Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 юли 2021 г.

Каква идея, концепция и платформа за промяна в образованието съм предложил още в 1999-та година?

Това е начало (първа статия) на поредица, към която има още няколко текста (също непубликувани досега), която ще публикувам в нейната цялост съвсем скоро. Интересно е, че сред тия текстове има и един, който представлява оригинална идея и платформа за нов тип гражданско образование. Намерих тия текстове наскоро в архива си. Между другото намерих и една папка, съдържаща мои диалози (в платонов маниер), писани още през 80-те години на миналия век, смятам, че те ще бъдат твърде интересни, предвид това, че съм ги писал когато съм бил съвсем млад - и съм бил принуден да живея в една крайно неприятна обстановка (тогава у нас комунизмът беше в най-"зрелия" си стадий!).








(ОРИГИНАЛНОТО МЯСТО НА ГОРНИТЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ, СЪДЪРЖАЩИ СТРАНИЦИТЕ НА МАШИНОПИСНИЯ ВАРИАНТ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКЪВ ТЪПАНАР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВОБОДА В ОБРАЗОВАНИЕТО НИКОГА НЯМА ДА ИМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕЩАСТЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА СВОБОДА ЩЕ МИ ПИШЕ ТОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИСКАШ СВОБОДА ЗА ДА МОЖЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕКАДЪРНИЦИ ДА СЕ НАМЕСТЯТ В ОБРАЗОВАНИЕТО И ДА ВРЕДЯТ НА ДЕЦАТА НИ, ПРОКЛЕТ ЗЛОДЕЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВИМ ЖИВА ВЕРИГА И НЯМА ДА ТЕ ДОПУСНЕМ ДА КАНДИДАТСТВАШ ЗА ШЕФ НА РУО-ПЛОВДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЕ НАКАРАМЕ НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ ТЕТ ЛЕНИН ДА ТИ НАПРАВЯТ МЕЧКА НО ТИ ПОВЕЧЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО НИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОГА НЯМА БЪДЕШ ПОВЕЧЕ УЧИТЕЛ, КАМО ЛИ ПЪК НАЧАЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ ДОКАЗАНО ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКТО ДОКАЗА ТОВА ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН ДИРЕКТОРКА ГОСПОЖА АНАСТАСОВА, ДА НИ И ЖИВА И ЗДРАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОКЛЕТ ДА СИ, ДУШЕВАДЕЦО ПОДЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кое образование? Платеното от данъците на хората или другото - платено от заинтересованите родители?

Анонимен каза...

Толкова постове си изписал на тази тема а не си разбрал, че Кое образование е най важният въпрос.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, въпросът "Кое образование?" е тъп. Първо, всички видове образование се плащат от родителите, по различни начини, но от тях. Второ, ако нещо наистина е образование, никакво значение няма как се финансира. Маркзизмът, другарко, Ви е изпепелил мозъко...

Анонимен каза...

Глупости. Ако образованието е финансирано с данъците, 53 годишният чичо Гошо, който няма деца и внуци в момента ангажирани в системата и работи склададжия в Лидл , може да каже - Чшш, ей аз ви плащам и 16 урок от учебника по История не ми харесва защото е русофобски и затова го махнете. И ще е прав защото той плаща.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, чичо Ви Гошо нека да си гледа склада и да не се изказва за образование. Щот е необразован и образованието не е лъжица за негоеата уста. А ще плаща щот тъпанарите като него носят вина за състоянието на държавата. В кояти всичко е объркано, а не само образованието..

Анонимен каза...

По тази логика Пенчо активист на Дабг ще каже - а ти бе Гранчаров с твоята диплома на която пише издадена от Ленинградският университет и квалификация на която пише издадена от катедра Марксизъм Ленинизъм на СУ също нямаш право да се изказваш за нашето образование. Ходи да даваш съветите си в Ленинград.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, това ще го кажете Вие, а не Пенчо от ДБ, по причина на това, че Вие, а не той, сте злодейка и завистница - каквато изобщо не и имало досега в историята. (Още май жалите, че не сте учила в СССР, а в рабфака, мама му стара, докато сте жива ще жалите че Партията някога не Ви е пратила в СССР...)

Анонимен каза...

Желязна логика, всички знаят, че завършилите в СССР имат блестяща кариера. Ти си ярък пример за това. Няма как всички да не ти завиждат.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз не съм кариерист като Вас, тъй че кариерата не ми е бляскава като Вашата. Друго е бляскавото у моя живот, което именно и Ви изгаря от тази пуста завист. Между другото "всички" няма как да ми завиждат, другарко, по простата причина, че "всички" не са завистливи (и некадърни!) като Вас...