Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 август 2021 г.

Дали за РУО-Пловдив произволът на властващите в образованието администратори не е техен най-висш закон?

Ето как РУО-Пловдив ми "отговори" с потресаващо по формализма, бюрократизма, стандатността и в крайна сметка и с аморализма си писмо, изцяло оправдаващо произвола на още една директорка:ЗА СВЕДЕНИЕ припомням жалбата, "отговор" на която е горното по същество нищо не казващо писмо, явяващо се нов шедьовър на бюрократичното нищонеказване: 

Как тествам РУО-Пловдив по признаците "демократичност" и елементарно уважение към законността?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Отговарят ви точно и ясно. Жалко, че функционалната ви неграмотност не ви позволява да разберете текста.

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, пак сте се объркАла: Вашата лична функционална неграмотност и функционалната неграмотност на авторите на туй потресаващо нищо не казващо писмо (което изобщо не отговаря на нито един мой въпрос, а бяга от всичките ми въпроси!) не Ви позволява да сфанете същината на цялата работа. :-) Просто Ви убягва, иначе казано, смисъло, същината, истината, идеята - понеже душата Ви, другарко, е потресаващо извратена. Ако искате, мога да Ви пообучавам на сфащане на смисъло - ала за това ще се наложи да ми платите. Ето сега, примерно, сфащате ли защо използвам некои тъй простонародни, да не кажа направо просташки звучащи думички? Туй е упражнение номер 1... като начало.

Анонимен каза...

Не ми се сърдете. Аз го правя за ваше добро. Казвам ви някои истини, които, макар и болезнени, ще ви направят свободен!