Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 август 2021 г.

Да бъде изхвърлена от Дома за стари хора, да бъде оставена да живее на улицата и да спи на тротора една 89-годишна жена е престъпление против човечността!


Тази сутрин в блога на Общността на небезразличните граждани открих следния 

АПЕЛ ЗА ЧОВЕЧНОСТ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО


Желая Ви приятно четене и приятни размисли! Хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров има голям апартамент и къща в Долн Баня. Защо не прояви човечност и не приюти баба Марийка?

Ангел Грънчаров каза...

Защото, другарко, не мога да се вредя от човечни другарки като Вас, които се блъскате коя по-напред да покаже човрчността си и да приюти при себе си бездомната баба Марийка. Та затова, другарко, аз лично не мога нищо да направя, другарко, сега доволна ли сте поне малко?

Анонимен каза...

Аз не желая да приютявам баба Марийка, но и не рева лицемерно за това. Дай личен пример и направи добро дело. Иначе си лицемер и менте.

Анонимен каза...

Сократ ще приюти баба Марийка, ама Гръйнчаров не е Сократ. Гръйнчаров хленчи, щото той е артист и не му дреме за откачената баба! Дай пара на коткарката от продажбата на твоята кола бе, Гръйнчаров! Пак ли ще ревеш, че нямате какво да ядете с госпожа жена ти, та някой балама пак да ви прати пари и сухоежбина?

Буден гражданин

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз не рева, а изнасям нравствен урок на темерути като Вас. Понеже съм добър учител правя нужното Вие да пожелаете да дадете тизи тъй добър личен пример. (Аз моите лични примери ги давам всеки ден, за мен не се безпокойте, а се погрижете за себе си.

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, представяща се сега като "будна гражданка", нека да прочете горния ми коментар. Той е за нея. Аз, другарко, постоянно изнасям разни урици, още ли не сте вдянала що става??!

Ангел Грънчаров каза...

Уроци исках да напиша...

Анонимен каза...

Каквито и "урици" да изнасяш, Мария няма да ти припише апартамента току така. Ако я приютиш у вас, или в Долна баня, тогава може.

Анонимен каза...

Покажи на практика. Или прибираш баба Марийка у вас, или си лицемер, схемаджия и лъжец. И цял Пловдив ще научи!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, щом за Вас нейният апартамент е такъв мощен стимул, тогава вземете я Вие. Но тогва постъоката Ви ще загуби нравствения си смисъл. Другарко, опитайте да помагате без да мислите за каквато и да е изгода и тогава лека-полека ще почнете да ставате по-добра. Щот с тази злоба ще останете един ден съвсем сама.

Ангел Грънчаров каза...

Аз отдавна съм показал какъв съм. Няма какво повече да показвам. Но ето че Вие, другарко, имате шанс да станете добра - и да изкупите част от мерзостите, които правите цял живот. Баба Марийка е Вашият шанс да станете човек, другарко. И да престанете да сте мерзавка.

Анонимен каза...

O, неразумний юроде, поради что ся срамиш да бръщолевиш глупости, че си бил безкористен и праведен, след като всичко, което досега си вършил и вършиш в клетия си животна доносник и фалшив антикомунист, винаги е било за пари. За какви уроци бъбриш и кому даваш уроци, като си подгизнал в Лъжа и Лицемерие!

Сократ

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как хубаво Ви е описАл Сократ! Вникнете в думите му! И престанете с доносите. Майната им на парите! Погрижете се за душата си. Щот в Ада ще се пържите цяла вечност...