Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 август 2021 г.

Някой иска ли да помогне заедно да помогнем на баба Марийка?


Съобщиха ми, че 89-годишната баба Марийка от Пловдив днес ще бъде изписана от болницата - и излиза на улицата. Проблемът е, че живеещите в нейния блок не желаят да я допуснат до собствения й апартамент (те са в конфликт с нея от години!). Понеже никой (включително и най-вече социалните служби, които знаят за проблемите около нея!) не проявява някаква съпричастност с тази възрастна жена ми се налага аз да отида за да опитам да й помогна да уреди конфликта си с живеещите в блока, намиращ се на ул. Копривщица 15 в кв. Смирненски.

Иначе тя пак отново ще трябва да спи на улицата, на тротояра - след като тъй добродетелната директорка на Дома за стари хора на Коматевско шосе (тя живя там в последната година!) без никаква морална скрупул я пусна преди месец и нещо да живее на улицата. Ако някой иска да ми помогне да помогнем на баба Марийка, нека днес към 10 часа да дойде на ул. Копривщица, кв. Смирненски - където се очакват събития по посрещането на баба Марийка от тъй войнствено настроените й съседи.

А иначе ви желая хубав ден, тъй порядъчни и добродетелни човеци-пловдивчани - и непловдивчани!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...








Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров има празна къща в Долна баня и упорито отказва да настани баба Марийка у тях, а само реве нагоре-надолу и пише доноси.