Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 август 2021 г.

Сега убедихте ли се, че путинизмът е жестока психопатология, т.е. човешко уродство, умствено и морално?


Издигат паметник на Сталин: Фейк новина за демократичния свят или диагноза за руското общество

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Страшна психопатология! Аз отдавна говоря и пиша, че путинизъм е равно на дебилизъм, т.е. на човешко уродство - умствено и морално.

Ето, четете сами:

... Нещо повече – в някои от руските църкви Сталин е изографисван на икони и стенописи, а руският патриарх Кирил (Гундяев) подминава това цинично езичество с мълчание и дори одобрява появата на лика му в православни храмове на Русия. 

Масов убиец като Сталин да бъде изографисван в храмовете като "светец", давате ли си сметка това пък какво значи?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Е тебе и себеподобните ти какво ви засяга някакви хора живеещи на 2000 км от теб какви паметници ще издигат. Умираш да се месиш в чуждите животи.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, там е работата, че тия путински наглеци и тъпанари се месят в нашия живот ма, другарко, нима дори и това не съзнавате ма, другарко путинска комуноидке? Малее, колко сте зле умствено, а пък за нравствено да не говорим!!!!

Анонимен каза...

Грънчаров се вълнува от темата, защото е завършил научен комунизъм и идеологическа школа в някакъв ПУЦ край Ленинград.

Анонимен каза...

По какъв начин Виталий от Ростов се меси в твоя живот? Не ти дава да спиш докато си на работа или ти обира чесъна в двора?

Ангел Грънчаров каза...

В Петербург нема ПУЦ-ове, другарко, те са у нас, Вие нали точно това сте завършИла? Проектирате, другарко...

Другарко, много нещо сте заета да пазите интереса на този въпросния Виталий или Альоша, нема значение как се казва?! Що така?

Анонимен каза...

Интереса на Виталий е свързан по някакъв начин със старец - нощен пазач чиято жена постоянно му дудне, че е виновен за мизерията в която живеят?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, за Ваше нещастие въпросният "старец-пазач" (той е на 62 години!) е твърде богат, толкова, че Вие лично даже не можете да си го представите. И моята жена, която толкова Ви вълнува, е щастлива, че живее с такъв колосално богат човек...