Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 30 септември 2021 г.

Напълно ли се провали тъй добре нагласеният "конкурс" за омбудсман на Пловдив?

Тази сутрин ми се наложи да напиша и да изпратя да адресатите един наистина необходим документ - понеже безобразията около "конкурса" за нов омбудсман на Пловдив станаха прекалено много; ето, моля, прочетете самия документ, в който се излагат някои твърде скандални факти около предизвестената "победителка" в "конкурса":

До д-р Ангел Стоев,

областен управител на Пловдив

До инж. Александър Държиков, 

Председател на ОС в Пловдив

ДО МЕДИИТЕ 

 

ЖАЛБА ПОД ФОРМАТА НА ПРОТЕСТНО ОТВОРЕНО ПИСМО 

 

от Ангел Грънчаров, кандидат за конкурса за омбудсман, по спешност опраскан-дисквалифициран от тъй престаралата се комисия 

 

Уважаеми господин Управител на Пловдивска област,

Уважаеми г-н Председател на ОС,

 

Опороченият още в самото начало (с моето тъй неоснователно опраскване-дисквалифициране, с игнорирането на моята кандидатура!) „конкурс” за пловдивски омбудсман, оказва се, се провали тотално и по всички линии. Както разбрах от добре осведомени лица, спечелилата „конкурса” г-жа Савина Давидкова Петкова, видите ли, най-вероятно е подала декларация с невярно съдържание, щото тя е член на ПП „Движение България на Гражданите“, нещо повече, тя е областен координатор на въпросната партия. В Комисията за провеждане на „конкурса” пък е г-жа Румяна Толова, която е член на Политическа партия „Кауза за Пловдив“ (намираща се в коалиционни отношения с партията на г-жа Давидкова!), а това показва тежък конфликт на интереси, опорочаващ напълно така наречения „конкурс”. Като капак на всичко г-жа Давидкова е в управата на Общинска фондация „Пловдив 2019 г.”, което отново е в противоречие с правилата за провеждане на „конкурса”.

По всичко личи, че „конкурсът” е нагласен и се провежда само и само за да се намери топло местенце за тъй заслужилата г-жа, която, естествено, е „от наште”, т.е. приближена на властващите в нашия град. Смятам обаче, че е срамота и е върховна наглост точно за длъжността омбудсман да бъде назначавано лице по такъв неправомерен начин, нещо повече, по начин, говорещ за дълбоката корупция, за страшната нравствена развала, в която пребивава властта в свидното ни отечество.

Затова смятам, че, уважаеми господа, сте длъжни, ползвайки се от властта си (власт значи преди всичко отговорност – и бдителна защита на законността!) да декласирате г-жа Давидкова от конкурса, да спрете „конкурса” като изцяло опорочен и незаконен, а и също така да обявите нов, вече наистина законен и справедлив конкурс за длъжността омбудсман на Пловдив. От само себе си се разбира, че в комисията за провеждане на конкурса повече не бива да бъдат допускани лица, които са в състояние на тежък конфликт на интереси – както това беше допуснато в досегашния състав на комисията.

 

30 септ. 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

15 коментара:

Анонимен каза...

Тя не е част от партията от години, Грънчаров. Това, че сайтът не си е обновил информацията е друг въпрос.

А ти си като си член на БКП, как кандидатстваш?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие сте фснтазьорка. Баба Ви и Вие самата може да сте в БКП, но аз не мога да имам таз велика чест - и не съм я имАл никога..

Ангел Грънчаров каза...

След горната ми реплика другарката дежурна оплювачка хептен превъртя и започнА да пише мръсотии, изразяващи единствено нейната тъй клета сексуалност...

Ангел Грънчаров каза...

Не знам, другарко. Кажете ако знаете...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, "откъде" е една дума, пише се слято. Да Ви... на дипломата от рабфака...

Анонимен каза...

Грънчаров, плати си осигуровките и стига си изнудвал баба Марийка за пари! Ходи да работиш! А това ти е от ЕГН-то... Другарка ще наричаш простата си безработница дето ти е родила копеле.

Анонимен каза...

Тъй като самият вие, по всеобщо признание, пишете съвсем неграмотно, то нямате възможност да критикувате чуждия правопис. :)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как постигнахте туй "всеобщо признание"? :-) Анкета ли правихте? :-) А ако Вие самата сте зле с правописа, то тогава как ще оценявате моя правопис? :-) Осве това аз съм писател и имам правото да пиша както си искам. ЧувалА ли сте това?

Анонимен каза...

Грънчаров, ако не спреш с цензурата, ще ти пусна ЕГН-то и адреса тук!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ще се наложи да обяснявате на полицията откъде имате моето ЕГН. Пращам жалба да прокуратурата с искане да Ви издирят...

Анонимен каза...

Жалбата Ви е регистрирана с вх. № 9135/30.09.2021 г.



С уважение,
Приемна на
Омбудсман на Република България

Анонимен каза...

Жалбата Ви е регистрирана с вх.№АСД-03-253/30.09.2021 г.



From: Областен управител на област Пловдив [mailto:governor@pd.government.bg]

Анонимен каза...

Здравейте, Вашето писмо е регистрирано в Общински съвет - Пловдив с вх. № 21 Х-153/30.09.2021 г. Спорен ден!

Анонимен каза...

Добре, Грънчаров, обявява се конкурс за омбудсман на град Пловдив, в който могат да участват всички пълнолетни граждани на България, които отговарят на изискванията на Закона за държавния служител, т.е. по закон, право на участие в конкурса имат няколко милиона човека.

Как предлагаш, да се състави комисията за оценка на кандидатите така, че да няма конфликт на интереси с нито един, от теоретично възможните кандидати? Нито по роднинска, нито по партийна, нито по приятелска линия, например за хора, които живеят в един вход или са ходили на училище в една паралелка?

С нетърпение очаквам твоите велемъдри философствующи извержения по въпроса :)

Кратко и ясно, и само по същество!

Ангел Грънчаров каза...

Рассуждайте сама, другарко, защо мен питате? Мислете. Аз каквото трябва съм го казАл, сега мислете Вие...