Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 юни 2021 г.

Дали лидерите на малките партии са способни да надмогнат егоизма си и в името на България да призоват да гласуваме умно, т.е. за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ?

Многоуважаеми дами и господа, предизборната кампания веке започнА, ето ви моят диалог с един мой приятел, който е кандидат-депутат от листата на една "истински народна" партия; поговорихме си с него таз заран след като той ми подхвърли два агитационни матрьяла от неговата партия, която носи подкупващото име или заглавие "ГЛАС НАРОДНИЙ", сиреч, "Глас Божий", нали така; ето, четете: 

Ангел Грънчаров: Руснаците не ви ли помагат с пари? 
Nedelin Boyadjiev: Никой не ни подпомага финансово. 
Ангел Грънчаров: Интересно... 
Nedelin Boyadjiev: Ако някой ни подпомагаше финансово, отдавна щяхме да сме във властта. 
Ангел Грънчаров: А другарят Бригадир не уреди ли ви парици?! Или Светлю получава пари, но само той знае това и ги употребява за личните си алкохолни нужди? 
Nedelin Boyadjiev: Нямаме връзка с него. В началото дъщеря му Светла е била партиен пиар, но за кратко. Тя е съученичка на Светльо. Никога не са били гаджета или женени. Тя си има мъж и деца от мъжа си. Светльо е каратист, не е пиянде. Двете са несъвместими. Дразнещото е, че е пушач. И пушенето е несъвместимо, ама никой не е съвършен (като мен). 
Ангел Грънчаров: Добре де, питам сериозно, шегата оставям вече настрана: толкова ли е загрижен за народа тоз Светлю, че се е зафанал с партия, или некакъв друг е неговият потаен стимул?! 
Nedelin Boyadjiev: Колата му, мерцедес не знам какъв модел, е от 2007-ма, може и от по-рано да е. Той е в политиката от 2011, а партията му/ни от 2013. 
Ангел Грънчаров: А аз предполагам, че е ПАРИЧЕН тоз стимул... 
Nedelin Boyadjiev: Тоест, колата не е купена със субсидията. Кой стимул? Субсидията е харчена за партийни дейности (реклама, офиси по места и др.) 
Ангел Грънчаров: Стимулът за занимаване с политика. Нали уж е музикант? Не е нормално музикант да се занимава с политика, ето тук е проблема. Май от политиката повечко се печели отколкото от музиката? Щот политиката у нас, общо взето, е предимно бизнес... 
Nedelin Boyadjiev: Да, бизнес е. За повечето партии. От времето на Алеко, че и по-отдавна. 
Ангел Грънчаров: Да, де, така се казва обикновено за това как се харчи субсидията, ний знаем това. Но Копейкин примерно си купи със субсидията хубава резиденция... 
Nedelin Boyadjiev: Не и за нас. Ние не сме Възраждане, не бъркай двата щата. Копейкин е пропутински гъз. Възраждане е Атака 2.0. Гербаджиите също си купуват апартаменти, коли, тераси, асансьори и так далее. И гласове купуват с парите от субсидията. Имат си държава като едни видни... следва дума с м. 
Ангел Грънчаров: Съгласен съм за Копейкин. Но за "Глас народен" не знам чий гъз е... а не ми се верва, че у нас има такива безукорни апостоли на честността като Мицин и Светлю... Бъркаш, гербоваците не си купуват с партийната субсидия апартаментите, колите, резиденциите. Купуват си ги с подкупите... 
Nedelin Boyadjiev: Мицов вече е извън политиката. Не е и наш член вече. Стига си го дъвкал... Човекът е докторант по музика, преподава я в ЮЗУ. 
Ангел Грънчаров: Мицов ли е докторант? 
Nedelin Boyadjiev: Да, от миналата година. Или от по-миналата, не съм сигурен. 
Ангел Грънчаров: И защо напуснА Мицин тоз тъй доходен бизнес - политиката - която го хранИ доста години?! 
Nedelin Boyadjiev: Не го е хранила. 
Ангел Грънчаров: Нали беше общински съветник. Нали не е работил там на "обществени начала", тоест без пари?! 
Nedelin Boyadjiev: Не знам защо се заяждаш баш с мойта партия. Да, никой не е съвършен, но не сме ние демоните, с които да плашиш внуците си. Макар пропагандата да ни демонизират като Костов. 
Ангел Грънчаров: Всички общински съветници получават пари - заплата. Не е ли така? Не бе, вие сте любимци на медиите - с таз "безукорна бедност". Но въпросът защо се занимавате с политика, коя е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА, си стои. Това, че успявате да отбиете един процентец от сериозни партии като ДСБ примерно нали знаеш, че е услуга, за която дадени сили плащат доста добри парички? 
Nedelin Boyadjiev: Хаха! Ти що си мислиш, че гласуващите за нас отбиват гласове от да българистите? 
Ангел Грънчаров: Нима не знаеш, историко, че за сичко на този свят се плаща, че всичко се продава и купува с пари, включително и "безукорно чисти съвести" като тези на Светвю и Мицин? 
Nedelin Boyadjiev: Не е ли обратното? Те отбиват от нас 5-12% Хаха! 
Ангел Грънчаров: ДСБ написах. Да България е друга партия... 
Nedelin Boyadjiev: Нали са коалиция? Всичко се купува, ама още не са ни купили. Ако ни купят, аз съм от първите, които ще се отдръпнат. 
Ангел Грънчаров: Коалицията на ДСБ, "Да България" и Зелено движение се нарича ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а не "Да, България"... Ти имаш ли цялата информация, която има председателят (вождът) на партията ви? Как така му верваш напълно? Той да не би да е нещо като светец? Извинявай, Неделин, но поставям тия въпроси, щото са важни, а аз обичам истината... 
Nedelin Boyadjiev: Всеки избирател си избира партия, на която да дари доверието си. Кой те излъга, че избирателите на гн биха гласували за друга партия? Тия са предимно протестен вот, анти всички останали. Или бивши (до появата на гн) негласуващи. Ако утре се самозакрием като ДЕОС, този процент избиратели между 0,50-3% няма да се влеят директно в коалицията "да каквото и да е". 
Ангел Грънчаров: Не бива да залъгвате тия 1% избиратели. Честният изход е да се закриете и да кажете: има по-добри от нас, гласувайте за тях, те са по-способни от нас. Ти нима верваш, че Светлю разбира от управление на държава? Недей така де, сериозен човек си! ... А пък Светлю използва такива като теб, за да си върти игричките... 
Nedelin Boyadjiev: Никой от нас не е светец, бе! Ама аз повечето хора ги познавам. От каратето (ходим на семинари с нашия японец, сенсей Кейджи Томияма), от концертите, от фб, от партийните събрания.. 
Ангел Грънчаров: Той, прочее, е същият като Слави. Аз като критикувам Светлю, разбирай Слави. Славчу нали и он е "музикант"?! 
Nedelin Boyadjiev: И да е имало кариеристи, отдавна не са сред нас, разочаровани от липсата на политически победи. Светльо е макроикономист по образование. 
Ангел Грънчаров: И какво, сметаш, че тия хора са нещо като Левски и Ботев и мислят и милеят само за народа ли?! Не виждаш ли огънчетата в очите им, в които блестят парични знаци?! 
Nedelin Boyadjiev: А твоите хора с нищо не са по-добри нито от нас, нито от теб, нито от Ники, примерно. А той пак ще гласува за ГЕРБ. 
Ангел Грънчаров: Анджък, като е икономист, таман затова "партията" за него е икономически изгоден за лидера си безнес-проект... Никчо е твърде зян в политическо отношение. Но ето, че съзирам и у теб не по-малка наивност... "Моите хора" са значително по-добри. Но и те не са светци. Което казвам за вас, важи и за тях. Но поне след тях вървят повече хора... 
Nedelin Boyadjiev: Добре, за кой политически лидер партията му не е иконом. проект? Сигурно за СДС, БДФ, ВМРО... Или, о, за БСП. Тия са най-честните. Особено свети Виденов. Това, че след партия хикс вървят повече хора, не е гаранция за нищо. И лайното го кацат много мухи и бръмбари, но човекът не го яде. Обаче най-много гласуват за партиите на статуквото. Ма, като смяташ партия хикс за по-добра от останалите, ок... Ма защо точно нашата плюеш? Що не атакуваш Възраждане, примерно? 
Ангел Грънчаров: Не си ме разбрал. И говориш вече, движен от емоция. Когато някой зевзек като мен каже някаква истина на друг човек, не бива този зевзек да почнем да го мразим. И да почнем да му отмъщаваме. Изброените от теб партии са клики на жадни за власт, т.е. за пари и перверзна слава кариеристи. Това важи за всички до една партии у нас. В ДБ (ДСБ) също има такива, но там е работата, че тази партия от години следва една твърда и принципно вярна позиция, доказала е и на дело, че е против мафията и ченгетата - и че е за законност и демокрация. Затова гласувам за тях. А "гнили ябълки" има и сред тях и то немалко. 
Nedelin Boyadjiev: Те тия са много загрижени за руския, пардон, за българския суверенитет. Най-яките националисти. Шефът им е историк, балканист, етнолог и музеен работник. Що си мислиш, че ние не сме за демокрация, против мафиотите, престъпниците, ченгетата, че сме кариеристи и так далее? 
Ангел Грънчаров: Нема партия, която да не съм критикувал сурово, да, такава партия няма. СДС беше партията, в която бях член, критикувах лидерите й когато беше на власт, затова кариеристите в нея ме и изключиха в 1999 г. от нея. Тъй че критикувам "Глас народен, глас Божий" щото е съвсем лъжлива партия, каквито, за жалост, са почти всички останали. Да не си мислиш, че не разбирам каква е истината, за да не си въобразяваш, че ви веврам, ето затова ви критикувам. А и защото те познавам и се чудя защо си се хванал с тия шарлатани, та не само си хвърляш гласа на вятъра, но и си жертваш авторитета, влизайки в листите им... 
Nedelin Boyadjiev: Ако се разпуснем, 3500 души ще си останат вкъщи или може би една мъничка част от тях ще гласуват за популисти. Но това не са избиратели на ДБ. Ние се опитваме да събудим негласуващите. Ами, хванал съм се... по приятелска линия, щото им вярвам по детски, щото съм идеалист и ми се иска да променим статуквото така, както ние виждаме нещата. Щото съм съавтор на програмата за наука и образование и това са ни приоритетите. Щото преди това съм гласувал за СДС, БДФ, ДСБ... Но от много време тия вече не ме кефят. 
Ангел Грънчаров: Това "по приятелска линия" пак е типично за наште "партии" - приятелски сборища (мафии) и клики по интереси. Не този е смисълът на политиката, нали така? 
Nedelin Boyadjiev: Пък ти вярвай на партии, получаващи пари от американски, немски и незнайно още какви фондации... Не. Смисълът е партиите (части от едно цяло) да се групират по идеологически и визионерски признак. 
Ангел Грънчаров: Но признаваш, че ако има РЕАЛНА СИЛА, която може да направи реформите, това е ДБ, нали така? Все пак не си наивник да признаеш, че народът ще обикне толкова "Глас народний, глас Божий", че да даде властта един ден на Светлю и приятелския му кръжец? 
Nedelin Boyadjiev: Къде обаче има изчистена идеология днес? 
Ангел Грънчаров: Там е работата, че "визията" и "идеята" на партиите и на партийците у нас е не друго, а КАРИЕРАТА, т.е. ПАРИЦАТА? 
Nedelin Boyadjiev: Да, в ДБ има експерти. И при нас има, просто не са поименно известни. Дали обаче твоите хора имат воля за промяна е друга тема. 
Ангел Грънчаров: Аз само това ти казах по повод Светлю-Мицевата мотивация за занимания с политика, а ти скокна да ми говориш врели-некипели за мисия, визия, идея, ценности и други работи, които са бошлаф-работи в очите на Светлювци и Мицевци... 
Nedelin Boyadjiev: Не го отричам. За кариеризма. Но толкова години без да сме във властта... Ти, ако беше кариерист и наш член, кандидат в нашата листа, нямаше ли досега да се откажеш и да мигрират към по-успешен полит. проект? Примерно - която партия на власт си намислиш... Не си лягам и не ставам със Светльо и не знам тайните, скрити в главата му. Моите хора са ДОКАЗАЛИ НА ДЕЛО волята си за промяна, и то истинска. Христо Иванов като министър се бори за правосъдна реформа, като Боко се изметна, си даде оставката. Ген. Атанасов е бил до Костов в най-тежки моменти и никога не се е поддал на съблазните, на които мижитурките от СДС се поддадоха, с оглед да намажат нещичко от властчицата (Сашко Йорданов, Георги Марков, дори "светеца" Едвид Сугарев продаде идеите си за една презряна консулска служба в Ниш!)... 
Ангел Грънчаров: Мен менте-партии като Светлювата просто нема как да ме вербуват... 
Nedelin Boyadjiev: Не го отричам, казах, че и аз съм бил ммм... "ваш" избирател. Ама бивш. 
Ангел Грънчаров: Трудно е мен некой да излъже... Чудя се ти как се подлъга... 
Nedelin Boyadjiev: И аз не знам. Ако разбера някой ден, ще ти разкажа, да напишеш докторат по политология. Честно! 
Ангел Грънчаров: Там е проблемът, ето тия бивши демократи като теб, разочаровани и затова гласуващи за какви ли не тарикати от рода на Сидеров, Янета Разни, копейкиновци, светлювци-мицевци, боковци, славчувци... 
Nedelin Boyadjiev: До момента не съм разочарован. За картонени проекти на ужким спасители на нацията никога не съм гласувал. 
Ангел Грънчаров: Факт, и то неоспорим е: у нас има няколко реални сили, а истински и доказано реформаторската сила е само ДБ. Който наистина иска реформа, а не ментета и тарикатлъци, гласува за ДБ. Ти чете ли какво е казал Теди Москов? 
Nedelin Boyadjiev: Я да те питам... А кое е антикомунистическото на Христос Айвановски-Бойкикев, чийто трудов стаж е единствено като капак на пари от соросоидни фондации и министър на Бойко? Не. Какво е казал? Лапач на пари да кажа. И аз чета опорки, не само ти. 
Ангел Грънчаров: Теди Москов: "Аз винаги съм гласувал за ДСБ и продължавам да гласувам за ДСБ. Това, че не можеш да избереш за коя партия ще гласуваш значи, че не си достатъчно умен." Аз, Ангел Грънчаров, не само че мисля като Теди Москов, но също като него гласувам винаги за ДСБ... 
Ангел Грънчаров: Аз те съветвам като кандидат от листата на "Глас народний, глас Божий" да направиш една достойна стъпка, рязко противоречаща на приятелските ти чувства към Светлю Витков: да заявиш, че моментът е толкова сериозен, че нема как да си играем на интересни, налага се да се гласува за ДБ, да призовеш всички, които искат да гласуват за теб, за ДБ. И тогава ще докажеш на дело, че си способен да направиш нещо добро за България. Като приятел ти го казвам. Най-голямото богатство на този свят, приятелю, е чистата съвест. И достойнството. Понеже знам, че си стойностна личност, ти казвам това, отправям това предизвикателство към теб... 
Nedelin Boyadjiev: Ма не ме кефят от ДБ, какво да направя? Може да са много готини в очите на избирателите си, но не съм особено впечатлен... Аз имам приятели (като теб), фенове на ДБ, като Петко Русанов (фенове на ВМРО), имам приятели, фенове на БСП... И всеки ме дърпа към своите. О, и фенове на ГЕРБ имам за приятели, примерно Ники. 
Ангел Грънчаров: Таз коварна приятелска любов към Светлю те тресе, емоцията е много коварно нещо. Чувам разни едри дами около мен да ми казват глупости от рода на тази, че щели да гласуват за Боко, щот имал "неотразим еротичен чар", представяш ли си?! Никчо пък щял да гласува за него щот предполага, че он щял да се върне на бел джип и тогава неговите калинки в образованието щели да му намерят работа като учител... 
Nedelin Boyadjiev: Ти как виждаш ситуацията, как ще гледам утре съпартийците си, ако насред кампанията се фръцна и кажа абе, вижте кво, мои фенове, гласувайте за друга партия, спомената от мен поименно, или по ваша съвест! Ти как би се чувствал в листата на ДБ и изведнъж да се тръгнеш в името на (каквото и да е)? Като се изсереш на досегашната си политическа позиция. 
Ангел Грънчаров: Ами сметам, че ще дадеш на съпартийците си пример, достоен за следване, т.е. че след това ще ги гледаш смело право в очите, ти по този начин ще им дадеш нравствен пример: да спрат да са шмекери на дребно в политиката и да направят нещо наистина добро за България. Съветвам те, кажи на Витков този мой призив, да видим как ще реагира. Нещо като лакмус. Да резберем той народа ли обича повече от себе си - или себе си обича най-много от всичко друго на света?! Ма само щото някой ти казал, че хикс са по-добра партия от игрек. Не, приятелю, щото истината е такава, затова. Ти като историк трябва да обичаш и почиташ истината не по-малко от мен, философа. 
Nedelin Boyadjiev: Що пък да сме шмекери? Шмекерите бяха Ж. Ганчев, Бареков, царя, Борисов, Виденов, много сини, които предадоха идеята. Има един, сменил 10 партии... Да, бе, обичам истината. За съжаление обаче тя излиза наяве пост фактум, след смъртта ни. 
Ангел Грънчаров: Същите сте, приятелю. Тъжно ми е, но като правдолюбив човек ми се налага да ти кажа и това. Кат Копейкин сте, като Бареков сте, катт Янетата Разни сте, кат Жоржи сте, Бог да го прости... Извинявай, приятел си ми, но истината ми е по-скъпа. Нали точно това казал Аристотел, като негов скромен ученик ето и на мен ми се удава случай да кажа същото на теб... 
Nedelin Boyadjiev: От моята камбанария все още не е точно така, но... Не е късно да се разочаровам. Не е дошъл моментът още. 
Ангел Грънчаров: Аз просто предложих, подхвърлих идея за необходим дебат вътре в средите на вашата партия. Не е момента сега, когато страната е в тежка криза, да играем на дребно и за своите лични амбиции. Който е патриот, който обича народа, нека да направи това добро: да призове да се гласува за ДБ с оглед всички демократи да си обединим силите, да вземем властта, да изведем страната от беззаконието на окопалата се в държавата ни мафия. Пък като отправите такъв достоен призив, щом вземе властта, ще ви отчетем заслугата и ето, теб можем да те сложим шеф на образованието в Пловдив. Да видим тогава дали ще в възстановиш мен в некое училище като учител, та да се възстанови справедливостта... 
Nedelin Boyadjiev: Този дебат в нашата партия предстои. Ще го повдигна на бъдещо наше събрание. Сигурно ще стана за смях и ще отнеса храчките. 
Ангел Грънчаров: Ние, правдолюбивите, винаги сме най-плюти. Поне си историк и нема нужда да ти давам аз примери в туй отношение. А че ще те оплюят, е на 100% сигурно. Мен редовно са ме плюли и то къде ли не, в партии, в учителски съвети, в министерски кабинети, по блогове и пр. 
Nedelin Boyadjiev: Пак да кажа... Нашият полит. проект няма за цел на всяка цена да мине през трупове, за да вземе властта. Опитваме се да сме полезни, ако народът ни подкрепи. Ако пък не, светът ще го има и след нас, и без нас. Докато фенове на ДБ кръв серат да вземат властта. 
Ангел Грънчаров: Иначе ти благодарен за това така спонтанно, но за сметка на това толкова искрено интервю-спор! Нека да дадем пример за това как възпитано спорят двама учители-демократи. (Мен други наши общи познати при спорове редовно ме... псуват!) Нали не възразяваш да обнародвам разговора ни? С чисто възпитателна цел, не за друго, зер, учители сме... макар и безработни... 
Nedelin Boyadjiev: Хубаво, нека я вземат! Тъкмо ще си проличат много неща, които сега са скрити от избирателя. 
Ангел Грънчаров: И как ще сте полезни за народа като се борите за проклетата субсидия, та лидерите ви да имат в изобилие джобни пари като посещават баровете?! 
Nedelin Boyadjiev: Абе, по-добре е да не го правиш, ма знам, че няма да се съобразиш... О, вашите лидери не ходят по барове и ресторанти, докато избирателите им са в гладна стачка по време на протест! 
Ангел Грънчаров: Има всекакви и в ДБ. не са светци. Но като видим кръвосерници за властта, ще ги гоним, и то съвсем демократично. Аз постоянно бдя за такива и ще бъа първият, който ще хвърли камък по тях. Амбицирал съм се докато дишам да се боря за демокрация, и то реална, независимо от цената, която плащам. 
Nedelin Boyadjiev: Не хабят субсидията за джобни, не, ма как! 
Ангел Грънчаров: За партийната работа следва да се плаща като за всяка друга. Нема лошо лидер на партия да получава заплата от нея като няма други доходи. 
Nedelin Boyadjiev: И всеки, който не е с нас, е против нас и ни краде гласоподаватели. 
Ангел Грънчаров: Ето че имаш злобна емоция против ДБ, която те заслепява. И повтаряш ПИК-овски "аргументи", значи оттук излиза, че "Глас народний" така или иначе обслужва статуквото. Мерси, че го призна... 
Nedelin Boyadjiev: Поне този фанатизъм го няма сред нас. Нищо такова не съм признал, то се вижда в интернет. 
Ангел Грънчаров: И то на дело... Нема никакъв фанатизъм, а ако има, това е фанатизъм на истината, срещу която не се рита както не се рита и срещу ръжен... 
Nedelin Boyadjiev: Никак нямам злобни емоции към никого. Което е странно. 
Ангел Грънчаров: Разпилявате гласовете на ядосаните на властта граждани, по този начин помагате на боковско-комунистическия мастодонт... Щото ако немаше такива като вас и копейкиновци и славчувци, ДБ щеше да вземе властта самостоятелно и тогава майка й жална на мутро-комунисто-ченгесарската олигархия... както стана в 1997 г., нали си спомняш онова време, историко?! Помниш ли тогава като бяхме обединени, колко спечелихме?! (Къде ли беше честния народен син Светлю тогава?!) 
Nedelin Boyadjiev: Съжалявам, ама аз съм учил, че многопартийносттаи свободата на избор (колкото и тъп да е той) са елементи на демокрацията. Друго е при тоталитаризма, само една партия.. И никой да не гласува за нея, пак печели със 100% изборите. 
Nedelin Boyadjiev: Не знам къде е бил Светльо тогава. Сигурно в залата по карате. 
Ангел Грънчаров: Ти нима смяташ, че ние сме демокрация?! :-) Я си помисли още малко по тоз въпрос и ми се обади след това... 
Nedelin Boyadjiev: Не мисля. Не сме. 
Ангел Грънчаров: Вярно е. А искаш ли да бъдем? Демократ ли си? Нека тогава да си обединим силите за да победим мутро-комунистите... 
Nedelin Boyadjiev: Ще ги победим в някоя паралелна вселена. При това, след векове... Иначе, съм оптимист. 
Ангел Грънчаров: Не, сега трябва да ги победим. Щото иначе България отива по дяволите. Това неверие като твоето трови душата на редовия български масов тарикат... 
Nedelin Boyadjiev: Народът си иска робството. И вие му помагате да е роб вовеки - щот много го обичате и не искате да му пречите на робуването?! 
Nedelin Boyadjiev: И на всички предишни избори трябваше да ги бием и с много, ама... Не стана. 
Ангел Грънчаров: Ами причината е, че не сме си обединили силите. И щото допускаме неверието в собствените сили да ни трови живота. Като се делим на много партии даваме повод за радост на ченгетата... А за тези радост те плащат скъпо-прескъпо на тези, които им я доставят. 
Nedelin Boyadjiev: А обещанието беше, че ще се оправим, ама не днес, ами утре. Ще ти купя колело, ама друг път. Та така и с реалната демокрация... 
Ангел Грънчаров: Днес си искаме колелото! Да го покараме веднага. Требва просто да фанем "баща" си (народо) за ръка и да го заведем право в магазина... 
Nedelin Boyadjiev: Демокрация, ама - друг път. Така, така... Ама вместо да хванем народа, хващаме... нещо друго. 
Ангел Грънчаров: Иска се време да уврат тъй дебелите български глави, така е. А учителството не помага. Не си изпълнява ролята. Възпитават роби и мижитурки - тарикатстващи роби и мижитурки. Каквито са учителите, такива и учениците. Но това е тема за друг разговор. Да спираме дотук, че това интервю ще стане безкрайно. Казахме си най-важното, нали?! Добави още нещо важно ако си го изпуснал и да туряме точка. 
Nedelin Boyadjiev: Като завършек - светлината в тунела се вижда, ама все още е много далече. 
Ангел Грънчаров: А от мен: хубав ден! Извинявай, ако нещо лично съм те засегнал. Щот се увличам на места. Но и аз съм човек, немам претенции да съм праведник... 
Nedelin Boyadjiev: И още нещо. 
Ангел Грънчаров: То таз светлина може да е и от идващия влак де, дето ще ни прасне по долбокоумните глави... 
Nedelin Boyadjiev: Песимистът е добре информиран бивш оптимист... Да, възможно е светлината да е от задаващ се влак, което предстои да разберем... Няма какво да добавя. 
Ангел Грънчаров: Да, и това е възможно... Бог да пази тъй умния ни народ, който не си знае собствения интерес даже, опитвайки се да прецака живота, историята, Бога, съдбата и себе си дори! Нали не си ми се обидил? 
Nedelin Boyadjiev: Съвсем не. 
Ангел Грънчаров: Радвам се! Дай едно линкче от тази публикация на Светлю да види как титанично си се борил за честта на партийния си вожд... Пък ако ме даде под съд, здраве да е, аз имам много пари, купища пари имам, повече пари от Боко имам даже - и ще му платя глобата... 
Nedelin Boyadjiev: Няма да те даде под съд. Даже няма да ти бие шамар с крак. Спи спокойно. 
Ангел Грънчаров: Да ме набие бива, аз съм свикнал да ме бият... :-) Колко шамари отнесох от тъй строгите другарки от ТЕТ Ленин! :-) Как възприемаш заглавието, което турех на диалога ни: 

Възможно ли е у Нашенско да има умно гласуване, т.е. лидерите на малките партии да призоват всички да гласуваме за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ? 

Или: 

Дали лидерите на малките партии са способни да надмогнат егоизма си и в името на България да призоват да гласуваме умно, т.е. за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ? 

Така май най-добре личи смисъла на нашата дискусия, ако изобщо искаме да има некакъв смисъл де...

Nedelin Boyadjiev: Добре е.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)


7 коментара:

Анонимен каза...

За жалост, няма алтернатива на ГЕРБ. Просто трябва да се гласува за тях, защото иначе бесепейците ще се възвърнат на бял кон.

Анонимен каза...

Като гледам, че интелигентни, образовани хора са заблудени като вашите приятели Неделин и Ники, пък и има един списовач който се нарича писател - Хр Стоянов, какво да кажем за обикновените среднообразовани хорица. Дали няма да се окаже прав оня дето каза за 80% дебили?... А колкото до Вас, моите адмирации за отстояване на демократичната позиция. Рейгън беше казал, че няма по-справедливо наказание от бедността за една глупава нация.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за оценката! И за това, че ми припомнихте мисълта на Рейгън, ще й отделя подобаващото място в блога си веднага...

Анонимен каза...

Уважаемият г-н Грънчаров е също толкова наивен, щом си въобразява, че ако партия с избиратели между 800 и 5000 д. изчезне от политическото пространство (саморазпусне се като ДЕОС или временно спре да се явява на избори), нейните избиратели (дори след призив на партийното ръководство) ще се юрнат като гладни кучета да гласуват тъкмо за партиите от коалиция Демократична България (независимо от това, кои партии са в нея). Много избиратели ще предпочетат да си отрежат ръката, ако гласуват за тия "джендъри от Продай България". С други думи, повечето избиратели на даморазпуснака се партия най-вероятно биха избрали или да се влеят в редиците на негласуващите, или да гласуват за коя да е друга партия/коалиция. Щото ако те искаха да гласуват за ДБ,щяха да гласуват именно за ДБ, а не - за друга партия, припозната като своя. Грънчаров, сам обявяващ се за върл демократ, забравя, че именно богатството от възможности, предлагано от многопартийната политическа система и свободата за избор на партийни кандидати по съвест. е символ на демокрацията. А апелирането за гласуване за една единствена партия, ако може 100% или 300% само за нея, е символ на една отминала епоха, която не бива да забравяме, но и не е хубаво да повторим. Визирам мракобесния тоталитарен период. Явно за Ангел между демокрация и тоталитаризъм има знак за равенство. Така той показва, че не е научил основни неща в часовете по история. Учебникът по история е за четене, а не - за подпалка на камината...

Анонимен каза...

Незнайно по каква причина Грънчаров си е наумил, че единствено той разбира всичко, само той знае всичко за всичко. А другите хора около него, които не споделят неговото мнение 1 към 1, да някакви бавноразвиващи се дебили, идиоти или просто глупаци. Самообожествил се е, също като римски император. С такова мислене в 21-ви век не се стига много по-далеч от... Хм...

Анонимен каза...

Ако всички останали шофьори карат колите си срещу теб, може би ти караш в насрещното. Тоест, я!, може пък да не си прав винаги и във всичко. Или поне болшинството околни мислят различно от теб. И, когато започнеш да чуваш едни и същи неща от различни хора, може пък понякога те да са правите, а не - ти.

Ангел Грънчаров каза...

Дежурната другарка-оплювачка този път ни е ощастливила с цели три коментара, бравос, явно сме достигнали некоя фина струна в душата й. Нейните "аргументи", както винаги, са смехотворни. Тя дърдори, че у нас било имало демокрация, което е интересно допускане, само дето не е верно. Критерий за истинност за другарката е бройката на приемащите нещо, колкото повече хора "мислят" нещо, толкова то е по-верно, което е идиотщина. За истината, другарке, не се гласува, теперь поняла? Това, че у нас масовият българин прави глупости или бълва идиотщини като Вас, не значи, че тез глупости и идиотщини са задължителни и за по-умните хора. Хубаво е, другарко, че мразите така искрено ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, щот Вие сте най-точен показател за това кое е добро: което мразите, то е добро, то е също така и истинно, правилно, вярно. Благодаря Ви за тъй специфичната подкрепа на моите тези! Хубаво е и това, че проецирате себе си (своите пристрастия!) върху мен, не аз, а Вие жалите за комунизмо-социализма, ама тук дърдорите тъпотии, че аз съм бил кат Вас, амче ако беше истина това, Вие щяхте неуморно да ме фалите ма, другарко?! Мислете малко кат се изказвате, станахте за смях на гаргите...