние, което пък прави невъзможно използването на важни за него обезболяващи лекарства - наложителни най-вече заради болките, които изпитва след претърпян инцидент, заради който той е почти неподвижен; както е известно, той има по рождение сериозно увреждане на долните крайници!). Без такава операция за трансплантация на бъбрек той няма да оцелее, наистина състоянието на бъбреците му е крайно тежко; а ако му се наложи три пъти в седмицата да бъде каран на хемодиализа, при болките, които изпитва ако се наложи да се подмести даже на дивана, това ще бъде страшна мъка за него; той ми казва, че предпочита да не е жив отколкото да му се налага да понася тия болки при карането му до болницата за хемодиализа! 

Та в тази връзка имам идея, а именно: да опитваме да помогнем на господин Воденичаров (за тъй скъпите изследвания на състоянието му в Турция!) като събираме пари чрез дарителска кампания, струва ми се, е умряла работа (Евгений Тодоров ми каза, че за миналата седмица са донесли само 10 лева при него!). И затова изходът е един: да помолим хора, които имат пари, да направят нещо добро и да пожертват нужните за лечението на г-н Воденичаров пари. Затова предлагам да напишем такива писма като начало до Бойко Борисов, до Иван Гешев и до Васил Божков (ако се сетите за някой друг, предлагайте). 

Та ако искате, изберете си един, до който евентуално да напишете такова писмо. Аз ще напиша до друг и т.н. Ако е писано от различни хора може пък нещо да стане, може пък някой да откликне, знае ли се?! (Все пак сега е предизборен период и политиците сякаш са по-отзивчиви май?!)  Моля да се включите (при желание от Ваша страна - щот на мен като стане дума за пари изобщо не ми върви в този живот!)...

ЗАБЕЛЕЖКА: Открих, че г-н Пашев вече е направил видео-обръщение на италиански език. Съпроводено е от този текст:

Молба за дарение
Powered by Restream https://restream.io/
Любен Воденичаров, лоялен зрител на малката, но сплотена общност около пловдивската обществена телевизия POTV Trakia, се нуждае от поне € 30.000 за лечението си на почти фатална комбинация от състояния като церебрална парализа и бъбречна недостатъчност.
Обръщам се с молба към всички еклични общности, за които милосърдието е естественият съюз на нашия милостив Господ, да помогне на тези, които могат. В описанието ще видите информация за банковата сметка за този Божи служител, който се бори за живота си.

ДОБАВКА: За всеки случай ето и:

Банкова сметка: BG46FINV91501004117981 BIC:FINVBGSF Първа Инвестиционна Банка АД Любен Климентов Воденичаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: