Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 август 2021 г.

Кой торпилира работата и на този Парламент - и колко ли печели за тази "услуга"?

Кошлуков не е уволнен все още защото Славчу прави шоута и пречи на Парламента да си върши работата. Гешев още не е уволнен по същата причина. (Ако Славчу не беше спрял работата на миналия Парламент, Гешев отдавна щеше вече да е забравил, че някога е бил главен прокурор, а пък Кошлуков - че е бил шеф на БНТ.) Значи Славчу спасява и Гешев, и Кошлуков, и Боко от възмездието на закона.

За което някой му е платил доста добри пари. Славчу парадира, че бил "прагматик" и "добър бизнесмен", което значи, че за него политиката е бизнес, състоящ се от сделки, от които той печели финансово.
Това е положението. Глупаво е съвременни хора да не разбират тия толкова прости неща...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Този парламент не може да свърши никаква работа, заради тотални олигофрени и неадекватници, пратени в него. Още не са сформирали бюджетни комисии, а това е най-важната им работа за момента.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Обяснението Ви е неправилно. Има достатъчно хора в този Парламент, който могат да вършат свястна работа. Но причината са другарите Боко, Славчу и Доган, които със съвместни усилия торпилират работата му...

Анонимен каза...

Явно кадърните не са достатъчно. Досега тяхното влияние да си е проличало.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Личи си. Слава Богу, че ги има. Колко са? Достатъчно са. Води се битка. На злото с доброто. На лъжата с истината. Както винаги става в живота и историята. Лесни победи няма. От изхода на този битка-дебат зависи всичко. Аз като философ знам, че в живота и в историята истината и доброто винаги побеждават злото и лъжата. Иска се обаче време, борба, изпитания, усилия, включително и на нас, гражданите. Не става с гледане, не става с мърморене, не става със сеирджийство. Защо гражданите не са на площада и всеки ден да освиркват славчувците. Защо народът не се намесва? Какво още чакаме?! А на пасивното мнозинство, а на послушниците в парламентарните групи на ИТН и ГЕРБ (те заедно имат мнозинство, сега разбирате ли защо работата и на този Парламент е застрашена от торпилиране, да не говорим пък за депутатите на ДПС!?!) може да се въздейства не с убедителни парламентарни речи, а само с протест, само с освиркване от улицата и то всеки ден. Тогава някои ще се уплашат и ще се видят принудени да почнат да мислят, да говорят, да правят неща, които не са изгодни на лидерите им. Само тогава. Без разцепване на тия групи парламентът ни наистина няма шанс.