Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 октомври 2021 г.

Докога баба Марийка ще спи на тротоара?

 

Баба Марийка, на 89 г., спи на пейката на една спирка в Пловдив. Защото съседите й самаряни я прогониха от собствения й апартамент...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

11 коментара:

Анонимен каза...

Защо не я настаните в приюта в Пловдив?

Любомир Чакъров

Ангел Грънчаров каза...

Любомир Чакъров Тя беше в приюта. И в старчески дом беше. Повече обаче не желае да ползва услугите на такъв род социални заведения...

Анонимен каза...

Вижте какво, отидете с полиция и я настанете в апартамента й! Наемете гледачка, или вие я гледайте срещу заплащане. Какви са тези улици, какви са тези пейки?

Petia Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Petia Ivanova Аз нямам власт над полицията, госпожо. Написахме доста писма на органите на социалните грижи и на полицейските началства нещо да направят, те обаче си измиват ръцете с аргумента, че понеже у нас законността е толкова напреднала, не можело бабичка, чиито живот е застрашен на улицата (нощем всичко може да се случи с нея, дори и много страшни неща!), без нейното писмено съгласие да бъде закарана където и да било. Ние сме свободна страна, в която законността е поставена на най-високия пиедестал. Така смятат в полицията. Социалните грижи - също. Поради което в името на тържеството на законността в тъй приказната страна Мутроландия 89-годишната баба Марийка от Пловдив ще умре тържествено от пневмония понеже спи в студа на тротоара - стига дотогава да не я пребият уличните разбойници някоя нощ.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров ами писменото съгласие да се вземе от нея! Какво чака? Харесва ли й да спи на вън? Обяснете й, че някой ще я наглежда. Обяснете й, че няма да бъде сама.

Petia Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Petia Ivanova Не желае да влиза в дом за стари хора. Не желае да подпише. Това показва, че тя не е способна да взема разумни решения. Ето, апартаментът й стои празен, а тя спи на спирката на автобуса. Това как го възприемате? Затова и не желае да подпише, да даде съгласие.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров не желае да подпише за дом за стари хора. А за нейния? А вие казахте ли й, че няма да я оставите сама? Може би се страхува от самотата? Лично аз слушах нейно интервю и не мисля, че жената не е с акъла си!

Petia Ivanova

Ангел Грънчаров каза...

Тя по цял ден е на улицата. Не се страхува от самотата, а от своите съседи-самаряни, които повече от 20 години водят война с нея. И затова не смее да отиде в апартамента си...

Ангел Грънчаров каза...

Комунистите били, моля ви се, ... християни, това ми каза един твърде увлякъл се в лъжите другар. 🙂 Ето какво му отвърнАх:

Това са пълни идиотщини, че комунизмът има нещо общо с християнството. Затова ли комунистите избиха 100 милиона човека и събориха хиляди храмове - щот са християни, така ли?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Комунистите не могат да съществуват без да вярват в нещо и понеже прекратиха комунизма, неловко е да вярват в него, та затова се насочиха към религията-църквата,но малко хора знаят че БПЦ е комунистическа, сиреч те само сменят “вярата”.

Venci Bubichov

Ангел Грънчаров каза...

Venci Bubichov Комунистите у нас владеят църквата, а църквата у нас не е нито православна, нито християнска, т.е. е вече комунистическа. Дано не разгневя Бога с тия свои думи, но мисля, че отразяват самата страшна истина. Християни затова у нас почти няма вече. Един факт в тази посока, доказващ тезата ми: месеци наред една баба на 89-години от Пловдив, която е изгонена от своя апартамент от съседите си, спи на улицата и никой не се трогва, а камо ли да й помогне. Това показва, че християни в Пловдив няма.