Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 31 август 2021 г.

Каква жалба до полицията изпраща днес отново бездомната 89-годишна баба Марийка?

Вчера се срещнах с отново бездомната баба Марийка (тя наистина няма къде да живее понеже нейните съседи-самаряни, без никакво право, й отказват достъп до собственото й жилище; по тази причина клетата стара жена вече четвърта нощ е принудена да спи в хотел, където плаща баснословна цена!) и като обсъдихме създалата се тежка ситуация, сметнахме за нужно заедно с нея да съчиним следната жалба, която днес ще изпратим по надлежния ред до съответните длъжностни лица, до които тя е адресирана:

До главен инспектор Георги Машонов, Началник на Второ РУ на МВР – Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив

До живеещите в блока на ул. "Копривщица" № 15 в кв. Смирненски на гр. Пловдив 

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

ДО МЕДИИТЕ

 

 

ЖАЛБА

От Марийка Жекова Иванова, от Пловдив, Постоянен адрес: кв. Смирненски, ул. Копривщица 15, ет. 12, ап. 60, ЕГН: ...


Уважаеми господин Началник на Второ РУ на МВР - Пловдив, 

Уважаеми господин Областен директор на МВР гр. Пловдив,

Уважаеми дами и господа живеещи в блока на ул. "Копривщица" № 15,

Уважаеми господин омбудсман на Пловдив,

На 27 август 2021 г. бях изписана от болница и реших да се прибера в дома си, в апартамента си, намиращ се на 12-ти етаж в блока на ул. Копривщица 15 в квартал „Смирненски” на гр. Пловдив. С мен бяха господата Ангел Грънчаров и Георги Пашев, които са от групата на небезразличните граждани, проявяващи съпричастност към моя проблем и към моите теглила.

Като се обадихме на домоуправителката на блока г-жа Добрева, тя дойде с група живеещи и ни заяви категорично, че живеещите в блока не желаят да ме допуснат до жилището ми, че няма да ми дадат чип за входната врата, че няма да ми разрешат повече да ползвам собственото си жилище! На нашите въпроси с какво „право” си позволяват такова крещящо самоуправство или такъв произвол (такова беззаконие!), а именно да ме лишат от достъп до моята собственост, те отвърнаха по невероятно агресивен начин, крещяха в лицето ми, обиждаха ме по неописуемо грозен начин и пр. Господата Грънчаров и Пашев се принудиха да документират ставащото с видеозапис на скандала, след известно време пристигнаха и представители на медиите, журналисти от сайта Пловдив 24 и в-к МАРИЦА, които също отразиха безпрецедентното събитие. Представител на протестиращите по този толкова недопустим начин мои съседи заяви, че бил повикал полиция по тел. 112, но, кой знае защо, полиция не дойде, въпреки че скандалът продължи към 3 часа! (Подозираме, че той ни е излъгал, че е повикал полиция, по тази причина ние се надявахме до последно, че представител на полицията ще дойде за да ми помогне да получа достъп до апартамента си, за жалост, такъв не се появи!)

На основание казаното заявявам, че Ви моля и настоявам представител на полицията по Ваша заповед да се намеси с оглед да се прекрати произвола на моите съседи, които без никакво правно основание не ме допускат до апартамента ми, до моя дом. Същевременно Ви известявам, че съседът, който живее под моя апартамент, преди време отряза тръбата за студена вода, по причина на което аз дълго време се принудих да живея в нетърпимо тежки и нехигиенични условия, предизвикали след това изгонването ми (за три години!) от моя собствен дом чрез съдебно дело, предизвикано от етажната собственост, т.е. от съседите ми; за това съдебно дело аз даже не бях уведомена, не можах да се защитя, съседите и техния адвокат укриха от мен провеждането му, на мен просто накрая, след изтичането на всички законни срокове за обжалване, ми беше връчено копие от съдебното решение и постановление на частен съдебен изпълнител за плащане на разходите по дело, в което даже не съм била призована, да не говорим да съм участвала!

На второ място се оказа, че съседите ми са разбили входната врата на апартамента ми за да го почистят (!!!), аз нямам представа при това почистване дали не са били ограбени от носачите-роми ценните вещи, които имах в жилището си – понеже до този момент не съм допусната да видя какво е станало в моя дом! Разбрах едва сега, че в акцията по това почистване е участвала и бившата областна управителка г-жа Дани Каназирева, присъствал е и представител на полицията; моля да бъда запозната на какво основание е било извършено то, има ли протоколи за запазването на ценните вещи, намиращи се в апартамента ми (включително и златни украшения и други скъпи накити!). Защото когато са почиствали апартамента ми, аз съм била в Дом за възрастни хора, представител на моето семейство не е присъствал при провеждането на тази толкова загадъчна акция, проведена от съседите ми под покровителството на упомената представителка на държавната власт. (В момента входната врата към жилището ми е запечатана със строителна пяна, липсва брава и ключалка, по този начин съвсем не мога да вляза в дома си!)

По тази причина преди постъпването ми в болница (и след напускането по мое желание на дома за стари хора) аз повече от месец бях принудена да спя на открито, на улицата, на тротоара! (А след това полицията, по сигнал на възмутени граждани, ме вкара принудително в Центъра за психично здраве, където престоях повече от месец и половина, а пък накрая бях изписана с епикриза, в която пише, че съм с „начална фаза на старческа деменция”, което е напълно нормално предвид възрастта ми.)

Като капак на всичко по време на скандала пред входа на блока на 27 август за първи път научих, че етажната собственост вече била завела ново съдебно дело срещу мен, в което те претендирали да им платя разходите по почистването (!!!) на моя дом, като сумата, която искат от мен, е непосилна за моето състояние (единственият ми доход е скромна пенсия!). По тази причина допускам, че те възнамеряват отново по нечестен начин да спечелят и това дело с оглед след това, като не мога да платя претендираните пари, да наложат запор на жилището ми – и по този начин да ме лишат от него!

Заявявам, че желая да ползвам жилището си, по тази причина настоявам по Ваша заповед полицейската власт да бъде употребена по надлежния законен начин с оглед да получа възможността да вляза в своя дом – та произволът, осъществяван от съседите ми, най-после да бъде прекратен.

Ще се радвам ако сторите нужното щото това толкова елементарно човешко право (собственикът да може да ползва законно придобитата си собственост, именно дома си!) в моя случай най-сетне да бъде възстановено и поругаването му от моите съседи най-накрая да бъде прекратено.

31 август 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: …………………

 Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...




Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ти ли ще ходиш да чистиш след като баба Марийка пак започне да събира боклуци и да пълни апартамента? Ти ли ще се грижиш тя да се къпе редовно, да поддържа хигиена за себе си и в блока?

ТИ ЛИ ЩЕ ПОПРЕЧИШ ДА СЕ ПОВТОРИ ТОВА, КОЕТО ТЪРПЯХМЕ 30 ГОДИНИ?

ОТГОВАРЯЙ НА ВЪПРОСИТЕ, ЗА ДА НЕ ИЗЯДЕШ НЯКОЯ ШИКАЛКА КАТО ДОЙДЕШ ПАК ПРЕД БЛОКА НИ!!!

Анонимен каза...

Не ми е известно. Защо питаш мен?

Анонимен каза...

Докато е спала на рафта пред вратата, защото не е могла да влезе в апартамента от боклуци, имало ли е котки в жилището?

Анонимен каза...

Неволно си пропуснал да споменеш обстоятелството, че Мария е превърнала на кочина апартамента си, а с това и целия вход.

Анонимен каза...

Възмутен съм от съседите на възрастната жена! Гледах и двата видеозаписа от случилото
се на входа и нямам думи да опиша потреса си ! Това не са хора, а наистина за лудницата
екземпляри!
Нямащи елементарно възпитание, чувство за човешка, ако не за социална съпричастност,
разбиране състоянието и нуждите на възрастната си съседка и откликването им по
най-разбираемия, разумен и нормален за добрия и почтен човек и съсед начин! Чух
смехотворни лъжи за седем не, а за 30! строителни контейнери уж напълнени и уж
изхвърлени "вирусни, хлебаркови и пълните със смъртоносни бактерии, страшно и
непоносимо вонящи боклуци" на жената от апартамента и от стълбището около входната
му врата , уж натрупани от баба Марийка и събирани от нея "30 години о, велик ужас!" от
смрадните контейнери за отпадъци! От чието въздействие тия вбесени, кряскащи и пискащи
от смразяващата и от обезумяващата ги заплаха и твърдящи напълно сериозно, че от микробите
на бабата паднали жертва и убити били колко ли хора от входа, че даже не ги слушах тези им
кретенски и инфантни абсолютни лъжи и инсинуации! Освен точно същите им и за боклуците
на бабата и за контейнерите, в които те се побрали! Само, че драги лъжци и безчовечници от
този вход, които престъпно лъжете и инсинуирате, които смехотворно лудо кряскате срещу
закона и човечността, които супер срамно, нагло и безчовечно сте решили да завеждате
новото си дело срещу баба Марийка. Този път няма да ви се размине така лесно - нито делото
ви, нито и драстичното ви престъпване на морала, човечността, а вероятно и на закона! Апелирам,
първо, към адвоката на баба Марийка, да предяви контраиск към ищците в първото заседание на
заведеното от тях супер нагло и супер срамно дело. В който да се включат вредите от евентуалното й ограбване, от влизането с взлом в жилището й и пладнешкото му обиране пред очите и в присъствието на Дани Каназирева, интересно в какво качество там присъствала, през цялото ли време на това почистване - престъпно обирджийство - без присъствието на здравата си тогава и в пълния си ум собственичка баба Марийка, на какво законно основание, с какви
документи от това разбиване входната врата на жилище, повтарям - при отсъстващи и при
не призовани по законния начин, нито баба Марийка, нито нейния син и наследник!?!
И второ, към полицая, който ще въвежда във владение баба Марийка - да бъде със свидетелстващо служебно лице, за да се направи необходимия оглед, снимки и протокол за наличност и присъствие, не, само за ценните, но и за всичките вещи на собственичката в него, за които и за накитите си тя ще си спомни, разбираемо, въпреки началния стадий на старческата си деменция! А и точно, заради нея!

2021.08.31г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

За да подчертая моралната деградация на съседките от блока на баба Мария, първата от които викаше и крещеше неописуемо грозно срещу нея, но и срещу много показателното силно
вбесило я придружаване и защита от Ангел Грънчаров законните, справедливите и основателните права на баба Мария. Съседка, която явно е имала възможността и клюкарското любопитство да прочете и да научи от блога му истините за нейното, а и за неговото си дередже, защото се опитваше жестоко, грозно и, без никаква връзка с нещата, за които бе дошъл пред входа на блока с бабата, да го уязви с уж "изгонването" му от работа, като учител по философия от директорката на ПГЕЕ Стоянка Анастасова! Друга също толкова културно-ехидна женичка от входа, пък го обвиняваше съвсем сериозно и с грозния и неморален уж негов "ламтеж" за придобиване на апартамента й! Доказан , обаче и уви, с нейната собствена, безкрайно глупава и много тъжна, макар и фантазна очевидност, а именно - как би постъпила тя, ако бе на мястото му....

Та затова и ще се изпиша:
И, като бивш преподавател, изритан престъпно неоснователно от комунистите в органите му от работа в ТУ-Варна през 2002г., досущ и наистина, както в по-днешното време същото стори най-нагло, неоснователно, несправедливо и мерзко с Ангел Грънчаров - калинката-некадърничка директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова!
И, като ламтящ за апартамента на баба Мария и съ-конкурент на Ангела за същия, поради бедността си, го подсказвам и го обяснявам на заинтересуваните й съседки, защо пиша тук - за да го използват, ако ги почеше глупостта, наглостта и безочието им и срещу мен, както крещяха тези културни и много възпитани женички до скъсване срещу Ангел Грънчаров и се пениха невъобразимо просташки, освен и срещу страшно виновната Баба Мария, че иска да си влезе в собствеността и да живее там, а на Ангела Грънчарова - защото съзрял в нея духовно сродство, а значи и той страшно виновен и аз,
заради сродството си и, че я защитаваме срещу безчовечността им на тия нейни съседки и съседи пред входа на 12 етажния блок в многовековно културния град Пловдив, с адрес ул. Копривщица....№ ...

2021.08.31г. Владимир Петков-Трашов