Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 юли 2021 г.

Кога Славчо ще разбере, че управлението на държава не е като управлението на частна чалга-шоу-фирма?


Слави Т. Трифонов написа на страницата си във Фейсбук:
преди 9 часа

Днес беше един хубав ден за българската демокрация, защото това бяха най-честните избори досега. И не заради резултата на "Има такъв народ", а заради новите изборни правила, които ограничиха максимално купения вот, корпоративния вот и манипулациите с "мъртвите души".
Подкрепата, която получи "Има такъв народ" е изумителна. Искам да благодаря на всички, които гласувахте за нас. Наистина оценяваме вашето доверие.
Утре в 11 часа ще обявя какво ще направи "Има такъв народ".

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Това

Утре в 11 часа ще обявя какво ще направи "Има такъв народ" на мен лично ми звучи доста дразнещо. Щот издава неприкрит, пък може би дори и несъзнаван авторитаризъм, който е най-лошият вид авторитаризъм (може да се мислиш дори за демократ, ала да не си такъв, наопаки, да си точно обратното на демократ!). Славчу не съзнава, че в създалата се ситуация, според вота на народа, не он ще може еднолично да решава що да се прави, а това нещо ще се решава с ПРЕГОВОРИ между трите партии, които са против статуквото (някои от тях поне се представят за такива, а дали НАИСТИНА са такива ще се разбере според делата, според поведението им!). Тъй че доста се е объркАл "г-н С.Трифонов": крайно време е да разбере, че като политик вече ръководи не частна чалга-шоу-компания, а има претенции да ръководи цяла държава, а в това си ново амплоа да има много здраве от мен, че ще го оставим да решава всичко еднолично, както, прочее, правеше и ненагледното чудо от Банкя, нали така? Ако Славчу продължи да показва АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ НЕДЕМОКРАТИЧЕН МАНТАЛИТЕТ като въпросното ненагледно (и прегръщащо се с фенките и феновете си!) чудо от Банкя, нека да знае още отсега, че ще се провали в политиката значително по-бързо - отколкото се провали същото това ненагледно авторитарно държащо се чудо от Банкя. 
Това искам да кажа засега. На Славчу ще му се наложи да седне на масата за преговори и там заедно с другите лидери да решават какво трябва да се прави, какво е разумно да се прави. Ако не го стори, ще бере ядове, включително и от свободолюбиви личности като мен, които ненавиждаме органично авторитаризма - и то във всичките му разновидности! 
Въпросът за размисъл, който поставям, е: кога Славчу ще разбере, че управлението на държава не е като управлението на частна чалга-шоу-фирма - и че като политик е забранено да се държиш авторитарно?
Толкова засега. Желая ви хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: