понеделник, 14 юни 2021 г.

Как водеше занятията по психология в пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" изгоненият от образованието "пълен некадърник Грънчаров"?

 

Начало на диалог на канала ми в youtube.com:

Heyy Hey: Трябват ни повече такива учители! Браво! 

Angel Grancharov: Благодаря за подкрепата! Дано не иронизирате. Не зная дали Ви е известно, че мен тъкмо за такива уроци началствата в образованието ме обявиха за "абсолютно негоден да бъде учител" и ме уволниха с мотив "пълна липса на качества да бъде учител". Опитах се да си защитя правата, съдих директорката, спечелих делото на три инстанции, Върховният съд ме върна на работа, но това само я амбицира да подготви още по-добре новото ми уволнение, пак ме уволни, пак я съдих, пак спечелих делето на Окръжен съд, тогава вече се наложи властта да използва целия си ресурс и успяха на ниво Върховен съд да намерят съдия, който да узакони директорския произвол. И ето, аз вече три години съм без работа. А имам още години до пенсия. За да се прехранвам някак се видях принуден да стана пазач. Остракираха ме от образованието, отнеха ми преподавателските права и ме подложиха на безчет унижения. Аз дадох пълен израз на беззаконията на управляващите пловдивското образование, по тази именно причина те ми отмъстиха така жестоко. Извинете, че Ви занимавам. Всичко добро Ви желая!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...
Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Впечатления от твои урок за Разколников чрез майевтиката.

Въпрос: Какъв беше урокът?

Отговор: Отличен. И мислим, че при такава тема и ние бихме постъпили
така.

Въпрос: Какъв по убеждение е Грънчаров?

Отговор: Тои твърди, че е привърженик на дясното (почитател
на Иван Костов, който разпродаде България не в интерес на народа).

Въпрос: Какво видя, че е постигнал с казуса?

Отговор: Масовата поддръжка на постъпката на Разколников от страна
на учениците!

Въпрос: Защо тогава Грънчаров е против революцията (всъщност философията на самият Достоевски има своеобразен нацистки уклон спрямо руското славянство).

Отговор: Типично революцията е проява на ляво мислене. Следователно „дясното“ на Грънчаров е само рационално, не и емоционално. Неслучайно е готов на „битка“ срещу несносно ръководство!

Жак Асса и Ваня Асса

Анонимен каза...

Ами... стандартен даскал.

Бачо Кольо каза...

Грънчаров е чел много малко художествена литература и това му личи. Имам съмнения, че познава творчеството на Ф.М. Достоевски само от повърхностни популярни писания за него. И че не го е чел...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Бачу Колю проецира в случая и понеже знае нещичко за Достоевски единствено от трудовете на Ленин, които е изучавал за встъпването си в Партията-Кърмилница, та по тази причина ми отправя този тъй смехотворен упрек.

Бачо Кольо каза...

Не твърдя, че съм вещ познавач на Достоевски. Чел съм в оригинал "Братя Карамазови" , а "Идиот" на български. "Престъпление и наказание" не съм. Колкото до трудовете на Ленин - да чел съм ги и съм ги конспектирал - в рамките на учебните програми по идеологическите дисциплини на моята инженерната спациалност. И това е факт, от който не се срамувам. За разлика от теб - за теб фактът, че си завършил "Марксизъм ленинизъм" в Университете имени Жданова е източник на голям срам и нескрити комплекси. Това е дълбока и твоята срамна тайна. Нещо, което се мъчиш да забравиш Всуе!!! Докато ти си конспектирал "Държавата и револючията", аз гълтах курса по физика на Фейнман. Докато ти зубреше "Матирриализъм и емпериокритицизъм" аз ходех на практики - обикалях заводите на Москва и Източна Украйна. ...толкова за Ленин...

Ангел Грънчаров каза...

Глупости, таваришч Колю, объркАл си се много. Не съм чел Ленин никога, нищо че съм учил в Санкт-Петербургския университет. Професорите по ленинизъм бяха толкова прости, че аз се справях при тях с лекота, като им говорех общи приказки, пародирайки Ленин, и те ми пишеха шестици. Ленин е тъп и прост, но много злобен, тъкмо като последователите си, сред които ти заемаш почетното място сред читателите на моя блог. Язък, че си чел физичини книги, никакъв ефект немат връз мисленето ти. С тази злоба доникъде нема да стигнеш. Интересно е, че не се усещаш колко много се излагаш. Погледни каква е темата, а ти ми говориш за Ленин...

Анонимен каза...

Педагогическото майсторство на г-н Грънчаров е очевидно. Иновативните начини на преподаване плашат онези, които не са способни да ги оценят защото не им достигат ментални възможности да ги оценят! По принцип лошо е, когато "калинки" заемат постове, отговарящи на максималната им некомпетентност (според принципа на Мърфи).

Иванка Топалова