Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 юни 2021 г.

Дали Слави Трифонов е способен да направи най-доброто за намиране на изход от тежката ситуация, а именно: да предложи Иван Костов за министър-председател?


Ще кажа нещо, което може да предизвика невъобразим вой на несъгласие и отрицание, ама съм длъжен да го кажа, щото е истина: най-разумният, най-добрият, най-смисленият ход на Славчу от Учиндол (който е доста зян като "политик" и като "управник", зян е не по-малко даже от Боко!) е като получи мандат за съставяне на правителство да предложи Иван Костов за министър-председател, Костов да съставие програма за национално съгласие за най-необходимите реформи (той това го умее, той е доказано най-добър в тия неща, правил го е вече няколко пъти в не по-малко катастрофални ситуации!), да бъде избран от Парламента ведно с правителство, включващо всичко що е най-кадърно от всички протестни партии - и това правителство за 4 години да извърши всичко онова, което трябва да бъде извършено. Това ми е вкратце казано предложението. Този е верният път да се направи нещо наистина добро за България, което неминуемо ще доведе до заслужения и изстрадан от всички нас просперитет!
Да, добре знам, че тъкмо щото това предложение е разумно и добро, то нито Славчу ще благоволи да се вслуша, камо ли пък да го възприеме, нито изобщо то може да се изпълни (при тъй оскъдния умствен и нравствен ресурс в свидното ни отечество!), но съм длъжен да кажа всичко това, та като един ден Славчу обърка работите до крайна степен и се оплете в проблемите както герест петел в кълчища се заплита (и досъсипе страната!) тогава всички вие да се сетите какво съм предложил и за сетен път да осъзнаете, че когато никой не слуша предложенията на философите, то такива страни неумолимо отиват по дяволите - или "на кино", както предпочитате се изразявайте.
Толкова! Хубав ден ви желая! И приятно ръмжене, скърцане със зъби, виене на умряло и яко плюене ви желая!

НЕОБХОДИМА ДОБАВКА: За да се убедите сами, че горното не е блян, фантастика или фантасмагория, а самата истина (и при това е съвсем справедливо, а също така и напълно реалистично!), можете да изчетете ето това:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: