Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 юли 2021 г.

Поздрави от мен - с пожелание за приятна вечер!

 







Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Много сте остарял в последно време. Сигурно нямате и 70 години още, но изглеждате на 75 поне.

Ангел Грънчаров каза...

Значи съм младолик, другарко. Вие нима не знаете, че реално погледнато съм на 87 години?

Анонимен каза...

За 87 изглеждате поне 10 години по-млад. Ако е истина, де.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, другарко! Толкова сте благородна: подмладихте ме с цели 10 годинки! Вие сте същинско ангелче! (Макар и да продължавате да плюете отрова като змия-усойница... но то си е обичайно за Вас де, Вие не можете да измените на същината си... комуноид без злоба става човек, а Вие не можете да израстетете чак дотам, въпреки че правя нужното да Ви обуча...)

Анонимен каза...

Не знам, Грънчаров, къде сърцето ви побира цялата ви злоба. Не му е лесно.

Ангел Грънчаров каза...

Проблемът е Ваш, другарко. Просто се мъчите на мен да припишете своята злоба. Значи Вашето сърце, другарко, е страдащото, погрижете се. А с просто око се разбира, че моето сърце не таи никаква злоба към никого. Никой човек на този свят мен не ме е възприел като злобен - освен Вие.

Анонимен каза...

Личи си кой е злобен - на когото сърцето му е болно. То сърцето ви да не от камъни, че понася всичкия ваш бяс? :)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вашето сърце е здраво, тъй ли? Пълно със злоба, ала здраво?! Щот имате напълно безчувствено сърце, а и съвест немате, така ли си обяснявате зравината му?

Вие сте голема шегобийка, другарко? Що не се пробвате да участвате в комично шоу, може там да Ви е талантецът - и да се успокоите най-сетне, че тази завист Ви изгаря.

(Апропо, моето сърце е болно щот цял живот се боря с тъпанарки като Вас, които просто немат сърце... да не говорим пък за акъл!)