Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 октомври 2021 г.

Как можете да помогнете не само на ПОтв, но и на самите себе си - стига, разбира се, да искате да живеете в една нормална държава?

(На екрана е г-н Евгений Тодоров, създателят на ПОтв, който заслужава да бъде наречен "българският Лари Кинг", отличаващ се обаче от знаменития си американски колега с това, че има безупречен морал - и никога не би си продал душата, както това направи въпросният американец.)

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА УСЛУГИ КЪМ ВИВАКОМ
Искам да ви кажа нещо важно. Моля за малко внимание, наистина е много важно.
За да включи Пловдивската обществена телевизия (ПОтв) в своя списък с разпространявани в национален мащаб телевизии, ВИВАКОМ иска такса от 10 000 лева. От големите и богати телевизии не иска нищо, иска само от ПОтв, една твърде бедна телевизия, което е не само унизителна дискриминация, но е и упражняване на цензура спрямо единствената тъй свободна, гражданска, демократична и истински народна телевизия.
Дами и господа потребители на ВИВАКОМ, искате ли да помогнете тази несправедливост да бъде поправена? Как може да стане това ли?
Ами нищо не ви пречи да направите следното: като си плащате сметката, просто кажете, че ако не включат в списъка си Пловдивската обществена телевизия (тя не е към БНТ, не се притеснявайте, частна телевизия е!), т.е. ако не включат телевизията на втория по големина град в България, ще преосмислите дали да продължите да бъдете техен абонат. И настоявайте Вашето искане да бъде съобщено на управата на разпространителя, т.е. на управата на компанията. Ако искате, напишете и писмено заявление в този дух и го пратете по имейла.
Аз смятам, че ако се получи съответната вълна от такива искания и заявления на абонатите им, те ще се позамислят дали да продължават да елиминират тази телевизия, а в същото време да държат в списъка си какви ли не тъпи руски, чалгаджийски и прочие менте-телевизии, служещи за затъпяването на народа ни.
От нас, гражданите, зависи всичко, но понеже нищо не правим, не протестираме, понеже спим, затова и положението е така тежко. И затова се гаврят с нас.
Ето, предлагам ви все пак нещичко да направите. Няма да ви стане нищо, няма, така да се рече, "да се изхабите", нито пък ще се изморите, но ще участвате в едно добро и народополезно дело.
Защото ако ПОтв получи национално разпространение, то тя ще стане скоро най-гледаната телевизия - и това ще спомогне за тъй дългочакания поврат към добро в свидното ни отечество.
Какво мислите за предложението ми? Нищо нема да стане, нищо не може да стане, нали познах, че така мислите?
Напълно сте ми ясни де, но все пак питам, щото може пък в един момент да ме изненадате, знам ли?!
Приятна вечер ви желая! И приятни размисли! Стига изобщо да дочетохте обръщението ми, щото да се изчете текст, състоящ се от повече от три изречения, е доста трудна работа, нали така? 🙂

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Докато не изключите от програмната си схема сеещия злост и клевети лъже-философ Грънчаров, забравете, драги колега Евгений!

Журналист с над 50-годишен опит в професията

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пишете все пак в стихове, може да Ви олекне - и да стоварите поне малко от тъй тежкия товар на нетърпимата мъка, що гнети злобното Ви и тъй клето сърце...

Анонимен каза...

Грънчаров, разговорите ми с Вас още не са приключили! Споко, продължавайте да пишете доноси и клевети, да се правите на благодетел, когато повече обърквате онези малцина, които Ви вярват. Вече веднъж Ви питах: На кого Сте помогнали с кресливите си акции – на Любен Воденичаров, на Баба Марийка, на себе си и най-близките си хора и приятели? Евгений Тодоров глупав ли е, та не разбира, че с Вашето присъствие на екран само вредите на Пловдивската обществена телевизия?

Б. от Б.




Ангел Грънчаров каза...

Другарко, разгоеорите Ви с мен продължават защото аз съм благовопил да пускам "коментарите" Ви. Нали поне това съзнавате? Съвсем скоро ще спра да пускам воплите Ви ако не са в стихотворна форма. Щото искам да Ви помогна да облекчите мъките в душата си чрез лирика и поезия...

Ангел Грънчаров каза...

Понеже другарката продължава да пише злобните си простотии в прозаична, нестихотворна форма, няма да ги публикувам повече. Докато не пропише в изящна стихотворно-поетично-лирично-терапевтична форма - нема да види нито един свой коментар побликуван...

Анонимен каза...

Толкова писма пишеш постоянно, от поне едно до сега имал ли си някакъв ефект?

Ангел Грънчаров каза...

Естествено. В главите е ефектът. Неизчислим е..