Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 септември 2021 г.

Какво предложих на групата на небезразличните граждани?

Понеже г-дата Василев и Петков, нашите най-нови и свежи политици се афишират като обединители на почтените хора у нас, реших да предложа на небезразличните граждани да устроят на хардварските възпитаници едно малко и елементарно тестче за това доколко искрено говорят и дали на дело, на практика са способни да устоят на думите, на обещанията си. Ето какво им написах и предложих току-що:

До Общността на небезразличните граждани

ДО МЕДИИТЕ

НАВРЕМЕННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕДИН ХУБАВ НРАВСТВЕН ТЕСТ

от Ангел Грънчаров, философ, гражданин и остракиран от образователната система учител по философия и гражданско образование


Уважаеми дами и господа небезразлични граждани,

Предлагам да направим един малък, но много ефективен нравствен тест на господата Асен Василев и Кирил Петков, нашите най-нови и свежи политици, които се афишират като обединители на почтените хора и личности у нас. По тази причина предлагам от името на нашата общност да напишете и да изпратите на въпросните господа кратко отворено писъмце, в което да им предложите да включат в кандидат-депутатските си листи следните ДОКАЗАНО ПОРЯДЪЧНИ ЛИЧНОСТИ (и то доказани на дело, напълно практически, не от вчера, а от много години!) от Пловдив:

1.) Евгений Тодоров
2.) Любен Воденичаров
3.) Светозар Гледачев
4.) Людмил Попов
5.) Любомир Апостолов

(Дано не съм пропуснал някой друг от екипа на ПОтв, но списъкът е отворен, може да се допълни с още имена на наистина изявили се в тази посока личности от Пловдив.)

Ако желаете, можете към това списъче да включите и моето име, стига, разбира се, да смятате моя скромна милост за доказано порядъчен човек.

Толкова. Реакцията на новите ни влиятелни политици, ползващи се с народната любов (както ни уведомяват всички до една медии, включително и подкупните!) ще бъде много показателна дали наистина самите те са порядъчни хора или не са, за жалост, такива - и значи ни баламоосват. Щото по скромното ми мнение на човек, учител, философ и гражданин няма как истински порядъчният човек да не е в състояние не само да се възхити на доказано порядъчни хора, каквито са хората, предложени в горното списъче, но и с ентусиазъм да ги подкрепи и да ги постави редом със себе си, без да робува на каквито и да било глупави скрупули.

20 септ. 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Блазни те властчицата, виждаме, но нема да ти се отвори парашуто.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, бъркате, както обикновено; ако ме е блазнила някога властта, отдавна щях да съм постигнал много на туй поприще. Знаете ли защо изобщо не ме блазни властта ма, другарко? Ще Ви кажа, за да не страдате: щото аз като философ имам много по-хубава, истинска, благотворна власт, именно ДУХОВНАТА. Щот духовната власт е власт над умовете, за която политиците могат само да мечтаят. Аз като философ съм нещо много повече даже от император. Сега сфащате ли защо изобщо, ама изобщо не ме блазни материалната, политическата, държавната власт?

Анонимен каза...

Ще ти се да се пооблажиш, но няма да те огрее. Лапай качамака и си натискай парцалите.
Послепис: Тия тутманици на снимката защо гледат като деца със специални потребности?

Ангел Грънчаров каза...

Давайте пак в стихове де?! Изливайте си мъката в стихове. Ще Ви олекне по-скоро...

Анонимен каза...

Грънчаров пак ламти за власт,
тя му е голяма страст.
БКП, СДС, ДСБ, ДБ и Кирил Петков,
От всички иска да уптълни интереса си - левов!

Не го е грижа Грънчаров за бедните старици,
Той презира ограбените вдовици,
Ще дава на окаяните сираци трици,
За да има самият той златни парици!

Дребнав, алчен, заядлив,
На властта е готов да бъде угодлив,
Не иска вече да дъвче качамака миризлив,
Иска само червен хайвер с хляб черен, пиперлив!

Това е той - АчО ПазачО-Качамака,
Готов за шекели и долари да продаде родната си стряха,
Мераците му за власт чак до София се простряха,
А де-що е имало идеали и ценности в него - те отдавна отмряха.

Пари иска Ангелчо да брои,
Апартамента на баба Марийка с брокери да прекрои,
Воденичаров и Димов за кешовица да умори,
И от алчността си кула вавилонска да построи.

Б. от Б.

Посветено на нещастника Ангел Грънчаров - уволнен като некадърник бивш даскал и доносник

Ангел Грънчаров каза...

Малееее, другарко, Вие утрепахте и Шекспир, и сите останали! Бравос! Давайте, напиняйте се още в стихове да говорите и пишете! И нищо чудно в един момент да олекне на клетата Ви душица...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, не виждам защо се притеснявате за изборите. Многократно сте казвал, че групата на небезразличните граждани са стотици, дори хиляди. Обявете кандидатурата си и спечелете тези избори с подкрепата им. Обявете самостоятелната си кандидатура, посетете няколко телевизионни предавания по актуални теми в обществото и проблема с баба Марийка и ще си спечелите много поддръжници. Сигурен съм, че ПО ще ви покани в няколко блока, със сигурност можете да участвате в някой сутрешен блок по големите телевизии. Защо трябва да търсите подкрепа от еднодневни политически проекти?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, съвсем не сте разбрала смисъло на горното ми предложение. Помислете още. Не е работата там аз да стана депутат. ОбъркАла сте опять...